Reklama

Reklama

Černý čtvrtek

všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Casey Wells je bývalý drogový dealer z Los Angeles, který se už nějaký čas pokouší žít spořádaným rodinným životem a zapomenout na minulost. Z Los Angeles se přestěhoval do Houstonu, kde pracuje jako architekt a chystá se dokonce se svou krásnou manželkou Christine adoptovat dítě. Vše se zdá v pořádku, ovšem pak stačí jeden jediný čtvrtek a vše je ztraceno. Začne to v okamžiku, kdy se u jeho dveří objeví Nick, jeden z jeho bývalých kompliců. Rád by si u něj několik dnů nechal kufřík a půjčil si Caseyho auto. Casey ho pozve dál, ale nakonec ho přepadnou pochyby a nahlédne do Nickova kufříku. Když uvnitř objeví velkou zásilku heroinu, propadne panice a vše spláchne do odpadu. To však byla velká chyba, protože heroin byl kradený, a zanedlouho se jeho dům a okolí hemží nebezpečnými zájemci o "zboží", včetně Caseyho bývalé milenky Dallas, rastamanského zabijáka a sadistického gangstera Billyho Hilla. A do toho všeho se u dveří objeví dr. Jarvis, psycholog ze sociálního úřadu, který má zhodnotit, zda může být manželům Weelsovým svěřeno do péče malé dítě. Casey se ze všech sil snaží uhrát před Jarvisem roli spořádaného muže, který spolu se svou stejně spořádanou manželkou touží po dítěti, jenže pak ho zradí Dallas, která vyzradí vše o jeho kriminální minulosti. Zatímco Jarvis rozzlobeně odchází, Billy Hill zastřelí Dallas a chystá se na Caseyho. Ten ho však přemůže a uklidí do sklepa stejně jako předtím rastamanského zabijáka. Zdaleka však nemá vyhráno, protože nejprve mu zavolá zraněný Nick, aby mu prozradil, kde jsou ukryty dva miliony dolarů za prodané drogy, a vzápětí se objeví úplatný policajt Kasarov, který chce peníze i heroin. Casey si uvědomí, že jedinou jeho šancí, jak ze zapeklité situace vyjít se zdravou kůží, je poštvat všechny proti sobě a pak přesvědčit manželku, aby s ním natrvalo odjela do Francie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Jordan 

všechny recenze uživatele

no, ja neviem, aj keď som tento film išiel sledovať bez nejakých očakávaní, na konci (ktorý prišiel náhle a nejako na mňa nezapôsobil) som zistil, že som očakával viac. Paulína predviedla tú najhnusnejšiu a najkrajšiu kurvičku akú som kedy videl (a ktorá umrela v tom najlepšom), rourke predviedol v maličkej roličke toho najslizkejšieho policajta ale ani ďalších pár celkom čiernohumorne ladených napodobenín iných filmov vo mne neprebudili úchvat či prehnané sympatie k tejto gangsterke. škoda ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Film až příliš okatě napodobující filmy Quentina Tarantina. Výsledkem je sice zábavný, leč velmi neoriginální thriller, kde chybí řízné hlášky a hromadění mrtvol i celková brutalita postrádá nějaký větší smysl. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro mne osobně velice zdařilá černá komedie. Mohl jsem se potrhat smíchy při neustálém vyzvánění u domovních dveří s očekáváním, jaký mafián či maniak zase vleze "napravenému" zločinci do bytu. Stejně tak jsem se mohl potrhat při bučení krávy-telefonu při neustálých telefonátech a dotírání mafiánů kvůli ztraceným penězům. Výborně propletené a prolnuté žánry od akce přes černou komedii až romantiku. Charismatický Mickey Rourke mohl dostat více prostoru, ale i tak, jeho přítomnost potěšila. A hlavně ... nádherná Pavlína Pořízková, která se nestyděla celá svléknout a je vyloženě můj typ se vším všudy ... ta je pro mne nezapomenutelná ... ( a to tvrdila v jednom rozhovoru v časopise, že by se ve filmu nikdy nesvlékla ...). Prostě parádní černá komedie. Jestli vykrádá Pulp Fiction nebo ne (který osobně dvakrát nemusím), je mi upřímně jedno... ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Tvůrci můžou originálního Tarantina jen napodobit - bohužel nemůžou se k němu filmově přiblížit. I když některé prvky byli už v minulosti, pořád se dobře bavíme a filmový divák si připomenul starý dobrý časy krimi/thrilleru s příchutí černého humoru. Hromady mrtvých dealerů, průměrný střih, působivá Pořízková (která nenechala nikoho chladným), když to všechno spojíme, jde o cool/krimi nálož s příchutí Glazerova Sexy Beast. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Prostě skvělá černohumorná brutální zábava ve stylu když se něco posere, tak se posere všechno a je z toho nejzkurvenější den v životě. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zjevnou inspiraci ranými díly Tarantina a především jeho kultovním Pulp Fiction nelze přehlédnout a objevuje se konec konců v řadě komentářů uživatelů. Nepůvodnost stylu a námětu by nepředstavovala žádný problém, kdyby Skip Woods dokázal stejně kvalitně pracovat s postavami a propracovat podobně rafinovaně scénář. Tarantino se stal kultem právě proto, že dokázal brakové motivy pozvednout na kvalitativně vyšší úroveň a dát tomu takový kabát, aby obsah neurážel ani estéty a intelektuály. Woods sice do svého bijáku angažoval pár prvotřídních zabijáků, psychopatů a ujetých postaviček, obdařil je coolovou image a cynickými hláškami, jenže je to zjevně samoúčelné, postavy jsou jen načrtlé a scénář nedotažený. Woods si od té doby jako režisér už ani neškrtnul a to vypovídá o skutečné kvalitě jeho filmu víc, než okouzlení žánrových fanoušků nad latexovým ohozem Pavlíny Pořízkové nebo kečupovými fleky všude kolem. Celkový dojem: 50 %. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nemusím být filmový teoretik, aby mně došlo, že si Woods bere dialogy od Tarantina a zabíjení od bratrů Coenových. Přesto si ale myslím, že inspirace není totéž, co vykrádání. Nebo má snad Tarantino patent na dialogy a bratři Coenové na chladnokrevné zabíjení? Neřekl bych. Co se mě týče, tak Woods se inspiroval dobře a přizval si k tomu parádní osazenstvo (Eckhart byl hodně dobrej, Pořízková byla dost krásná a Jane mi potvrdil, že umí (ale to od té doby, co jsem viděl Mlhu, vím)). Prostě a jednoduše, kdo má rád černý humor, brutalitu, nahotu a já nevím co ještě, tak může zkusit Černý čtvrtek. Já ho zkusil a nechtěl bych si takový prožít… No, možná to ženské znásilnění Pavlínou… :-) ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlépe vykradených filmů co jsem kdy viděla. Ač nepřináší nic nového, já jsem se dobře bavila a na scénu s rapujícím černochem nikdy nezapomenu. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Originálně natočená drsná blbost s charismatickými herci, proto hodnotím vyjímečně dobře, jedná se o kvalitní zpracování akčních scén i obyčejné dialogy na slušné úrovni "Hollywoodu". ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Seknout se zločinem je takové martyrium, že je snad lepší v něm pokračovat. Desítky filmů o polepšeném muži, kterému podsvětí nedovoluje začít řádný život, to tedy alespoň tak prezentují. Thomas Jane se napravil na jedničku, pracuje jako architekt a se ženou se chystá adoptovat dítě. Jenže místo očekávané návštěvy ze sociálky, dorazí bývalý kámoš s kufrem plným drog, který ještě k tomu ukradl, vzápětí se objeví najatý vrah. Zkrátka tento čtvrtek bude hodně černý a dobré scény budou mít zastoupení, ale film se ničím extra neblýskne. Sexappeal Pavlíny Pořízkové je to nejvýraznější, co jsem si z filmu zapamatoval. 60% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Príjemná jednohubka, ktorú som zožral hlavne vďaka svojej sympaticksti. Film sa na nič nehrá a nevidím dôvod zrovnávať to s tarantinovkami (akurát to, že ide komorný film de facto v jednom dome, mierne evokuje GAUNEROV). Vždy keď príde náznak, že by to mohlo byť otravné, niekomu exploduje lebka a ide sa ďalej. Oddychová gangsterka, kde je všetko na svojom mieste... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vzpomínáte na postavu Quentina Tarantina v Pulp Fiction? Jak během ranní kávičky zachraňuje bývalého kumpána z bryndy, kvůli mrtvole v autě. Tak přesně jeho postava mě napadla, když jsem viděl Thomase Janea v této jasné inspiraci Tarantinovkami všeho druhu. Užijete si tedy dost násilí, krve i dlouhých dialogů. Kvalitám mistra Tarantina se film moc nepřiblíží, ale pobavit dokáže. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Väčšina tunajších komentátorov vyčíta tomuto "komornému krváku" neoriginálnosť a plagiátorský syndróm. Neverte tomu. THURSDAY je čiernočierna jednoaktovka nakrútená s entuziazmom všetkých zúčastnených. Samozrejme postráda morálne, emocionálne prípadne iné posolstvo. Ale Vážení, kto očakáva nejaké posolstvá v dnešnom vraj-postmodernom, zvrátenom a vyprázdnenom svete. Ja som sa bavil, som ešte normálny ? Poznámka: PAULINA ako sexi perverzná vrahyňa je neodolateľná. (10.6.2005) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Výrazně komornější, výrazně komediálnější a taky výrazně míň záživná variace na Pulp Fiction. Jane, který se pyšní minulostí údajně nemilosrdného tvrďáka, se po celou dobu chová spíš jako "pussy", jak ho znale otipovala Pavlína, a to jeho a Eckhartovo chladnokrevné vystřílení doupěte hustých gangstanegrů mu může věřit jenom totální hejl. Několikrát jsem se zasmál nějakým černohumorným gagům, ale celkově mě film spíš nudil než bavil, čekal jsem, že se rozjede mnohem odvážněji, a la raný Tarantino nebo a la Coeni, že třeba Jane aspoň brutálně odkrágluje onoho slizkého doktůrka. Třetí jde hlavně za skvělou Pavlínou, která od naivní diblíkovité Polky Millie v Kusturicově Arizona Dream učinila docela zajímavý herecký posun směrem ke kurvě babylónské. A propos netušil jsem, že v Americe je tak snadné začít dělat architekta, a že překvalifikovat se na něho z killera a drogového dealera a je nejspíš úplná banalita a normálka. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po vsetkych tych zpackanych filmoch ku ktorym napisal Skip Woods scenar a jeden jeho nemenovany obhajca tvrdi, ze to boli urcite veldiela, ktore mu zhatilo az studio svojimi hlupymi zmenami som sa rozhodol, ze si overim jeho schopnosti vo filme pod ktorym je podpisany aj ako reziser a to rovno v reziserskom zostrihu, takze uz nebude ziadny priestor pre vyhovorky. Takisto sa tentoraz zdrzim invektiv a skusim to zhodnotit objektivne. Samotny film je klasicky nasledovnik Tarantinovskej vlny. Na tom nevidim nic zle. V tej dobe vznikla kopa viac ci menej vydarenych variacii Tarantina a medzi nimi sa najde aj dost, ktore sa mi pacia. Tento film svojou zapletkou trochu viac pripomina liniu s Tarantinovou postavou v Pulp Fiction. Manik, ktory uz vedie nejaky cas obycajny zivot musi celit stretnutiu s kamaratom zo svojej temnej minulosti a nasledne sa mu sakramentsky skomplikuje zivot. Namet v pohode, ale prevedenie je slabsie. Vadili mi tieto veci: 1. Postavy su neskutocne nesympaticke aj napriek tomu, ze ich hraju moji oblubeni herci. Nejde o to, ze to nie su kladni hrdinovia, ale su napisani dost neznesitelne, takze im nedokazem drzat palce. Takisto to nie su ani natolko velki hlupaci, aby som sa bavil na ich ucet. 2. Woods sa snazi pisat jednu vtipnu hlasku za druhou, ale nezasmial som sa ani raz. 3. Zapletka je neskutocne prekombinovana az vôbec nedava zmysel jednanie postav, takze vo filme absentuje akekolvek napätie. Vdaka tomu vo mne film dokazal vyvolat jedine zvedavost z toho s akou dalsiou sialenostou sa Woods vytasi. Vsetky tieto aspekty su priznacne aj pre jeho ostatne filmy ku ktorym napisal iba scenar a preto, aby som to napisal bez uraziek konstatujem, ze Woodsov styl mi vôbec nesedi. Ako reziser je v mojich ociach dopadol o chlp lepsie, ale tiez to nie je ziadna slava. 3/10. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlépe vykrádajících filmů, který od svých adoptivních otců převzal to nejlepší a přidal k nim něco, co většina nemá - opakovanou zábavu. Film díky svojí jednoduchosti baví i na poněkolikáté. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

To se jednou nějakej pan Wood vloupal nějakýmu panu Tarantinovi do baráku vodnes si todtamtaď pytel plnej celkem pěknejch věciček. Jenže jak s tím lez přes všechny ty ploty, strouhy a vejmoly, věci se mu v pytli natřásaly a promíchaly...No a když to konečně přitáh domů, začal ty cennosti postupně tahat z pytle ven a řadit si je pěkně na poličku. Ty věci byly všechny z Pulp Fiction, ale pan Wood si je pojmenoval jinak a vystavil je v jiném pořadí. Jim, Jules a Butch jsou teď nově "Casey", Vincent je "Nick", Miu Wallaceovou pojmenoval "Dallas", Zed je "HillBilly", Bonnie je "Christine", Pumpkin a Lance se spojili do "Ajse". To ale neznamená, že až k němu jednou přijde pan Tarantino na návštěvu, že na Woodově polici nepozná starou ztracenou čórku. ()

Reklama

Reklama