Reklama

Reklama

Tresty smrti

  • Velká Británie Executions
všechny plakáty
Velká Británie, 1995, 56 min

Režie:

David Herman

Obsahy(1)

Britský dokumentární film s brutálními autentickými záběry z posledních minut trestanců odsouzených k trestu smrti. Divák se v tomto dokumentu seznámí s různými druhy smrti, například zastřelením, oběšením, elektrickým křeslem, ale v méně vyspělých státech jsou zde ukázány popravy i ukameňovaním, upálením či stínaním hlav. Smyslem dokumentu není vyžívání se v brutalitách, nýbrž snaha ukázat trest smrti jako nehumánní. Film by rozhodně neměly vidět slabší povahy ani děti. (ČSFD)

(více)

Recenze (13)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Množstvo informácii, štatistík, ale i záberov, ktoré vyvolávajú minimálne podivné pocity. Hodnotenie na úrovni lepšieho priemeru, len vďaka tematike, lebo podľa mňa, z tohto sa dalo vyťažiť omnoho viac. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hm, tak toto je hodně drsná záležitost. Docela dlouho jsem hledal něco o trestu smrti v dokumentární podobě, proto jakoby jednookýmu králi dávám plnej, ale tohle je hlavně v závěru už možná i zbytečně snuffy, takže doporučovat se tohle nikomu ani náhodou neodvážím. Jinak se jedná o rychlý průlet historií těch nejužívanějších technik, takže žádné pikantnosti se nekonají. Přirovnání k Faces of Death sedí, jen tady to má kostru a komentář... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Od tak známeho a vychvalovaného dokumentu som čakal viac. Netvrdím, pár nových informácií sa tu našlo, ale väčšinou tu nebolo povedané nič také, čo by už človek dávno nevedel. Navyše som mal miestami dojem akoby išlo o nejakú propagandu, ktorá nie je ničím rukolapným podložená. Niektoré zábery boli ale drsné. Len priemer. 60/100 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Kvalitní dokument který trvá jenom hodinu ale za tu hodinu mi nahnal husí kůži daleko víc než kdejaký horor. tenhle dokument je jen o vraždách a teda někteří lidi jsou fakt prasata něco takovýhleho udělat. Nedá se tu moc co hodnotit budto se Vám to líbí nebo ne, bohužel tenhle dokument je tak trochu pozapomenut už jenom kvůli tomu že tu existují dokumenty typu Faces of death. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film sa sám od začiatku prezentuje ako jasný odporca trestov smrti, teda manipulatívne druhému názoru nedáva priestor. Ešte sa na začiatku snaží zahrať na city výrokom" Len sa pozrite do očí odsúdenému. Vôbec neberie do úvahy, že nejaké pedofilné hovädo, vrah detí ale iní masoví vrahovia nemajú čím spoločnosti už poslúžiť a bude "ekonomickejšie" ich normálne odpraviť z tohto sveta. Dokument ukazuje autentické zábery z popráv, ale len s tých, ktoré si vybrali. Z miest, kde sú ešte krutejšieho charakteru (poprava mečom, ukameňovanie), čo sa samozrejme s nejakou smrtiacou injekciou vo vyspelých civilizáciách nedá porovnať. Veľmi často ukazuje popravy z dôb vojny v Rusku, druhej svetovej vojny, v Číne, čo nie sú popravy občianskeho charakteru. Dnes, keď už v západnej civilizácii sú tresty smrti veľkou výnimkou, je tento dokument úplne zbytočný. Alebo si snáď tvorcovia nemysleli, že tým podnietia diskusiu napríklad v moslimských krajinách, kde je myslenie na úrovni kozojebcov z 6. storočia. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tresty smrti – veřejné popravy, plánované genocidy to vše se děje téměř po celém světě a to ještě nepočítám zvěrstva, které se děly během druhé světové v koncentračních táborech či polských lesících. Tento dokument i jemu podobné mne vždy „okouzlí svým obsahem“ – sice jsem vášnivým hororovým fandou, ale podobné věci asi nikdy nepochopím. Ještě dokážu pochopit, když jde vrah na elektrické křeslo, gilotinu či dostane kulku do zátylku, ale hromadné stínání hlav, upalování, ukamenování jen za to, že si někdo zpíval či se jen poohlédl po jiném muži/ženě…Ani se moc nedivím, že hlavním smyslem dokumentu je poukázat na nehumánnost veřejných poprav. Jinak ovšem autentická videa určitě nejsou pro slabší povahy… ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Přes zajímavý námět mě to celkem zklamalo. Prý to je depresivní sestřih detailních záběrů poprav, není. Je to celkem normální a dost nudný dokument na téma, ke kterému po Monestierově knize Historie trestu smrti není co dodat. Brutální to není ani trochu. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Vyber si, jak to chceš.¬         Poznámka: Toto opoznámkování i mé (zprůměrované) hodnocení je za všechny díly "Trestů smrti". Vysvětlení, proč hodnotím více snímků jako celek, lze nalézti na mém profilu v úvodní části "O hodnocení".¬                 Slušný dvojdílný dokument o názvem naznačeném námětu, jehož druhý díl je o něco slabší než první, který hodnotím 3 *. ()

bolan 

všechny recenze uživatele

Mozek mi nebere jak někdo může napsat že to je málo brutální. Vidět smrt v hraných filmech je zcela něco jiného, než vidět skutečnou smrt (a přes TV obrazovku je to asi ještě něco jiného než opravdová realita). A názor že dokument jednostranně odsuzuje trest smrti ? Ukamenování ženy za nevěru, židovský holocaust, popravy politicky nevhodných osob, masové popravy, rozmlácené hlavy kladivem, náboženské popravy přímo na ulici a vše bez jakéhokoli relevantního soudu apod. - proboha co tady chcete zpochybňovat. Chtěl bych vás vidět kdyby někdo vzal např. vaše dítě, vytáhl ho na ulici a umlátil ho dav fanatiků a pak střelil do hlavy. Potom bych chtěl vidět váš nejednostranný názor na věc a předpokládám že ti co se tady ohání málo brutálními záběry nejsou schopný ani vykuchat na Vánoce kapra. ()

hackstolle 

všechny recenze uživatele

PEKLO NA ZEMI ! Ale jen vic takovychto dokumentu. "More than 26 milion people have been executed this century. Fewer than 10% have committed any real crime other than ... belonging to a different race, religion, tribe or political persuasion." ***** ()

V4nd4l 

všechny recenze uživatele

Dokument o různých trestech smrti, ve kterém je ke každému způsobu nějaká ta historická zajímavost a často i záběr popravy. Na svou dobu nic nového pod sluncem. Pokud se zajímáte o tresty smrti, možná tam naleznete něco zajímavého (ale asi ne víc než na netu nebo v knihách) a pár asi autentických záběrů. Dokument má za cíl přesvědčit diváka o tom, že tresty smrti nemají v civilizované společnosti místo a je tedy poněkud jednostranný. ()

Reklama

Reklama