Reklama

Reklama

Nejraději za sebe nechává mluvit svou dalekonosnou pušku. Sebevědomý americký ostrostřelec Matthew Quigley přijíždí za prací do Austrálie. Tam, hluboko v buši, najde zaměstnání u despotického majitele pozemků. Zjistí však, že místo slibované ochrany stád před divokými psy dingo byl ve skutečnosti najat na vybíjení původních obyvatel, což mu šéfa okamžitě notně znechutí. Tak začíná smrtící hra na kočku a myš, kterou může přežít jen jeden z nich... Titulního hrdinu ve filmu ztvárnil Tom Selleck, jehož celosvětově proslavil především televizní seriál Magnum. Roli jeho protihráče a ústředního záporáka si doslova vychutnává Alan Rickman, zatímco v roli krásné, byť poněkud bláznivé Cory exceluje Laura San Giacomová. (Česká televize)

(více)

Recenze (82)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tenhle western pro mě byl televizní překvapení roku (jenom už nevím jakého - tipnul bych tak 95, možná 97). Odstřelovač na Divokém Západě (vlastně v Divoké Austrálii:)), čestný chlap stojící proti záporákovi Alanu Rickmanovi, ke všemu hrající skvělá muzika (kterou má na svědomí legendární Basil Poledouris).... až na ten klišoidní a úplně jasný závěr filmu a na tu ženskou, která mi tam pořád připadala nějak navíc, jsem se výborně bavil. A o tom to přece je - o zábavě. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tohle se hodně nepovedlo. Zbytečně dlouhé, kde se střídají pasáže Quigley s bláznivou někam jdou (jedou) - zloduchové útočí na Maory - Quigley zloduchy na dálku postřílí, že by se snajpr divil - Quigley s bláznivou jdou dál - opět narazí na řádění zloduchů... A tak dále, až do závěrečného zúčtování. Australská krajina sice vypadá zajímavě, ale zde strašně nevyužitě - jako by se vše točilo na plácku kilometr krát kilometr. Jako on ten film není úplně špatný, některé dialogy jsou vtipné, ale je k uzoufání nezajímavě podaný, bez nějakého nadšení, a jen pohledem to Selleck a prsama San Giacomo to neuhrají. ()

Reklama

Dzin01 

všechny recenze uživatele

Trochu netradiční "australský" western. Píši trochu netradiční, ale sám o sobě je až dost tradiční. Je tu kladný hrdina, kráska v nebezpečí, odporný padouch s bandou poskoků a nebozí domorodci, potřebující zachránit. Jenže vše je vždy o trochu jinak a všemu tomu vévodí střelecké souboje, kdy Quigley (Tom Selleck) střílí na vzdálenosti, na které obyčejní lidé stěží vidí jsou prostě úchvatné. A Alan Rickman je opět třešínkou na dortu skvělé žánrovky. Prostě takhle vypadá film, kdy nefalšovaného westmana pošlete do Austrálie k místním hošanům, kteří si hrají na kovboje. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Tom Selleck a šílená holka v Australské bushi proti hitleroidnímu Alanu Rickmanovi - a je to skvělé! Nulové očekávání jsem měl a velmi mě tenhle film potěšil, fantastické skloubení dobrodružného filmu co se nevyhýbá humoru, s brutálně drsnými tématy se silným emocionálním nábojem. Klidně by mohl být i delší, je po něm snadné vidět že Tom Selleck by byl jako Indiana Jones výborný, o nic horší než Ford. 8/10 ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Western z Australie nebo-li u protinozcu - za me spis western naruby. Tom Selleck - charismaticky kral beckovych filmu - pripluje do Australie na objednavku, je to totiz nejlepsi ostrostrelec na svete. Ma specialni pusku znacky Sharps, o ktery ve filmu tvrdi, ze je opakovacka - spoiler; neni to opakovacka - je to jednokomorova flinta, kterou musi po kazdym vystrelu prebijet. V uvodu filmu vyleze Selleck z lodi a roluje anglicky "mejty", jede na povozu tazenym kravama a kolem se prohanej rudokabatnici a vsechno to pusobi strasne komicky a debilne. Padouch da Selleckovi nabidku a ten ho zbije, protoze to je sprosty vrah. Sellecka premuzou, daj mu pres drzku, odvezou ho do Afriky .. pardon, do Australie a tam ho zachrani aboriginci, ktery jinak vsechny ostatni bily rolujou. Ale Tom Selleck ma knir a nemuze bejt zlej, coz pozna i australskej Xixao. Nakrmej ho cervama, udelaj magii a Sellecka zachranej a ten pak vsechny padouchy znici. Osvobodi hlavniho aborigince, kterej na oplatku zachrani Sellecka pred cervenokabatnikama a happy end. K tomu se tam laskuje s posahanou nesympatickou hereckou a Alan Rickman skoro ani nehraje v jedny ze svych nejslabsich rolich, co jsem ho kdy videl. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama