Reklama

Reklama

Černý čtvrtek

všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Casey Wells je bývalý drogový dealer z Los Angeles, který se už nějaký čas pokouší žít spořádaným rodinným životem a zapomenout na minulost. Z Los Angeles se přestěhoval do Houstonu, kde pracuje jako architekt a chystá se dokonce se svou krásnou manželkou Christine adoptovat dítě. Vše se zdá v pořádku, ovšem pak stačí jeden jediný čtvrtek a vše je ztraceno. Začne to v okamžiku, kdy se u jeho dveří objeví Nick, jeden z jeho bývalých kompliců. Rád by si u něj několik dnů nechal kufřík a půjčil si Caseyho auto. Casey ho pozve dál, ale nakonec ho přepadnou pochyby a nahlédne do Nickova kufříku. Když uvnitř objeví velkou zásilku heroinu, propadne panice a vše spláchne do odpadu. To však byla velká chyba, protože heroin byl kradený, a zanedlouho se jeho dům a okolí hemží nebezpečnými zájemci o "zboží", včetně Caseyho bývalé milenky Dallas, rastamanského zabijáka a sadistického gangstera Billyho Hilla. A do toho všeho se u dveří objeví dr. Jarvis, psycholog ze sociálního úřadu, který má zhodnotit, zda může být manželům Weelsovým svěřeno do péče malé dítě. Casey se ze všech sil snaží uhrát před Jarvisem roli spořádaného muže, který spolu se svou stejně spořádanou manželkou touží po dítěti, jenže pak ho zradí Dallas, která vyzradí vše o jeho kriminální minulosti. Zatímco Jarvis rozzlobeně odchází, Billy Hill zastřelí Dallas a chystá se na Caseyho. Ten ho však přemůže a uklidí do sklepa stejně jako předtím rastamanského zabijáka. Zdaleka však nemá vyhráno, protože nejprve mu zavolá zraněný Nick, aby mu prozradil, kde jsou ukryty dva miliony dolarů za prodané drogy, a vzápětí se objeví úplatný policajt Kasarov, který chce peníze i heroin. Casey si uvědomí, že jedinou jeho šancí, jak ze zapeklité situace vyjít se zdravou kůží, je poštvat všechny proti sobě a pak přesvědčit manželku, aby s ním natrvalo odjela do Francie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Jo, možná je to vykrádačka všeho, co mělo úspěch. Ale na mě to stačí. Sympatické obličeje. Pavlína v nejlepším. Krví se možná lehce plýtvalo... ale jako černá komedie to funguje skvěle. T. Jane pro mě v jedné z nej rolí. Na tu krátkou stopáž si myslím ideálka. Jednohubka, která by nemusela urazit. Mě neurazila. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Fajn zábava. Jeden den, konkrétně překvapivě čtvrtek :-), jeden barák, pár postav a jde se na věc. Thursday je skutečně černočerně zpracovaná podívaná, kterou si dovolím označit hezky, česky jako frašku. Nonstop nadsázka, karikaturní figurky, absurdní projevy násilí, zdivočelé dialogy, splašený spád, to vše tvoří tuto přímočarou jízdu, kde se živí dočká konce z přítomných postav jen málokdo. Zápletku každopádně sice nelze označit za úplně nejoriginálnější, na druhou stranu ovšem působí určitě sympaticky, záživně a občas dokáže i překvapit, o akci tento snímek pak ale rozhodně není, spíš je to celé postavené na svěžích dialozích, které mají šťávu a koule, a za výrazné jinak musím jistě označit i veškeré postavy, navíc obsazené i poměrně známými jmény, s třešničkou na dortu v podobě opravdu nádherné a nestydaté Pavlíny Pořízkové, která to tu celé rozjela vážně zatraceně působivým sexy stylem. Film je jinak stopáží skutečně krátký, takže to celé uteče jako voda, nuda naprosto tudíž nehrozí a pokud bych tomu měl tedy něco opravdu vytknout, tak snad jen úplný závěr, který si zasloužil zakončit též nějakým fakt zvráceně černohumorným způsobem, a ne tak nenápaditě šablonovitě. Thursday zkrátka tedy sice není žádné velké filmařské umění, ale jako vážně nenáročná jednohubka, alá ,,Tarantino z Wishe´´, funguje dostatečně dobře a zábavně. ()

Reklama

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Neobchoduji s drogami  a nechci to v domě." Po čtyřech čistých letech je hlavní hrdina zase namočen do průšvihu. Spláchnout herák do odpadu není zrovna dobrá volba. Takže mu jde o život a v domě se mu kupí mrtví dealeři. Nic originálního nečekejte. Je to stará dobrá směs komorní černohumorné kriminálky inspirovaná Tarantinem. Nahá Pořízková asi rozpálila nejednoho chlapa u obrazovky. Za českou stopu v tomto filmu dávám čtvrtou hvězdu. 7/10 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro mne osobně velice zdařilá černá komedie. Mohl jsem se potrhat smíchy při neustálém vyzvánění u domovních dveří s očekáváním, jaký mafián či maniak zase vleze "napravenému" zločinci do bytu. Stejně tak jsem se mohl potrhat při bučení krávy-telefonu při neustálých telefonátech a dotírání mafiánů kvůli ztraceným penězům. Výborně propletené a prolnuté žánry od akce přes černou komedii až romantiku. Charismatický Mickey Rourke mohl dostat více prostoru, ale i tak, jeho přítomnost potěšila. A hlavně ... nádherná Pavlína Pořízková, která se nestyděla celá svléknout a je vyloženě můj typ se vším všudy ... ta je pro mne nezapomenutelná ... ( a to tvrdila v jednom rozhovoru v časopise, že by se ve filmu nikdy nesvlékla ...). Prostě parádní černá komedie. Jestli vykrádá Pulp Fiction nebo ne (který osobně dvakrát nemusím), je mi upřímně jedno... ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Gangsterské drama, u kterého jsem se až překvapivě často usmíval nebo uchichtával. Střídají se zde výborné absurdní situace, které jsou napínavé a natahované až k očekávanému dramatickému konci, aby hned vzápětí přišla situace další. Vyzvánění telefonu jako bučení krávy nemělo chybu :) Brutalita a nahota jsou zde tak trochu na efekt, aby to jako bylo "hustý", ale film by se obešel i bez toho. Nic mi tu vyloženě nevadilo a i když to na Pulp fiction rozhodně nemá, pořád je to velmi slušná napodobenina. Navíc tu zjistíte, jak se dá taky použít zahradní hadice. "Ta je jablečná, chtěl jsem sýrovou!" :) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Aaron Eckhart a Thomas Jane se spolu sešli před kamerou i o rok později ve filmu Molly (1999). (Ajka1)

Reklama

Reklama