Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svérázná britská komedie vypráví o trablech manželů Matthewa (Mike Binder) a Lindy (Janeane Garofalo) Barnesových, kteří se z rodného Chicaga musí kvůli Matthewově práci přestěhovat do Londýna. Ve městě se však nevyznají a nevědí, na koho se obrátit. Navíc je tu jistý pan Gissing (Alan Rickman), Mattův anglický kolega, který se jim vytrvale snaží celou situaci ještě znepříjemnit. Proč? Z toho nejprostšího důvodu. Američan má totiž v Londýně nastoupit na jeho místo. Vše se ovšem zkomplikuje, když se manželé začnou bránit a když oběma kolegům začne náhle v práci jít o krk. Okolnosti je přinutí se spojit společně vytvořit bizarní plán. (annash)

(více)

Recenze (16)

emma53 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně svérázná britská komedie, kde jsem se chvíli nahlas smála , abych se vzápětí zase chvíli nudila a tak stále dokola. Příběh samotný silně pokulhával, ale zase to vynahradily všechny ty absurdní postavičky, kde jasně vynikal Alan Rickman. Janeane Garofalo, která hrála Lindu, znám snad jen z jednoho filmu, ale je to sympaťačka. A co se mně určitě líbilo, tak to byly závěrečné titulky. ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Tenhle film stojí a padá s naprosto úžasně vtipným Alanem Rickmanem, kterému konečně nedávají jen role trpících milovníků. Primitivní, ale stále klasicky britsky komediální zápletka, založená na vyhrocených a extrémních situacích, které až překvapivě fungují, a kontrastu anglické a americké kultury. Místy jsem se řezala jak blázen. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Trochu ulítlost, trochu ztřeštěnost, každopádně příjemný relax a oddech.. Střet Američanů s Brity mě v této podobě pobavil a místy upřímně rozesmál.. Alan Rickman je v roli vynalézavého sabotéra nepřekonatelný, no a když se divákovi rozklíčuje jeho jednání a postoje, začne mu rozumět.. To sympatické rýpnutí k propouštění dlouholetých zaměstnanců a životním prioritám mě motivuje ke čtyřem hvězdám.. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavná britsko-americká komedie, ve které hlavní role hrají záškodnické plány, falešné identity, jedna důležitá prezentace, bláznivá němka a těhotná manželka mi spolehlivě polechtala bránici v množství větším než malém, na čemž má hlavní zásluhu nejen můj oblíbený Alan Rickman, který svého podrazáka vybavil svým obvyklým povýšeným ironickým výrazem, ale především Mike Binder, který se kromě hlavní role zprvu naivního američana ujal také režie tohoto oddechového snímku. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Co  som videl od rezisera Bindera filmy ako Crossing the Line  a Indian Summer, taxom ho povazoval len za rutinera. Reziser Binder ale dokazal, ze vie natocil i komediu. ovsem nema dejovu liniu, su to slen scenky z Londyna, ktore volne na seba nadvazuju. Britsky humor mam rad, Binder mohol dat kludne aj nejake vtipy o britskych lordoch. 72 % ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Alan Rickman, občas vtipné × stupidní, de facto bez děje. Vlastně ani nevím o čem to bylo, nejdřív ho hledají, pak jdou proti němu, pak s ním a nakonec bez nikoho. Alan byl senzační, za to dávám hvězdu navíc. ()

IvyH 

všechny recenze uživatele

Britské od začátku do konce... Sympatický Mike Binder si poradil s režií i hraním, takže mu fandíte, i když je to jen Amík v Londýně. Ke konci této komedii sice trochu dochází dech, ale finální dovětky nemají chybu. ()

Elessar. 

všechny recenze uživatele

Svojrázna britská komédia. Jedna z mála na ktorej som sa vedela aj pobaviť. Alan Rickman opäť vojvodil svojim výkonom tomuto snímku a bolo zaujímavé ho vidieť v takejto roli. Na filme však vidno slabší rozpočet. Keby tam nebolo toho veľkého ale, ktoré skazilo celý dojem. Najväčšiu slabinu v tomto filme vidím najmä v technickom prevedení strihu, ktorý vyzerá ako strih opitého strihača v programe Windows Movie Maker. ()

annash 

všechny recenze uživatele

Jakkoli se to může zdát zvláštní, tenhle prostinký příbeh o americkém páru ztraceném v Londýně se stal mou asi nejmilovanější komedií vůbec. Britský humor zbožňuji a tady se mi ho dostává vrchovatě. Mě osobně nikdy nepřestane bavit smát se rozdílům mezi Angličany a Amíky. V základech všeho stojí úchvatný Rickman, který háže manželům klacky pod nohy a ještě se u toho stíhá tvářit jako Bůh. Ústřední dvojice mu zdatně sekunduje, doprovázena senzační Juliet Stevensonovou, kterou mám taktéž moc ráda. Možná u filmu nebudete řvát smíchy, jako se to opakovaně děje mně, ale úsměv vám na tváři zaručeně vyvolá. A až se vydáte do Londýna, vyhýbejte se jeptiškám. :) ()

anarya 

všechny recenze uživatele

Alan je prostě úžasný, dobře vykreslené postavy, ovšem děj je dost ulítlý a matoucí. Taková bláznivá a ztřeštěná komedie. ()

kejmy 

všechny recenze uživatele

Zbytečných devadesát jedna minut života. Hodina a půl vašeho času na světě, není to málo, a většina z vás má, doufám, lepší věci na práci, než svůj čas zahazovat. Dobře si to rozmyslete. I přes nesporné kvality Alana Rickmana mi zůstává záhadou jeho účast na tomto projektu. A jestli takhle má vypadat britský humor, pak mi někdo prosím dodatečně osvětlete, co potom jsou Monty Pythons, Red Dwarf, Black Books, IT Crowd a další produkce dílny BBC. I Notting Hill byl VTIPNĚJŠÍ a BRITŠTĚJŠÍ film, a to je co říct. ()

Puslanka 

všechny recenze uživatele

Myslím, že vcelku povedená komedie. Sice např. závěr slabší, ale jinak jsem se u filmu takhle už dlouho nepobavila a nesmála. Alan Rickman jako záškodník, kterému se jeho falešná hra na čas začne vracet, dokud se s protivníkem nespojí. Jejich "boje" stojí za podívanou. :) ()

Reklama

Reklama