Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film natočený podle námětu knížky Michaela Crichtona "Člověk na konci". Hlavní hrdina je psychicky nemocný člověk, který v záchvatech epilepsie propadá nezvladatelné agresivitě. Snaha neurologů zabránit záchvatům implantací elektrod do mozku se změní v pravý opak - pacientův mozek si ve snaze přivolat příjemné pocity záchvaty sám vyvolává, záchvaty jsou stále častější a chování pacienta stále brutálnější. Po útěku pacienta z nemocnice se jeho lékaři zoufale snaží zastavit.muže, který se stal robotem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Je mi to líto, že dávám zdejší nejnižší hodnocení. Těšil jsem se. Je to celkem dlouhý film, ale mám pocit jako by se tam za celou dobu nic nestalo. Zklamání. 40% ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Knihu som čítal pred mnohými rokmi, takže si vybavujem už len útržky, no viem, že bola zaujímavá a aj celkom napínavá, aj keď s patričným množstvom technických termínov, ako to už u Crichtona je zvykom. No film - takmer polovicu filmu zaberie operácia a v druhej polke, keď Segal utečie z nemocnice by človek čakal, že sa to konečne rozbehne a začne sa niečo diať, no na moje veľké sklamanie - nič. Ťažko povedať, kde sa stala chyba, zrejme za to môže neschopný režisér (zároveň aj scenárista). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je to tuctovka rokov 70tych, kde sa viac kecá ako koná, chce sa to umelecky vyrovnať podobným snímkom tej doby a zožať patričné ovácie. Chyba lávky! ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Určitě ne tak dobré a strhující, jako Crichtonova knižní předloha, přesto dávám plný počet. Film se oproti knize v několika místech dost liší a má daleko přímejší tah na bránu. Možná je to i dobře, protože nacpat do 107 min všechnu tu Crichtonovu omáčku okolo využití počítačů v lékařství a strojů, které se vymknou kontrole, asi nejde. Pokud vím, tak to zatím nevyšlo na dvd, takže je to hůř sehnatelné, ale kdo se bude dostatečně snažit, určitě neprohloupí. ()

Blackadder 

všechny recenze uživatele

Moje skoro nejoblíbenější Crichtonova knížka, takže jsem se na filmovou verzi těšil. Jako, není to špatné, ale je to taková rychlojízda... nicméně člověk si teď už dokáže přiřadit obličeje ;)). ()

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama