Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (33)

Trailer 3

Recenze (1 132)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Disney pokračuje v trendu přepracovávání známých pohádek do "dospělejších" celovečeráků. Mocný vládce OZ mi překvapivě velice sedl a z kina jsem odcházel s příjemným pocitem. Maleficent u mě sice nezabodovalo tolik, ale stále je to celkem vydatné a barevné pojetí známého příběhu z trošku jiného úhlu pohledu (dokonce z pohledu záporačky), což jsem celkem ocenil. Právě Angelina Jolie je základ celého díla a pokud by to náhodou neklaplo, tak by šel celej film do háje. Nestalo se tak, vrátila se po letech na plátno a bylo vidět, že si natáčení užívala a dala tak vzniknout pohodovému filmu, který sice nemůže nabídnout nic extra, ale utvrdí vás v tom, že tvorba bratří Grimmů se dá převádět na plátno i dnes...70%...[8.6.2014_Cinestar_Černý most] ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Avatar style. Zloba opravdu vypadá jakoby se vypravila na Pandoru a ve stylu moderní Sněhurky se nám snaží namluvit, že ta chechtající se potvora měla na krále pifku oprávněně. A ono to funguje. Angelina hraje výborně a tak zamrzí docela nevýrazný Sharlto Copley (upřímně ale neměl moc co hrát). Nevím jestli to modernizování bude fungovat věčně a u všech pohádek, ale zatím to celkem šlape. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela mě to překvapilo. Líbilo se mi to. Bylo to zpracované dost netradičním způsobem. Začínám si všímat narůstající míry emancipace v novodobých pohádkách. Však co, princezny přece nepotřebují žádné prince, aby je zachraňovali že? :D Trailer byl poněkud matoucí, protože film prezentoval tak nějak obráceně. Angelina Jolie byla jako Zloba skvělá jako vždy. :) Opravdu zajímavý pohled na pohádku o Šípkové Růžence. Působilo to celkem dospěle. Bytosti vážně byly pěkně udělané. Ale třeba ty tři víly mi tam přišly úplně zbytečné. Ještě se mi hodně líbila úvodní bitva. Pak už tam byl dobrý jenom ten drak. "Ty jsi Zloba?" ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem čekala jen další film, který parazituje na trendu "prozkoumávat" origin padouchů, ale Maleficent je mnohem víc než jen Disneyovská kasička na prachy. Začnu tím horším - tenhle film se není o zlé královně černé magie, dává si setsakra pozor, aby cokoli, co Maleficent provede bylo náležitě ospravedlněno. Maleficent prostě na začátku příběhu tím nejhnusnějším způsobem zradí muž, do kterého byla zamilovaná - lhal jí, zdrogoval jí, uřízl jí křídla (aby se díky nim dostal k moci), vzal si jinou a udělal si s ní dítě. To by k smrti naštvalo každého. Takže nějaké padoušství nečekejte. Přesto Angelina dává své postavě tolik charismatu a zajímavosti, že ji prostě hltáte očima. Zajímavým prvkem filmu je (ne úplně nenápadný) feminismus. Muži jsou tu na druhé koleji, jeden je zrádce, další velice vtipný pomocník a poslední je mladičké princátko. Prim tu hraje Maleficent a Aurora (Růženka) a jejich vztah kmotra-matka/dcera. A není to trapné, hloupé, ani nudné. Navíc je tohle všechno zabalené v půvabném a kouzelném balení s mašličkou. 80 % ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi vkusná, temná, vizuálně ohromná a zábavná pohádka s dominující Angelínou Jolie toť klady. Záporem pro mě byla velmi nesympatická hlavní hrdinka v roli Šípkové Růženky a celkové převyprávění příběhu po Americku mi příliš nesedělo, jelikož původní šablonu znám téměř nazpaměť, ale když se přenesu nad tyhle dvě záležitosti, tak jsem se přesto bavil nadmíru. Zvládnuto se stylem a s přehledem. 75% ()

Galerie (107)

Zajímavosti (23)

  • Jde o první film, ve kterém si studio Disney trouflo udělat zápornou postavu hlavní hrdinkou. (luxik007)
  • V severoamerických kinech tržby dosáhly 241,4 milionu amerických dolarů, v celosvětových 759,8 mil. (NIRO)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (více)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (více)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Reklama

Reklama