Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružný příběh o ženských gladiátorech, které hrají známé filmové hvězdy subžánru WIP Pam Grier (jako Mamawia) a Margaret Markov (Bodicia). Říman Timurchus, majitel gladiátorské arény, koupil na trhu krásné otrokyně, které mu jednak sloužily, ale měl je i pro zábavu. Římané jsou však už nabažení mužských gladiátorů, kteří už nelákají do arény, proto vytvoří ze sexy žen tvrdé bojovnice na život a na smrt. (Karlos80)

(více)

Recenze (16)

T2 

všechny recenze uživatele

veru Gladiátorky, no pekné béčkový skoro erotický film, ktorý má dosť striedavú úroveň, o príbehu škoda hovoriť, to je len ľahký balast, hlavne prvá polovica filmu strašne trpí vo všetkých ohľadoch, potom už skôr tie takzvané súboje zaujmú, hlavne keď sa do seba pustia otrokyne to má trošku grády, a hlavne tá stále opitá otrokyňa aspoň pobaví /25%/ ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"The Arena" představuje zlomový titul ve filmografii Pam Grier. Přesněji řečeno je jakými výrůstkem značícím možnou druhou cestu její filmografie, která naštěstí pro ni i filmovou popkulturu zůstala nenaplněna. Jedná se o poslední spolupráci Grier s Cormanovou továrnou na laciné sny New World Pictures, která si nepotrpěla na hvězdy, ale naopak preferovala ke všemu svolné aktéry. "The Arena" představuje jeden z mnoha cormanovských geniálních konceptů na ultimativní přímočarou exploatačku. Premisa žen gladiátorek totiž umožňuje spojit dva populární brakové trendy - žánr filmů s ženami ve vězení a béčkové snímky z prostředí starověkého Říma. V již mnohokráte recyklovaných stálých kulisách italských studií se tak rozehrává přímočará báchorka z prostředí dekadentní antiky, jež zavdává k bezpočtu prvoplánových atrakcí variujících nahotu, sex a násilí. Snímek ale současně vznikl coby vydojení nového kasovního magnetu, jímž se na základě úspěchu "Černá, bílá" (Black Mama, White Mama) stalo duo Margaret Markov a Pam Grier. Jenže zatímco předchozí film obě představitelky ustanovil jako silné hrdinky, které se nepoddávají mužskému světu, tentokrát jakoby v zájmu urovnání tradičního patriarchátu jsou obě delegovány do partů, které si libují v jejich pasivizaci a ponižování. Počínaje vystavováním na trhu, nedobrovolným svlékáním a scénami znásilnění či podřízení se mužům až po samotný koncept žen v aréně, jenž je pojatý jako směšná přehlídka husiček neschopácky mávajících zbraněmi, je vše zde podřízeno šovinistickému pohledu. Pro Pam Grier se naštěstí nabízelo opustit účinkování ve vedlejších rolích v neperspektivních exploatačkách a vydat se cestou hlavních rolích a hvězdného statutu v blaxploitation. Margaret Markov se provdala za producenta filmu Marka Damona a její kariéra nejen v rolích svéhlavých žen skončila. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Docela pěkná WIP exploitation béčkárna, obohacená navíc o drobnější prvky komedie. Jasně, měla své klady (pohledné mladé napřed otrokyně, později gladiátorky Markov+Grier, které se opět setkaly před kamerou a bylo hodně zajímavé po super výkonu v "Black Mama, White Mama", je opět sledovat) a, jak už to tak bývá, i nějaké ty drobné zápory. V tomto případě nějaké drobné nesmyslnosti v ději a pár určitých scén, kdy např. římští vojáci zde byli vylíčeni jako totální blbové, kteří neumí ani vystřelit z luku a poradit si s rebélií, zvládla je tu prakticky jen malá skupinka ženských. Dále nad čím jsem se pozastavil, bylo, že zde používali psy, což mi není moc známo. Ve filmu tedy bylo pár drobných chyb a nelogičností, ale ty se snad daly nakonec odpustit, finální převrat byl docela povedený, akce, stejně tak i některé bitky v cirku i mimo něj. Novější remake: Arena stál už za starou bačkoru. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Slušné béčko z cormanovské produkční stáje stojí za pozornost hlavně kvůli ústřední dvojce Pam Grier - Margaret Markov (setkaly se už v Black Mama, White Mama). Škoda jen, že tvůrci trošku nepřitlačili v exploatační ujetosti... 50% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Trochu nevyužitý inak skvelý trashový námet o tom, ako Rimania lovia ženy pre prostitúciu a potom ich napadne poslať ich do ringu. A to s Pam Grier a Margaret Markov v hlavných rolách. Problémom je, že na rozdiel od Filipínskych kolaborácií dua Corman/Grier, Aréne chýba nadhľad a záverečná akcia, ktorá bývala vrcholom absurdna, je tu podaná so všetkou vážnosťou. Ako inak, keď akciu údajne točil samotný Joe D'Amato. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Baví mě že ve své době v podstatě těžký underground, exploitation béčko jako je toto, se dnes stal čistým mainstreamem - jako prakticky stejný seriál Spartacus. Jen ta Pam Grier mu chybí (leč Xena Lucy Lawless značně dotahuje). ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

4/10 Pam ma 4, takze za 4 ;]] Je to ptakovina z prostredi zenskych gladiatorek - neco podobne pitomeho jako soucasne zapasy v bahne, jenom trochu malo krvaveho - ne ovulaci opravdu nepocitam. Co naplat chybi tomu stava a Spartacus se otaci na krizku. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nemam rad talianskeho chlivaka Joe D´Amata, to napisem otvorene. Scenar je slabucky, herecke vykony su priserne, akurat tie gladiatorky su pekne baby, a vedia sa obcas bit. Takze u mna len za 10 % ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Další povedený WIP kousek s Pam Grier ve kterém má prsty i italský pornohoror maker Joe D’Amato. D'Amatovy projevy ve snímku nejsou nijak znát. Snad až na dekadentní ztvárnění starověkého Říma v některých scénách (těžko ovšem říci, zda-li to má na svědomí právě on - kdybych si nepřečetl jeho jméno mezi tvůrci, ani by mě nenapadlo). Ale vraťmě se k vlastnímu příběhu, který otevírají římanské masakry nijak zvlášť nespecifikovaných kmenů, které si římští vojáci podrobují. Z krvavých nájezdů přivážejí na trh s otroky skupinku krásných žen, jež se za nejvyšší nabídku dostává do gladiátorské arény římana Timurcha. Po pár scénách, kdy věznitelé ukazují otrokyním, kdo je tu pánem a nezbytné hromadné sprchovačce, přichází na řadu akce v podobě bojů v aréně i mimo ni. Bojuje se na život a na smrt, takže se otrokyně chystají uprchnout. Nahoty i sexu je ve snímku opravdu poskromnu, stejně jako mučení. Vše ovšem vyvažuje vskutku velká porce akce a prostředí starověkého Říma včetně gladiátorské arény. Na druhou stranu divákovi nemůže uniknout chování římských vojáků, jejichž protagonisté před kamerou působí jako „bratrstvo neschopných“. A to nejen svým pojetím, ale i některými hereckými křečemi ve stylu: rejžo, kam si mám stoupnout (viz jedna z úvodních scén). Herecké výkony vězněných i věznitelů jsou nadprůměrné, záporáci patřičně odporní a gladiátoři jsou celkem sympaťáci. Poslední třetina snímku je učiněná lahůdka. I přes absenci větší porce nahoty a mučení bych neváhal udělit i pátou hvězdu, kdyby římské vojsko za něco stálo a tvůrci si odpustili komické vsuvky. Takže u mě za čtyři hvězdy. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Lesný rituál veku antického Ríma vyzerá posvätne. Stará sa o to najmä priliehavá hudba. Koruny z listov na hlavách, tógy a krv natieraná ženou na chlapcovu tvár. Prvá akčná scéna – naháňanie Britov Rimanmi – nemá kvalitnú kameru, efekty, ani hudba. Hudba je taká klasická akčná dráma, ktorú sa tvorcovia nehanbili použiť tak 20 rokov pred vznikom tohto filmu. Oceniť sa dá príroda, či už tá, kde lapajú Britku hranú Margaret Markov alebo tá s palmami, kde lapajú Pam Grier. Prísne oči dievčaťa pri Lucinde kráčajúcej do arény som nepochopil, nemá to žiadny význam. Súboje mužov sa ako tak dajú pozerať, horšie je to so súbojmi žien. Šedivý priemer, čo sa týka všetkého, predvídateľných motivácií aj nezaujímavých postáv. Ako tak sa na to však pozerať dá. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Film u kterého chápu jakékoliv hodnocení. Ultralevný sedmdesátkový mix pokleslých podžánrů jako women in prison, sword&sandals a blaxploitation v totálně trashovém provedení nemusí zaujmout každého. Objektivně je to příšerný brak, ale pro mě osobně i dobrá zábava a to je to, co u filmů hodnotím. Hlavně druhá půlka se mi moc líbila a dokonce jsem si i během ní vytvořil k postavám vztah. Ústřední partu holek jsem si hodně oblíbil a o jejich osudy se strachoval. Nejvíce zaujaly Pam Grier, Lucretia Love a Maria Pia Conte. K tomu Rosalba Neri v záporné roli, hodně násilí, minimum studu všech zúčastněných a legendární Aristide Massaccesi za kamerou. Žánrový fanoušek tu zkrátka má na co koukat. ()

Pekisan 

všechny recenze uživatele

Toto ani nie je wip film. Je tam vlastne len jedna scena hned na zaciatku a potom uz len kopec kecov a nakoniec trochu krvi a bitiek. Co je velka skoda, lebo Pam vyzera silno vo forme. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Až moc jsem se těšil, čekal jsem toho víc. Musím, říct, že by to byl brak, až na některé scény. Díky Pam Grier stoupl počet hvězdiček (a nejen jich) o jednu úroveň. Škoda, že se Pam neodhalovala více a častěji. Závěr stál za zlámanou grešli, to už byl lepší ten začátek. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Bohatý (podľa štandardov Roera Cormana) spektákel odohrávajúci sa v starobylom Ríme, v ktorom sú gladiátormi ženy. Film je prekvapivo natočený z feministického uhla pohľadu, ale vnady Grier a Markov zostávajú hlavnými atrakciami. Film bol premenovaný na "Naked Warriors". Film sa dočkal remaku v roku 2001. ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Film má zjevně stavět na odhalených tělech pohledných otrokyň/gladiátorek, protože slabomyslný scénář, kašírované souboje ani bídné herecké výkony žádné klady filmu nepřinášejí. Záchrana by mohla přijít od erotiky nebo krvavé řeže, ale erotika zůstává na úrovni letmo odhalených ňader a krvavá řež se vůbec nekoná. Za několik vtipných momentů alespoň jedna hvězdička. ()

Reklama

Reklama