Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (33)

Trailer 3

Recenze (1 132)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Naprosto sterilní rodinná podívaná. Snímek sice operuje s hodně zajímavým pojetím klasické pohádky a několika výbornými nápady. Většinu z nich ovšem dokáže pohřbít ničím objevná a nenápaditá režie a zbytečně akční finále, které dojmy z předcházejících minut dosti kazí. Angelina Jolie to ale na svých bedrech i tak utáhla více než solidně. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Na pohádky jsem již poněkud přerostlý, na jejich pozměňování zase příliš konzervativní a fantasy světům se obvykle vyhýbám, protože se bojím potvor, s jejichž trávícím ústrojím jsem nebyl na hodinách přírodopisu seznámen. Přesto jsem se na Zlobu mrkl a dokonce jsem jí ke konci i fandil při představě, že tohle nemá s Šípkovic Růžou nic společného. Jedna postava se tam sice takhle jmenovala, ale byla divná a nedůležitá, takže je třeba vyzdvihnout možnosti feudalismu, kdy se dostatečně charakterově pokřivený jedinec může stát z bezdomovce králem a odnést si poučení do života - nikdy nestříhej křídla psychicky nevyrovnané ženě nebo tě nabere na rohy. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Priznávam sa, že Šípková Ruženka je jedna s tých Disneyoviek, ktorú som nevidel, takže som nevedel čo bude ďalej, ale pri Dineyovkach a čiernobieleho dobra a zla vás predsa nič neprekvapí. Musím uznať, že ako filmové spracovanie Ruženky to nieje zlé. Aj keď ma ten príbeh a ani emócie nestrhli, nenudil som sa. Angelina je v roli Zloby presvedčivá a tak isto aj Elle Fanning, ktorá vytvorila príjemné duo zo Zlobou. Vizuálna stránka je nádherná nie len preto, že štúdio Disney do toho vrazilo zas kopu prachov, ale aj preto, že film točil chlapík, ktorý pracoval ako dizajnér na Avatarovi (tu podobu / farebnosť krajiny si tam všimnete). Veľké plus patrí J.N Howardovi, ktorý aj keď nezložil žiadne výrazne motívy, vo filme pôsobí hudba veľkolepo a aj dojemne. Celkovo sa jedná a slušnú hranu rozprávku, ktorá pri krátkej stopáži s nádherným vizuálom a skvelou hudbou nemá moc čím nudiť. Obľúbené soundtracky: Maleficent Files, Aurora and the Fawn, Aurora in Faerieland, The Queen of Faerieland. 75% - 4* ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Snaha o aktualizaci dobových pohádek je mi mnohem sympatičtější, než nedávna praxe přenášení pohádkových příběhů či legend do pseudoreálného hávu. Tvůrcům se podařilo zejména zapracovat na klasických postavách, které – ač stále zůstávají jednoduše načrtnuté – nelze považovat za pouhé představitele dobra a zla. Hlavní dějová linie je všem známá a jasně čitelná. Nedochází v ní k žádným dramatickým změnám, ale právě díky postavám, které se dopouštějí přešlapů a jednají na základě momentálních emocí, se mění celkový náboj a vyznění příběhu. Trošku zamrzí jednoúčelová postava Brentona Thwaitese, která je do příběhu prapodivně naroubována a mizí stejně rychle jako se objevila. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Byla jsem zvědavá, protože se mi líbí příběhy, které "vysvětlují" proč se záporáci chovají tak jak se chovají a které ukazují, že vlastně nikdo se jako zlý nenarodil, vždycky ho k tomu něco dohnalo. Ač Angelinu Jolie opravdu nemusím, tak uznávám, že vypadá přesně jako kreslená Maleficent a asi těžko by se našel někdo lepší pro její stvárnění. Sečteno a podtrženo, dost se mi to líbilo. Dobře se na to dívalo. 4* ()

Galerie (107)

Zajímavosti (23)

  • Ve filmu si měl zahrát i skotský herec Peter Capaldi, jeho scéna však byla vystřižena. (uprchlik)
  • Hra, pri ktorej sa zabávajú tri víly, je skutočná dosková hra s názvom Mlyn. Pravdepodobne pochádza zo starovekého Egypta a je datovaná do obdobia roku 1400 pred Kristom. Každý hráč má deväť figúrok, ktoré sa pohybujú po 24 priesečníkoch. Cieľom je zobrať protihráčovi všetky figúrky alebo mu zabrániť v ďalších ťahoch. (Laslo)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (více)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (více)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Reklama

Reklama