Reklama

Reklama

Prendimi l'anima

  • Francie L'âme en jeu (více)

Recenze (6)

Belbo 

všechny recenze uživatele

Vadou filmu je hodně nevyrovnaný scénář. První polovina, respektive 2/3, je o vztahu mezi Spielreinovou a Jungem, zbytek o jejím následném pobytu v SSSR. Sledujeme tedy dvě zcela odlišná témata mezi nimiž nefunguje propojení (nesupluje jej ani vypravěčka pátrající po osudu své předkyně). Je to škoda, protože po celkem rozpačité Nebezpečné metodě měl film v úvodu ambice stát se jakým si funkčním dramatem o vztahu dvou osobností psychoanalýzy. okleštění od Freuda a dalších dramaturgickému konceptu jen pomohla a oprostilo jej od zbytečných komplikací. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Portrét Sabiny Spielrein, Jungovej milenky a múzy pri skúmaní podvedomia, stroskotáva podľa mňa na svojej povrchnosti. Nezahltí vás faktami ani intelektuálnymi rečami, takže bez akej-takej orientácie v Jungovi vám unikne pár zaujímavých a podstatných detailov, ktoré ak máte šťastie ako ja, vám ex post objasní spoludivák z kina, ak nie, máte jednoducho smolu. Na dôvažok nám film ponúkne všeobecne zrozumiteľný moralizujúci záver. ()

Reklama

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Tak nějak podivně nedotažený film s ohromnými momenty. Atmosféra místy úžasná, místy směšná. Nevím, jak se to může stát? Přitom potenciál byl ohromný. ()

CorvusBlek 

všechny recenze uživatele

Další životopis, které mám moc rád, navíc velmi zajímavě podaný a také jeden z mála příběhů kolem mého oblíbence Junga, jeho bývalé pacientky, milenky a na svou dobu otevřené ženštiny...90% ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama