Reklama

Reklama

Upír story

  • Česko Upíří příběh (více)

Zlo může být silnější než láska... Děj příběhu se odehrává v dnešním Londýně. Série záhadných vražd a automobilových nehod. Mladík Alex zabývající se studiem okultních věd a výzkumem starých rukopisů je upír. Po náhodném setkání s mladou dívkou Anne se oba do sebe zamilují. Láska vzrůstá až do okamžiku změny Alexova chování a příchodu záhadného cizince, který se vetře mezi oba mladé lidi a snaží se přesvědčit Anne, že Alex pro ni znamená velké nebezpečí. Zoufalá dívka se začne Alexe bát a rozhodně se jej zabít. Avšak situace se vyvíjí zcela jiným směrem. Julian Sands v hlavní roli zaujal již ve filmech Warlock, Hellraiser a Helena v krabici. (Lucernafilm Video)

(více)

Recenze (4)

Terva 

všechny recenze uživatele

Škoda, škoda, škoda. Myslel jsem si, že uvidím něco slušného z upíří tématikou a ono to skoro nastojí za vložení do přehravače. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Medzi upírskymi filmami zaujíma táto snímka trochu neobvyklé miesto - niekde medzi Almereydovou Nadjou a Scottovým The Hunger. Nie formálnymi znakmi, skôr svojou introvertnosťou, sústredením sa na filozofiu osamelosti /aj tu je upír zasadený do modernej, preňho nie veľmi vľúdnej doby, v ktorej možno iba ak nariekať za minulosťou/. Nie veľmi originálny dej zachraňuje citlivá, melancholická nálada, nadhľad a ako vždy príjemný Julian Sands v roli dekadentného bloodsuckera. P. S. Ďakujem tvorcom filmu, že mi prostredníctvom hlavnej postavy a jednej jej repliky sprostredkovali známosť s málo známym francúzskym básnikom Forneretom. Myslel som si, že Krchovský /a ja/ sme jediní, kto píše /písal/ nekrofilno-kanibalskú poéziu... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Julian Sands je presne tým sympatickým, smutným ( ale stále nadrbaným ) upírom, Suzanna Hamilton je presne tou domácou intelektuálnou sexy puťkou, ktorá sa zaľúbi do exotického tvora, pretože má zrejme trauma z nás obyčajných. No a TALE OF A VAMPIRE je presne tým upírskym hororom, ktorý nechcem vidieť. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Upír Alex se zamiluje do dívky Anne, ta se však dozví co je zač a začne se ho bát. Od první do poslední minuty je to strašná nuda. Příběh není až tak špatný, jen kdyby to nebylo tak strašně rozvleklé. Jinak je ve filmu asi tak pět scének kdy upír někoho na ulici vysává. ()

Reklama

Reklama