Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Před osmi měsíci byl při akci zvláštního komanda FBI, vedeného agentkou Williamsovou, těžce postřelen gangster Saša Petrosevič, který pracoval pro bosse Sonnyho Eckvalla. Po vyléčení postřelený muž skončil v nově otevřené supermoderní věznici Nový Alcatraz, kterou řídí cynický ředitel Warden, přezdívaný El Fuego. V den, kdy se má ve věznici konat poprava lupiče a vraha Lestera McKenny, přijíždějí šéf vězeňského úřadu Hubbard, soudkyně McPhersonová, která Lestera před sedmnácti lety odsoudila, a další úředníci. Sašu odvedou do popravčí místnosti, protože odsouzenec s ním chce mluvit. Jejich rozhovor je však přerušen výsadkem maskovaných parašutistů, kteří zlikvidují stráže a probijí se do věznice. Vede je Hubbardův zrádný asistent, sociopat Donny Johnson. Jejich dokonalý plán je narušen, když se vrtulník, který je měl dostat do bezpečí, zřítí a uvízne ve střeše nad sálem s celami. Donny se spojí s FBI. Potřebuje se dostat z věznice a hrozí, že bude zabíjet rukojmí, mezi nimiž jsou vysocí státní úředníci. Mezitím Saša likviduje jednoho člena komanda za druhým... (TV Nova)

(více)

Recenze (185)

golfista 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo opravdu za trest ! A to jsem si myslel, že "Lovcem policajtů se Seagal zlepší na delší dobu. Chtěl jsem tady vypsat vše, co se mi nelíbilo, ale to by se sem nevešlo. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vezmeme hodně cool místo, vezmeme bandu cool černochů, do středu toho všeho dáme cool kočku v černé kůži a ultracool Seagala a natočíme to tím naprosto nejcoolovějším způsobem... njn, když některé producenty baví vyhazovat peníze, je to čistě jejich věc. Oni z toho musejí platit chod společnosti, mě to naštěstí stojí jen trpělivost a trochu času... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Absolutně nevychytaný film, kde Steven Seagal aikiduje jak může, ale nevynese mu slávu ani o píd i když na to chvílemi vypadá. Akce je dalo by se říct relativně dost, problém je, že to je neuvěřitelně trapné, ubohé, neuvěřitelné, přehnané a vtipné obzvlášť. Pár rolí mi přišla opravdu nesympatická, čímž poukazuju na tu ženskou, která se tvářila na největší masovou vražedkyni století, hlavně díky speciálnímu pohybu, díky kterému dokáže uhnout projektilu z devítky, který se na ní nadčasovou rychlostí žene. Děs běs, ale musím se přiznat, že chvilková pře-akčnost a překvapivě Steven Seagal mě udrželi v křesle až do samotného konce a právě proto přidávám, alespoň jednu hvězdičku, páč nudné mi to ani nepřišlo oproti jiným Seagalovým filmům. --- Ať to dělal kdokoliv tak byl dobrej - Ale vy jste lepší. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Popravdě čekal jsem to daleko horší, ale přesto bych doporučil Segalovi aby začal vážně přemýšlet buď o hereckém důchodu nebo aby alespoň zhubl. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Tyler Bates: 1. Gangstafied ,2. I'm a Bang ,3. Last Time ,4. Grudge ,5. Bring It OnIntro ,6. Bad Boys ,7. PushThe Name of the Game ,8. Ain't No Stoppin' Us ,9. Smartbomb ,10. The Pledge Remix ,11.Hold On ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dajte mi helikoptéru, lebo začnem plniť vrecia na mŕtvoly.“ (Pseudo)tvrdého rapera Ja Rula by som bol schopný ako-tak (skôr ako) akceptovať v trápnej komickej roličke natvrdnutého poskoka, ktorého stále všetci kopú do zadku a nakoniec mu niekto vystrelí mozog z hlavy. Ako tvrdého grázla z ulice, pri najbližšej príležitosti používajúceho streľbu obojruč? Ani náhodou, bejby. A Seagal? Ten tentokrát vyzerá mimoriadne fyzicky odpudivo. Takže renomé hercov zachraňuje aspoň drsňák Morris Chestnut (Jaskyňa, dvojky Anakondy a Prepadnutia v Pacifiku). Tým ale klady končia (no dobre, musím ešte spomenúť pôsobivú dekoráciu zhavarovanej helikoptéry a samopal zaseknutý v hermeticky sa uzatvárajúcich dverách, ale na 95-minútový film troška málo, nie?). Akcia je idiotská, sci-fi vložky bizarné (Alcatraz budúcnosti?) a dialógy silené („Poďme sa spolu porozprávať.“ – „So sviňami sa nerozprávam.“). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle me docela mile prekvapilo. Jeden z tech lepsich novejch Seagalovo filmu. Pribeh neni uplne nejdementnejsi a je pekne sviznej. Seagal vypada sice jako tlustej duchodce, ale aspon je normalne oblecenej a nerika ty svoje obvykly trapny hlasky. Taky se moc nerve, ale spis strili, coz je taky dobre. Skoro 3/4 filmu se tu jen strili a je videt, ze se reziser snazil, aby akce byla co nejvic cool a to se mu povedlo. Nechapu to nizky hodnoceni, podle me to je prumernej akcni film. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Alcatraz je špatné místo pro špatné lidi. Pokud za jeho zdmi panuje jisté nepohodlí, má to tak být." Ale taky se tam dají sehnat informace o poloze zlatých cihel, takže pro vycvičené komando by jistě bylo hračkou je získat, kdyby za mřížemi nečíhal vynikající bijec, střelec, myslitel, akrobat, radista a pravděpodobně i jogín - tedy vězeň 1137. Mě to tedy neškodně pobavilo a taky mne uhranula sexy teroristka Čtyřicetdevítka, což je od béčkové seagalovky přesně to, co jsem čekal. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Stývn to zase jednou "má pod kontrolou", divák pak je na pokraji ztráty duševního zdraví... Tak ještě že to nakonec nejvíc vyhrál ten velkej Nervák. Fakt o nervy... :-/ - - - - - (Poprvé a nadosmrti naposled viděno na půl oka při práci 4.9.2009 na tv Nova, komentář zde na pokraji zbytečnosti jako mnohý mrtvý - 5.9.2009) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No Stevne jseš čim dál tim lepší.Steven si snad musí před každým záběrem dat dva obědy a 10 piv, jinak fakt nevim jak je možný že je z něj taková bečka , ale to bych ještě zkous, kdyby aspoň uměl někoho pořádně seřezat, jenže ono jehle, ani to už neumí a když se o to pokusí, tak je to stylem záběr na protivníka kterýho mláti a záběr na Seagla jak kolem sebe máchá rukama, takhle sice bojoval i v minulých filmech, jenže to to ještě vypdalo jako nějaký chvaty, teď to opravdu nevypadá jako nějaký bojový umění, spíš jako když plácá a škrábe protivníka a co se týče děje, tak ten je zase jak je zvykem jeden z nejhorších co se dá u filmu vidět. jen tak dál Stevne a brzo si nezahraješ ani v reklamě na prací prášek ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Všechny Seagalovky jsem vždy hodnotil jako "Béčkové" Akční snímky s velkým nadhledem a ani tentokrát to nebude jinak. Steven už stárne, rád si před natáčením pápne a dáchne, ale i přesto má Half Past Dead stále co po akční stránce nabídnout i když je pravda, že Steavenovi a jeho bojovým scénám se tu moc prostoru nedostává a mají tu hlavní slovo zbraně, bavil jsem se celkem dobře. 50% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Debilita až na půdu, vykradeno všechno možné (SKÁLA je jasná, ale všimli jste si třeba CON AIRu? Tak mrkněte na scénu příchodu nových vězňů (v oranžových mundůrech) a zaposlouchejte se do hudebního motivu), pornodialogy, Seagal tlustý a slizký a opravdu hodně zhuleně se chovajících trapných černých rapperů... A ten pozoruhodný konec s vrtulníky... Kupodivu se to i dá, ale určitě ne v kině. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Přestárlý Steven Seagal s cool šátkem na hlavě se vrací ve velkém stylu. Na pokraji smrti přímo šokuje svou neoriginalitou, kdy vykrádá filmy od Matrixu až po Resident Evil. Don Michael Paul to má v hlavě srovnáno a moc dobře si uvědomuje, že tenhle průšvih dokáže zachránit jen povedeným střihem a rytmickým hudebním doprovodem a to se mu v zásadě daří. Tlouštík Seagal má to štěstí, že tentokrát nefiguruje jako hlavní postava příběhu, ale že se režisér spíše soustředí na více cool záležitosti, jako je souboj vtipného černocha a ultradrsné dívčiny. Herci vcelku seděli, čímž jsem byl opravdu překvapen. Jediné co mě tak štvalo byla ta šílená vykradačka všeho možného. Film bez jediné vlastní scény by si zasloužil nejspíš odpad, ale solidně jsem se bavil, a to po celou dobu. Hold jsem nenáročný divák, který se nechá snadno nachytat na laciné pozlátko. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Asi najrozporuplnejší film so Stevenom Seagalom, ktorý najviac doplatil na to, kedy bol natočený a aký potenciál ponúkal. Na to, že sa jedná o Seagalov kinofilm, ktorý bol natočený len rok po perfektnom Lovcovi policajtov, kedy sa Seagal vrátil takmer v plnej sile a využíva atraktívnu tématiku obsadenia väznice Alcatraz skupinou teroristov, takže sa mohlo jednať o také tretie Prepadnutie je to teda dosť slabé. Seagal tu má menej priestoru, než by bolo vhodné, pričom je aj tak v omnoho horšej forme, než by som po jeho predchádzajúcom filme očakával, musí sa oň deliť s množstvom prinajlepšom priemerných postáv, pričom sa to zase nesie v takej černošskej atmosfére a ani ten potenciál prostredia sa tu vôbec nevyužíva. Ale ak sa na Na pokraji smrti pozerám, ako na bežný akčný videofilm, vôbec to nie je zlé, zápletka je predsa len stále atraktívna, dej síce ani zďaleka nenapĺňa potenciál, ale predsa len ten potrebný štandard spĺňa, až na pár momentov, ako rozhovory so sudkyňou si drží svižné tempo a väčšinu času aj slušnú zábavnosť. Ale aj tak je tu plno scén, ktoré by som úplne zmenil, vlastne sa tu toho ani moc neudeje a hlavne to malo mať bližšie k typickej seagalovke a postaviť to na Seagalovi, miesto toho on nemá na celkový dej až tak zásadný vplyv a navyše chýba aj výraznejšie finále a to je škoda. Akcie je tu pomerne dosť, ale je tiež trochu sklamaním. Jej najväčším záporom je rozhodne tá extrémna preakčnelosť, menej je niekedy viac a tu to vidieť prakticky v každom akčnom zábere. Všetci strieľajú omnoho viac, ako by mali a pokiaľ možno z dvoch pištolí, skáču, hádžu sa, po údere alebo kope sa omnoho viac odrazia a pôsobí to príliš samoúčelne a hlavne zbytočne, keby sa viac držali pri zemí, tak by to dopadlo lepšie. Skutočne nevidím žiadnu logiku napríklad v súboji, keď sa obaja protivníci hodia na reťaze a počas zavesenia sa bijú. Seagala sa to síce dotklo o trochu menej a jeho akcia sa až na pár momentov drží pri zemi, ale na to, že tu má tak málo súbojov mu až príliš moc pomáha dablér a strih. Osobne predvedie len jednoduchšie chvaty rukami, inak nič. A navyše toto je jediný Seagalov film bez eRkového ratingu, takže krv úplne chýba a miesto toho, aby súboje ukončil nejakou svojou tradičnou brutalitou, tak všetky sa vlastne končia predčasne. Ale celkovo ma určite baví obsadenie väznice a tie dve Seagalove sekvencie, teda akcia na ošetrovni a v kotolni s dvomi dobrými nápadmi, samopal medzi dverami a cigareta na sude. Obsadenie inak nie je najhoršie, Steven Seagal ma predsa len stále veľmi baví, poteší pár vedľajších postáv ako vyjednávačka, šéf väznice alebo väzeň odsúdený na smrť a aj slušná zostava záporákov, kde vynikajú Morris Chestnut, Seagalov pomocník z druhého Prepadnutia a Nia Peeples, ale všetci tí černosi okolo Seagala sú skôr otravní. A režijne je to prinajlepšom žánrový priemer, efekty a kamera nie sú zlé, ale tá preakčnelosť mi vadila a navyše film je až prekvapivo komorný. Síce sa údajne odohráva na Alcatraze, ale aj tak sa väčšinou odohráva v dvoch, troch interiéroch. Takže veľká škoda, Na pokraji smrti malo potenciál byť prvotriednym filmom so Stevenom Seagalom, no to sa nestalo a dokonca ani medzi jeho videofilmami nevyniká, viaceré nasledujúce boli akčnejšie a zábavnejšie ale aj tak je to stále slušná zábava, ktorú si rád občas pozriem. 73% () (méně) (více)

Reklama

Reklama