Reklama

Reklama

Divoch

  • Česko Krásné divošky (více)

Obsahy(1)

Catherine DeneuveováYves Montand ve francouzské komedii plné hádek a honiček... Nelly má těsně před svatbou. Její nastávající je žárlivý ohnivý Ital, který si myslí, že manželka je jeho majetek. A tak Nelly utíká před manželstvím, příbuznými, zkrátka za svobodou. Na útěku se ještě zastaví u svého bývalého přítele, aby jí vrátil dluh. Ten se však k ničemu nemá, a tak mu Nelly ukradne drahocenný obraz. V patách má žárlivého milence a okradeného přítele. Na svém útěku potká muže, který nechce nic víc než jen pěstovat svou zeleninu a v klidu žít na svém ostrově… (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Krásný venezuelský ostrov posloužil jako exotická kulisa pro typický příběh. Na chlapa se přilepí ženská v maléru, ten jí má zpočátku naháku a tak milá ženuška použije své největší zbraně. Chlap samozřejmě nezklame a svodům podlehne a od té doby se chová jak pako. Prostě klasická osnova pro ženy "udělej chlapovi jednou dobře a doživotně si s ním budeš moc dělat co chceš" funguje lépe, než kdyby na nás ženský používaly zbraně hromadného ničení. Dá se téhle osnově bránit, ale zvládaj to jenom mistři oboru, jako třeba já. No, ehmm, abych tady nemachroval já bych taky samozřejmě kráse Catherine Deneuve podlehnul a jak ochotně, ale pak bych jí zase měl naháku abych jí mohl podlehnout znova. Film Divoch jsem taky zvládnul, ale zdivočelej jsem z toho teda nebyl a o podlehnutí nemůže být ani řeč. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nakonec mě bil, ale já jsem ho taky bila." Zasnoubit se se žárlivým Venezuelanem může jen pitomá blondýna a tou Nelly rozhodně je. Taky umí krást obrazy, vyhrožovat zničením nového sporáku či potápět lodě, takže si rozhodně zaslouží zásah ananasem do týla. Jen kdyby nebyla tak hezká a kdyby to mezi ní a tím uprchlým Divochem občas nezajiskřilo. Ale já jsem to jiskření, krásu ostrova i vychytralé mrhání financemi společnosti zaznamenal, takže jsem si důvody pro udělení hvězd našel. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Hlavní síla Catherine Deneuve je ve smyslnosti její chladné krásy. Film DIVOCH mě v tom utvrdil. Připitomělá impulzivní blondýna, kterou zde hraje, bere herečce její přirozený šarm a staví jí do obyčejného průměru. Nelogicky vystavěný charakter této postavy probouzí v člověku spíše odpor než sympatie. Její nevyzrálé chování často nepůsobí vtipně, ale spíš trapně. Romantická komedie, která je spíš bláznivou taškařicí, se nakonec dočká romantiky spíš tak nějak z donucení. Divím se, že se hvězdy jako Deneuve a Montand nechali vlákat do tak slabého scénáře. Nakonec dávám 3 hvězdy. Několik scén bylo dobrých. 54% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Za to, že Američani tenhle námět tisíckrát opětovně zpracovali, zjednodušili ho, aby ho i sami pochopili a udělali z něj trapnou rutinu, tenhle předchůdce nemůže. Já jsem se dobře bavila. Příjemná dobrodružná komedie má pěknou hudbu, svižný děj a fešáka a krasavici v hlavní roli. A kde jinde uvidíte Deneuve v montérkách? ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mlčenlivý mladík Martin není vůbec mladík, ale jinak je obsah distributora celkem přesný. Odhalená (a v roce 1975 ještě mladá) kráska Catherine Deneuve v ráji tichomořského ostrova, co víc si přát. Dokonalá idylka, kterou ovšem narušuje druhá část příběhu, kdy je Nelly pronásledována žárlivým snoubencem. Obstojný dabing TV NOVA (1995; Helena Friedrichová, Ladislav Županič). ()

CarloRizzi 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem viděl francouzský snímek a musím říct, že se mi to líbilo, jelikož jsem se dobře bavil. No, prostě příjemná oddechovka.  Koukat na herecké duo Catherine Deneuve a Yves Montand je k nezaplacení a především na mladou krásnou Catherine Deneuve. Výborné filmové hlášky a skvělá doprovodná hudba. V dnešní filmech je to jinak, hudba řve na plný obrátky a dialogy nejsou slyšet. Ano,  to je dnešní nový trend. Pokud můžu přirovnat nějakému jinému filmu. Určitě by to byla šest dní, sedm nocí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Catherine Deneuve mi vžry přišla taková umělá, ale díky Yves Montandovi má tahle skoro ekologická skoro milostná skoro komedie sem tam náznaky zábavy. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nuda a otrava. Deneuve a Montand běhají po jakémsi zapomenutém ostrově, on ji občas profackuje nebo ji praští do hlavy kamenem (to by pak ledacos vysvětlilo). Nemají pro to skoro žádný důvod, příliš se nevysvětlí jejich minulost, která přitom má hrát ve snímku velkou roli. Konec z říše nablblých klišé. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Ač slušné herecké obsazení a snad i dobrý původní záměr, vznikla z toho spíše podprůměrná a ukřičená komedie, plná zbytečností nebo nedotažeností. V podstatě jsem se nudil, protože uhodnout hlavní dějovou linii lze asi po třech minutách a pak už není skoro nic. Za zmínku snad jen stojí Montandův dřívější život, ovšem košatější zápletky jsem se také nedočkal. Takže dvě hvězdičky jen kvůli hereckým osobnostem. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Už jen ten filmový plakát zcela přesně naplnil mou představu o dobrodružné komedii a tahle polozapomenutá záležitost mi vyloudila úsměv na rtech.. Krásná Catherine Deneuve v roli živelné pohromy, kam vstoupí, tam se něco semele, rozbije, zhroutí, potopí.. Ohromně sympatický Yves Montand k zulíbání, rybaří, zahradničí, vaří, svařuje a tak dále a tak dále.. Velice příjemná oddechovka ve svižném tempu odsýpající s kouzelným hudebním podmazem.. Jo a ten ostrov, tak ten je úžasný.. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Zábavná komedie o hysterické bondýnce a neochotném hrdinovi. Milostný příběh, kdy je blondýnka v nesnázích a pronásledovaná a divák jen čeká, kdy se do ní hrdina zamiluje. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Krasna a vyborna Catherine Deneuve v tomto prijemnom francuzskom filme. Samotna pani Deneuve ma vsak daleko lepsie roly vo filmoch. Ako komedia vsak na urovni : 68 % ()

otík 

všechny recenze uživatele

Především v první polovině velmi zábavná, vtipná a příjemná komedie, kdy se dva zcela odlišní lidé oťukávají, stále se setkávají, aby nakonec zakotvili na opuštěném ostrově. Jenže pak příjde zcela nesmyslná a v duchu romantické komedie zcela nepochopitelná zápletka, která už vtipná ani romantická vůbec není. Velká škoda promarněné šance. Hudba: Michel Legrand ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že takových filmů bylo prostě mraky. Amazonka s Bebelem pravda taky nemá nejlepší hodnocení a přesto je divatelná :-) ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Začátek má nápad, je svižný, znám více herců -třeba Tonyho Robertse od Woody Allen- a hraje i tady stejně dobře, agilně. Taky bych dodal že je to sice Francouzsko -Italský snímek, ale má americký nádech a to ne náhodou. Nejlepší na filmu ale přijde až po první třetině, kdy je to už jenom mezi Montand a Deneuve na malém ostrově. A já takhle si představuji hru. Mezi herci to jiskří, je vidět že je to baví, i hádky jak mají být, bez toho aby se na to tlačili, -aby z Deneuve udělali jen modelku pro krásu. Jsem s filmem navýsost spokojený. 4/5 ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Když v ráji slunce zapadá, vlhne vlahá obloha, hraje hudba. Kráska dne očekává svého Neptuna. Dva Robinsoni na útěku před dosavadním světem útočí. Je jen otázkou času, kdy podlehne jejím nevázaným svodům, jejímu smyslnému nebezpečí, za a na jak dlouho se budou polibky rozdávat v atraktivním ostrovním bezčasí. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Ty woe, Yvesi, vždyť ty jsi chytrej kluk, ty divochu, ty woe! Tak jak jsi moh´ jít do takový bažiny, draku? Italský typ komedie, obsazený francouzsky (Yves Montand je co do hereckého naturelu totiž čistokrevný Francouz), no neklape to. I pro Catherine Deneuve pořádný skok stranou, ledová kráska v divočině nemá co dělat, protože se se už na začátku začne rozpouštět jak kostka ledu, nedokonalý mejkap, rozcuch a dokonce zmuchlané šaty… to je skoro jako by Belmondo hrál líného Honzu. Divocha jsem viděla dvakrát a nelíbí se mi čím dál víc. ()

Reklama

Reklama