Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý boxer C.J. Thunderbird (G. Rivero) odjíždí do latinskoamerického města Rosario, kde byl zavražděn jeho přítel. Cestou si vydělává v nelegálních boxerských kláních a poráží zdatné soupeře (M. Hues). V Rosariu vládnou zkorumpované úřady, C.J. je zatčen a ve vězení pod dohledem šéfa pokračuje v zápasech. Ve finále se mu podaří porazit "Bestii" (G. Rethwisch), vyvolat všeobecnou vzpouru a osvobodit přítelkyni Ellen (B. Bakke). (ČSFD)

(více)

Recenze (9)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu dost slušný "béčkový" akční filmeček, který nepostrádá dobrý scénář, je tu napětí, a dobré herecké obsazení. Jednotlivá jména herců v rolích si už moc nepamatuji, jenom vím, že tam byl nějaký ředitel věznice, který se jmenoval "Moreno", na blonďatého namakaného "Rhina" (Matthias Hues) také nelze zapomenout, a dobrá scéna byla např. v kleci s tím obrovským chlapem co vypadal jak opice (Connors?). Naopak dost smutná scéna byla, jak přišel o toho přítele co mu chtěl pomoci, ale ve filmu bylo více dobrých scén, takže někdy méně znamená více, nesmí s to zbytečně překombinovat. Už si toho z fiomu moc nepamatuji, je to strašně moc dlouho co jsem to viděl naposledy. Závěr filmu byl myslím že happy, jenom velká škoda kvality, film se ke mě tehdy dostal na nějaké polopirátské vhs, kdy název zněl, snad "Pěstní souboj"-"Pěstní bojovník", tak snad tedy časem se film dostane do širší distribuce, kdy ho někdo znovu vydá, fandové, příznivci a hlavně nostalgici akčních mlátiček budou mít takovej druhej svátek. Dávám z nostalgie za 3 *. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Méně známá B "ringová mlátička", která mne v době VHS náhodou stejně zasáhla. Tenkrát mne zaujal zejména souboj ve vězení s "chlupáčem". Na film se myslím dost zapomnělo. On vůbec ten film byl dost zvláštní jak původem (nějaká koprodukce USA-Mexiko-Španělsko), tak hlavní rolí naprosto u nás neznámého hlavního herce Jorge Rivera, který jde celý film po neporazitelném šampionovi, kterého hraje ještě mladičký Mathias Huess, který zde ještě nemá ty příšerné dlouhé vlasy, ale spíš jen takové "mikádo" a celkově vypadá mnohem lépe, než v pozdějších filmech. Navíc u hlavního klaďase, kterého hraje Rivero jsou vidět šediny, ale také neuvěřitelná muskulatura (Huess samozřejmě nezaostává!!), když jsem si však spočítal, v kolika letech film natočil, sedl jsem z toho na prdel. Při natáčení filmu mu bylo 51 let!!! Film se vymyká také tím, že se v něm bojuje pouze pěstmi, ale vůbec to nevadí. I těch soubojů není mnoho, ale prostě má to od začátku něco do sebe. Temná atmosféra, ultratemné až horrorové vězení s klecí a "chlupáčem v ní" (to se nedá popsat, musí se vidět ...), sympatický hlavní hrdina, souboje jsou sice sestříhané až hanba, jen málokterá rána padne bez střihu, ale "pěsťovek" padne tolik, že si toho člověk nakonec stejně přestane všímat. No prostě hodně zajímavý a trochu okrajový film ve svém ranku, moc se mi líbil, ale na tradiční kulty samozřejmě nemá... Proto hodnocení jaké dávám. P.S.: "Toto se mi zdá neuvěřitelné, ale "chlupatec" z klece ve vězení hrál v známém film se Schwarzeneggerem Runnig Man postavu Buzzsaw (motorcykláře s motorovou pilou ...) !!!! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Postarší pěstní mlátička Thunderbird se postaví vysvalené hroudě Rhinovi v podobě Matthiase Huese. Během filmu se jejich duel uskuteční hned dvakrát, přičemž tyto scény jsou proloženy tréninkovou montáží hlavní postavy (kliky se psem na zádech, shyby se zátěží, běh) nebo linií ve vězení včetně souboje se skvělým a hrůzunahánějícím "zvířecím" Rethwischem. Jak Rivero, tak Hues jsou vizuálně ve skvělé formě, celé se to nese ve zvláštní syrové atmosféře s poněkud rozvláčnými momenty. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

C.J. Thunderbird (Jorge Rivero) hledá Rhino Reinharta (Matthias Hues), který před dvěma lety v ringu v pěstním souboji bez rukavic zabil jeho kamaráda... Snímek sice nedisponuje úplně originálním příběhem, ale jde o pohodové béčko s dobrým hereckým obsazením. Největším lákadlem snímku je Matthias Hues, ale Jorge Rivero si nevede také špatně a disponuje slušnou fyzickou kondicí. Překvapením byl Gus Rethwisch jako extrémně chlupatý bojovník The Beast / Bestie v klecové aréně ve vězení, který bude více znám jako Buzzsaw z filmu Běžící muž (1987). ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Taková extra jednoduchá béčková blbůstka, která má však pár es v rukávu a to celkem slušné a časté souboje a pak opět skvělého Matthiase Huese coby hlavního záporáka. Primitivní a pohodová podívaná, která by měla potěšit každého milovníka těchto ,,odlehčených´´ žánrů. ()

horor2 

všechny recenze uživatele

Tolikrát viděno, hlavně bitky mezi Riverem a Huesem, že nemá cenu ani komentovat. Brenda Bakke pěkňučká. Bitka v kleci s chlupáčem mě vždycky děsila :-D Dokonce i hudba Emilia Kauderera správně namotivuje. ()

Al90 

všechny recenze uživatele

U me je to nostalgie z detskych let :) Souboj v kleci s chlupatym borcem,pak souboj kamarada s Huesem a nasledna pomsta za dohledu vojenskeho velitele a armady me nuti dat za 4 :) ()

Reklama

Reklama