Reklama

Reklama

777 vteřin v Československu

(TV film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
Československo, 1992, 13 min

Režie:

Jan Špáta

Obsahy(1)

Hudebně obrazová koláž o naší zemi. (oficiální text distributora)

Recenze (7)

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

90% - Hypnóza. Za pár minut vás Špáta provede krásami naší vlasti. Od přírody do měst, od lidí nejrůznějších zájmových a sociálních skupin po zvířata... Při sledování 777 vteřin nad Československem cítím především krásnou nostalgii, protože všechny záběry v kombinaci s podivnou Hapkovou hudbou působí velmi upřímně a čistě, a člověk se nad touto idylou rád dojme. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Lyrická vizitka zkomponovaná z klasických atributů naší země, kterou chtěl Jan Špáta zvednout prestiž Československa v zahraničí a vzbudit hrdost na náš stát. Za doprovodu Hapkovy orchestrální hudby se kloubí magické záběry na matičku Prahu s venkovskými klasickými tradicemi (opékání brambor,) a jedinečným českým umem (tvorba skla,). V pozitivním duchu se nese celých 777 sekund, po jejichž konci pocítíte pýchu na tu naši malou středoevropskou zem. ()

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Docela v pohodě záběry. Jen bych vynechal ty ze sparťanského stadionu a modlící se lid v kostelech. Noční záběry byly pecka. Z takových záběrů bych chtěl celý dokument. 75%. ()

stub 

všechny recenze uživatele

V rámci Špátovy tvorby se rozhodně o žádné veledílo nejedná. Jde v podstatě o průstřih z dosavadní tvorby, s důrazem na půvaby naší malé země - nic víc, nic méně... ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Tohle dílko je esencí všeho, co mi na Špátovi – nerad to říkám, ale jednou už to říct musím – vadí. Já se fakt snažil vyjít tomu vstříc, ale naprosto mi unikla pointa, smysl té změti plavně na sebe navazujících hezkých obrázků. Pohlednice pro turisty? Nostalgické ustrnutí nad krásami naší někdejší federativní vlasti? Výplň televizních přestávek pro případ, že se zadrhne páska s hrajícími si koťátky? Netuším. Rád bych si to nějak užil, ale nevím jak. ()

FrankieCZ 

všechny recenze uživatele

Geniální reklamní klip, který by mohla používat i agentura Czech tourism k propagaci naší republiky, kdyby se v něm nejednalo o zaniklé Československo. Ale filmařsky naprosto perfektní. ()

Reklama

Reklama