Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (23)

  • V severoamerických kinech tržby dosáhly 241,4 milionu amerických dolarů, v celosvětových 759,8 mil. (NIRO)
  • Mladá princezna (Elle Fanning) má v české verzi jméno Růženka, v anglickém originále se jmenuje Aurora. (bearmeedek)
  • Ve filmu si měl zahrát i skotský herec Peter Capaldi, jeho scéna však byla vystřižena. (uprchlik)
  • Film měl americkou premiéru 30. května 2014, v den 55. výročí uvedení klasické animované disneyovky Šípková Růženka (1959). (rafix)
  • Sharlto Copley (Stefan) si pro roli krále vybral skotský přízvuk, protože prý zní víc královsky než jeho rodný přízvuk jihoafrický či běžná anglická nebo americká výslovnost. (char_t)
  • Natáčení probíhalo v parku Little Gaddesden v Hertfordshiru, dále se točilo v Západním Sussexu a ve studiích Pinewood. Natáčelo se od 13. června do 9. října 2012. (Terva)
  • Vedení studia Disney chtělo v marketingu využít krásu Angeliny Jolie (Zloba), ale herečka trvala na tom, aby si její postava zachovala děsivý vzhled. (Dr Lizal)
  • Šlo o do té doby nejdražší film společnosti Disney. Rozpočet překonal i předcházející nejnákladnější snímek Tron: Legacy 3D (2010). (Dr Lizal)
  • Angelina Jolie se nechala slyšet, že hrát Zlobu bylo těžší a emotivnější než si myslela. Jde o postavu, která má od všeho něco - šílenost, humor i zlost. Přitom postavu nechtěla o nic obrat. (Patw)
  • Angelina Jolie uvedla, že důvodem, proč si ve filmu zahrála její dcera Vivienne malou Auroru, byla skutečnost, že ostatní malé děti se jí v kostýmu Zloby bály. Tvůrci na plac vodili i své malé děti, ale všechny se při pohledu na Jolie rozplakaly. Nakonec autoři došli k rozhodnutí, že jediný, kdo se herečky snad bát nebude, bude její vlastní dcera. (Patw)
  • Jde o první film, ve kterém si studio Disney trouflo udělat zápornou postavu hlavní hrdinkou. (luxik007)
  • Hra, pri ktorej sa zabávajú tri víly, je skutočná dosková hra s názvom Mlyn. Pravdepodobne pochádza zo starovekého Egypta a je datovaná do obdobia roku 1400 pred Kristom. Každý hráč má deväť figúrok, ktoré sa pohybujú po 24 priesečníkoch. Cieľom je zobrať protihráčovi všetky figúrky alebo mu zabrániť v ďalších ťahoch. (Laslo)
  • Podľa Angeliny Jolie (Zloba) sa v scéne krstu princeznej objavili aj jej dve dcéry Pax a Zarah. (kacer4)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (více)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (více)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Reklama

Reklama