Imunolog Steven Seagal se snaží najít protilátku proti nebezpečnému viru, který do vzduchu úmyslně vypustila militantní skupina v čele s Patriotem. Musí to být co nejrychleji, neboť v důsledku biologické katastrofy umírají stovky lidí… (TV Prima)

Dale

všechny recenze uživatele

Keď hral Seagal kuchára, po dlhšej dobe som to dokázal stráviť, no PhDr. - to snaď nie! Seagalove filmy sa nikdy nevyznačovali bohvieakým príbehom, no kým tam dolámal veľa kostí, tak to bolo aspoň na 2-3 hviezdičky. Ale keď celý film len sedí a ťuká do počítača a ešte aj veľa hovorí a úplne o ničom, tak aj jediný zmysel jeho filmov je fuč. Záver filmu je neskutočný - to má byť vtip? Nič proti ekológii, no po Aljaške Seagal dokázal, že sá da klesnuť ešte viac na dno. Čo nás ešte čaká? Jediné pozitívum na tomto filme je kamera. Zrejme je to tým, že túto frašku režíroval oscarový kameraman Dean Semler. ()

vanadium

všechny recenze uživatele

Akčním filmům se vyhýbám, na tento jsem se podíval jen kvůli tématu bioterorismu. A jak už to tak bývá, když se v nějakém filmu objeví smrtící virus, je z toho většinou katastrofa. Dějová, a hlavně filmová, že. Co se týče toho bioterorismu, tak zezačátku to vypadalo docela dobře - fanatičtí extremisti, kteří sami sebe záměrně infikují smrtícím virem a stanou se z nich takříkajíc chodící biologické bomby. Je to dosti děsivá představa. Ale když nyní přeskočím na konec (spoiler!), tak jsem opravdu nevěřil vlastním očím. Taková stupidita! Aby postižené městečko zasypala letadla červenými květními plátky tradiční indiánské byliny, která vyléčí zmutovaný, vysoce virulentní virus, tak to je opravdu úlet. Je to snad nejnevhodnější a nejtrapnější způsob, jak ztvárnit ono poselství, že nemáme v dnešní době syntetických léků ignorovat léčivou sílu bylin. Prostě stupidní akční film s naprosto nevhodně zpracovanými environmentálními a humanistickými poselstvími, navíc s dosti nesympatickým hercem v hlavní roli. ()

Figu

všechny recenze uživatele

Jako kluka, kterej si to tenkrát na VHSce půjčil coby horkou novinku v naší videopůjčovně, mě tenhle Seagalův Patriot vůbec nevadil... Teď jsem to sjel po opravdu cca 20 letech znovu náhodně v bedně a jasný, je to hrozná nuda a film v podstatě o ničem. Jenže opět na mě zapůsobila šíleně sviňa nostalgie a ty tři hvězdy tomu prostě nechám. A to i s ohledem toho, že vlastně Steven začal po přelomu století točit daleko větší sračky! 50% ()

Pajky3

všechny recenze uživatele

Nejen, že se Steven ve svém filmu opakuje. Už potřetí tady máme ekologické varování a tentokrát jde o virus. Hlavní problém je, že ten film je strašně neakční. Steven je ještě pořád relativně ve formě, břicho už mu sice narostlo, ale nepředvádí nic z toho co umí. Místo toho jezdí na koni a chrání svoji malinkou dcerku. Mimochodem pěknou Camille Belle. Bohužel se to stalo, a já musim jít poprvé po jedenácti Stevenovo filmech pod hodnocení 3 hvězdiček. Není to ještě tak strašný, takže 35% ()

eraserhead666

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí jsem tomu z milosti střelil jednu * a odhodil to jako nejslabší Seagalův film. Jenže včera jsem si to pustil znovu a zase tak otřesné a slabé jako poprvé mi to nepřipadlo. Hlavně mě překvapilo, že je to natočené podle nějakého románu. Napodruhé jsem do filmu pronikl trochu více, už mě nešokovalo to, že tady Steven zmlátí jen pár lidí (cca 5-6 vteřinová záležitost), že ten film není o Seagalovi, ale o ději, který sice není nijak převratný ani originální, ale není ani nějak extra nudný či hloupý. Je to takový moderní akčnější western. Myslím, že 19% si tady ten film v žádném případě nezaslouží, takž normálně bych po druhém shlédnutí zvedl své hodnocení o jednu *, ale abych trošku zvedl celkové procentuální hodnocení, tak ještě jednu navíc (o níž jsem stejně přemýšlel tak jako tak) přidám. ()

• Film se natáčel v Ennisu v Momtaně. (rafix)
  • První film Stevena Seagala (Dr. Wesley McClaren) vydaný přímo na video, nicméně v některých zemích byl i přesto uveden v kinech. (DJMaroko)
  • Vo filme má Dr. Wesley McClaren (Steven Seagal) svoju asistentku. V skutočnosti je to Seagalova dcéra Ayako Fujitani. (Seag)