Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Před osmi měsíci byl při akci zvláštního komanda FBI, vedeného agentkou Williamsovou, těžce postřelen gangster Saša Petrosevič, který pracoval pro bosse Sonnyho Eckvalla. Po vyléčení postřelený muž skončil v nově otevřené supermoderní věznici Nový Alcatraz, kterou řídí cynický ředitel Warden, přezdívaný El Fuego. V den, kdy se má ve věznici konat poprava lupiče a vraha Lestera McKenny, přijíždějí šéf vězeňského úřadu Hubbard, soudkyně McPhersonová, která Lestera před sedmnácti lety odsoudila, a další úředníci. Sašu odvedou do popravčí místnosti, protože odsouzenec s ním chce mluvit. Jejich rozhovor je však přerušen výsadkem maskovaných parašutistů, kteří zlikvidují stráže a probijí se do věznice. Vede je Hubbardův zrádný asistent, sociopat Donny Johnson. Jejich dokonalý plán je narušen, když se vrtulník, který je měl dostat do bezpečí, zřítí a uvízne ve střeše nad sálem s celami. Donny se spojí s FBI. Potřebuje se dostat z věznice a hrozí, že bude zabíjet rukojmí, mezi nimiž jsou vysocí státní úředníci. Mezitím Saša likviduje jednoho člena komanda za druhým... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

kingik 

všechny recenze uživatele

Na pokraji smrti se nachází kariéra Stevena Seagala. S tím bych souhlasil, ale tenhle film je náhodou dobrý akčňáček z vězení, ve kterém se střílí z nekonečných zásobníků a méně se kecá. A to je pro mě pozitivní zjištění. Dynamická akce téměř nepřetržitá. Tenhle film je na rozdíl od současných Seagalových opusů ještě na velké technické úrovni, a jako jeden z posledních se hrál v kinech. Film má také řadu originálních nápadů, je bez nudy a dost se divím, jak byl tady tenhle film strhán. Neprávem, protože já třeba taky Seagala nikdy nežral, přesto mě tenhle jeho film bavil. A byl to taky jeden z posledních filmů, který za něco stál. 80% ()

Drnqonovic 

všechny recenze uživatele

A tohle už je dno, ze kterého se Steven nevyhrabal. Vypadalo to, že po Lovci policajtů přejde s úspěchem na novou vlnu, ale to by nesměl mezi filmy nabrat asi 100 kilo. Všichni se u toho tváří ultradrsně, ale předvádí kulový, Steven je až na třetí koleji, bojové scény předvádí rovnou ve tmě (kde to vypadá, že vězně bije Alfred Hitchcock) a vůbec! Pobavilo mě, že záporáka hrál černý poskok ze dvojky Přepadení, inu, kdyby ho tam Steven nechal umřít, možná by měl o starost míň. Tento film byl pro mě poslední se Seagalem v hlavní roli a znamenal smutný konec jedné akční legendy. Minutu ticha, prosím. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ok původně jsem ten film trochu nadhodnotil, ale i tak si nemyslím, že by to byla až taková sračka co údajně Seagala vyhnala z kino ligy, jak to každej píše. To si tedy nemůžu pomoct, ale tady byl Stevo ještě v poho a filmy co točil měli úroveň. Tady se jenom poprvé vymkli z podkontroly drsní negři a spousta hlášek tu působí nuceně a některé ty rádoby husté postavy vyznívají hodně komicky. Nicméně Seagal ještě pár solidních bitek předvede (hlavně sekvence na ošetřovně je pecka) a záporák v podání Chestnuta co se z ničím nesere a odstřelí klidně i fláterníka byl taky dobrej, takže na 4* už to nemá, ale pro mě furt koukatelnej nadprůměr.60% ()

adams89 

všechny recenze uživatele

Po ještě docela slušném Lovci policajtů přišel Steven Seagal s filmem, nad kterým většina jeho fanoušků (tím myslím i sebe) pouze ohrnula nos. A to také plným právem! Steve nám totiž trošku přibral na těle a to se u hrdiny akčních filmů hnedka promítne. A nebyly to jenom Seagalovy špeky, co film potopilo. Nepočítáme-li propadáky typu Patriot nebo Tajný agent Jack T., tak tohle byl do té doby ten nejhorší scénář, v jakém si zahrál. Příběh se odehrává v legendární věznici Alcatraz, stejně jako filmy Útěk z Alcatrazu či Skála, ale v porovnání s nimi působí docela směšně. Akční scény mají do áčkové kvality taktéž hodně daleko a několik těch dobrých hlášek výsledný dojem určitě nespraví. Vše ještě podtrhují občasné zpomalovací záběry kamery, které jsou tak typické pro nízkorozpočťáky. Na pokraji smrti byl první zatlučený hřebíček do Seagalovy rakve - a že jich tam teď ale má hodně.30% ()

chef odpad!

všechny recenze uživatele

Steven aka #1137 ma od začiatku filmu na hlave čiernu šatku a každý oddaný fanúšik jeho filmov už vie čo to znamená... áno, čaká nás veľa strielania do Stevena, dlhé pohľady a husté dialógy, skákanie na tlmiace nadrace, ktoré réžia nevystrihla zo záberu, helikoptéra, 12 veľkých výbuchov, kopance, inteligentný záporák, ktorého oklamal celý svet, druhá helikoptéra kde sa navzájom všetci kopú, monológ hlavného záporaka o nespravodlivosti, plamene, pasce ala MacGyver, ďalšie helikoptéry a veľa veľa odkazov na Matrix - od kabátikov záporakov, cez kopancové scény až po soundtrack. Na rozveselenie nám scenár ponúkol aj bandu asi 5 Niggas pod vedením najviac coolového Ja Rule, bez ktorých by to Steven tentokrát určite nezvládol. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (7)

  • Pri natáčani učil Steven Seagal (Sasha) Niu Peeples nejaké bojové úkroky. (Seag)
  • Scénář k filmu byl napsán již před deseti lety pod názvem The Rock (Skála). V té době byl však zfilmován jiný scénář se stejným názvem, a tak tento scénář musel “počkat“ deset let, než byl zfilmován. (becki_tu)
  • Záběry parašutistů vyskakujících z letadla byly použity z filmu Navy SEALS (1990). (becki_tu)

Reklama

Reklama