Reklama

Reklama

Úplní cizinci

(festivalový název)
  • Japonsko Unmei janai hito (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tři tragikomické příběhy jsou podány z úhlu pohledu pěti postav, jakoby propojených výrokem jedné z nich: "Přihodilo se to, protože mé štěstí záviselo na někom jiném." Zoufalého třicátníka Miyatu nepochopitelně opustila dívka, sotva jim oběma pořídil hnízdečko lásky. Jeho přítele Kandu už omrzela práce soukromého detektiva, avšak zatímco se snaží Miyatovi udílet rady do života, vymkne se mu z rukou i ten jeho. Mafiánský boss Kisuke má problémy se svou zločineckou organizací. Spojnicí příběhů všech tří mužských protagonistů se stává zklamaná žena Maki, která se rozhodla opustit před svatbou svého snoubence a ocitá se nečekaně v soukolí příčin a následků, rozpohybovaných profesionální podvodnicí Ayumi. Jak se příběh vyvíjí, začíná postupně odrážet vzájemné propojení mezi zdánlivě prostými a na sobě nezávislými epizodami a překvapivě osvětluje nepředpokládané vztahy a souvislosti. (MFF Karlovy Vary) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Tarantinovská poetika narácie sa stretla s áziskym zmyslom pre vyjadrenie vnútorných citov okorenená jemným humorom. Ku koncu síce filmu dochádza dych, ale tá prvá polovica je magicky bezchybná. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Unmei Janai Hito je komédia rozprávaná štýlom Jackie Brown ( scéna v obchode), mierne rezaná Ritchieovským "cestovaním", zabalená do obalu s hrubým nápisom yakuza. V úvode síce divák nemo zíza na možno pre niekoho nezaujímavé scény, odkedy však jednotlivé ohnivká reťaze začnú do seba zapadať, bude sa s nablblým permanentným úsmevom kráľovsky baviť. K tomu hrá príjemná jazzová muzička ale HLAVNE sa dozviete koľko to stojí, byť v Japonsku bossom yakuzy a že toto povolanie zas tak nevynáša. A scéna v ktorej boss sleduje dialóg nôh je jedinečným zážitkom každého cinefila. 9/10 ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Prelínačka troch zdanlivo samostatných príbehov je kombináciou dôslednej logiky epizód, stretávajúcich sa v nečakaných súvislostiach s japonskou emočne komunikačnou "potrhlosťou" (vyplývajúcej z odlišného kultúrneho zakotvenia). Zábavné, dojemné, osviežujúce: na jedno použitie. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný filmík ze tří epizod, kde každá je v trochu jiném stylu a s jinou hlavní postavou, ale prolínají se velmi pěkně (na první pohled a sám jsem si nevšiml žádných kiksů, ale to může být i tím, že se mi to dost líbilo:), což je především zdrojem skvělých gagů a vtipných situací, takže se určitě vyplatí vidět film dvakrát :) 85 % ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajimavy mix. Ze zacatku film divaka prekvapi roztomilou melodramaticnosti. Ale z puvodniho konceptu nezustane kamen na kameni a po pul hodine deje jsme vtazeni do fakt spletiteho, prolinajiciho se pribehu, jak uz podotknuto, z oka vypadleho filmum Quentina Tarantina nebo Guy Ritchie. Postava uslapleho, ale myslim velmi sympatickeho urednicka a naproti tomu dalsi hrdina filmu, yakuzacky boss ktery se celkem dojima me velmi pobavili i u srdce zahrali. Moc pekny a podle me i chytry film. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Kdo by řekl, že z obyčejného až nezáživného příběhu, který sledujeme v prvních minutách, se vyklube něco tak neobyčejného a záživného? Velmi příjemný film ()

Wolodja 

všechny recenze uživatele

Tarantinovsky poskladanej puzzle nekolika pribehu, ktere spolu tak nejak souviseji. Ftipne, svezi, zabavne. Jenom si pro priste musim davat pozor, jestli to tak, jak to na sebe navazuje, dava smysl. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mám pocit, že už jsem někdy viděl film s úplně stejným dějem, nicméně ať se jakkoliv snažím, nemůžu přijít na to jaký by to mohl být a nemyslím si, že bych v minulosti viděl zrovna tento. Kdyby náhodou někdo věděl, o který by se mohlo jednat, tak mi prosím napište, protože mi to pořád vrtá hlavou. Jinak co se týče tohoto snímku, tak se jedná o skvělý odlehčený film, připomínající místy Hong Kongskou tvorbu. Ze startu se nám postupně představují postavy, přičemž ještě než by mohly začít šíleně nudit, se změní způsob vyprávění děje, čímž nám tvůrci pomohou držet pozornost dál. Spolu s decentním humorem jsem tak dostal velice příjemnou podívanou. Filmek je to kratší, coź v tomto případě ničemu neškodí, naopak si myslím, že pro jeho obsah se jedná o ideální stopáź. Klidně se na něj v budoucnu podívám znovu. ()

hunty 

všechny recenze uživatele

Už poklidnější vtipná první půlka mě neuvěřitelně bavila a pak přišlo ono prolínání časových linek, postav a příběhů z jejich úhlů pohledu. Tyhle promyšlené překvapující scénáře mám rád a ve spojení s Japonskem nejde jinak než za 5*. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Nebude to zase tak dlouho, ale film s totožným obsahem už jsem viděl, jen byl ještě o něco bohatší co se detailů týče. Nedalo mi to a zapátral jsem - jde o korejský snímek Couples (2011). Každopádně, se znalostí děje mne tedy tento snímek již oslovit nemohl, a nepodařilo se to zcela ani korejské verzi. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Malo filmov je dokonalych. Tento je natoceny za sakra malo penazi. Ale to je snad jedina nedokonalost. Prva polhodinka vyzera ako nevyrazna romantika v japonsky klasicky podanej neurcitej slusnosti, potom to ale pride. Znova a znova spat v case a znova a znova pribeh vidime inac. Maloktory film s nelineranou casovou vystavbou je skutocne zabavny a vtipny prave v tom, ako sa to vsetko meni znova a znova. Maloktory film skutocne ma zmysel pri hrani s casom. Tento ho nielenze ma, tento film vyrazne vyhrava v discipline prekvapivych zvratoch. Tento film kazdym zvratom bavi, kazdym zvratom cakame, co este pride. Kazdy dalsi zvrat vsak nijak nerusi povedane, ako je to u vacsiny podobnych filmov. tak tak, mame tu genialny, pravdepodobne vacsinou prehliadany dokonaly pribeh. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Film díky skvělým postavám boduje hned o začátku a i první půl hodinka tvářící se jako tradiční romantika by spolehlivě utáhla celou stopáž. Scénář však najednou elegantně přeskočí ještě o úroveň výš a začne příběhy jednotlivých postav strašně sympatickým a maximálně chytlavým způsobem propojovat. Stranger of Mine filmovou konkurenci kde "to vše nějak klapne do sebe" naprosto válcuje hravostí a nenuceností jakou své linky (roz)uzlí. Kenji Uchida napsal a zrežíroval jeden z těch nejpřirozenějších a nejzábavnějších comedy/dramatů. Díky tomu, že film není přehnaně ambiciózní, nevnucuje žádný "wow" efekt a po celou dobu si jen směle jede to svoje, vše paradoxně zapůsobí o to víc. Okouzlující dokonalost bez jediné hlušiny si zaslouží křišťálově čistých 100% ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Velmi podařená záležitost a další důkaz výjimečnosti japonského filmu. Tragikomicky úsměvná mozaika jednoho, pro pět mladých lidí nezapomenutelného dne. Zase to je jiné, zase to je divné, je to PROSTĚ JAPONSKÉ. Z počátku místy až dojemný příběh ostýchavého a naivního třicátníka Miyata a opuštěné Maki dostane náboj ve chvíli, kdy se na jevišti zjeví Miyatův povedený kamarád Kando (ale to je fakt borec :-)) a korunu všemu nasadí yakuzácký boss Kisuke. To už jsem se smál nahlas. Výborné je i samotné vyvrcholení (to až po začátku titulků). Jo, takovéhle filmy já můžu. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Asi tak do 35. minuty jsem si říkal, fajn, tak si dáme japonský mejnstrímek, vztahové drama, když tu najednou... ()

isla 

všechny recenze uživatele

pat hviezdiciek beriem ako cisty zart...v tomto filme skratka nejde vobec o nic...po vsetkych strankach maximalne nedotiahnute bez sebemensej myslienky.ak malo byt heslom tohto filmu never nikomu,potom neverim,ze niekto toto natocil...totalna strata casu,lutujem,ze som si to pustila.je to ako keby som trikrat vyplachla pohar po mlieku,napila sa,a ocakavala,ze stale ucitim mlieko... ()

sup 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně největší překvapení mffkv'05, milé, svižné, promyšlené, lehce ironické a veskrze příjemné. Film, který se dokonale hodí, když si chcete pozvednout náladu nebo se jenom příjemně pobavit, ale přitom nechcete žádný rádobylidský film a la česká produkce. ()

Hydr0gen 

všechny recenze uživatele

Milá, neotřelá, svým způsobem osvěžující japonská hříčka. Scénář je výborně napsaný a skýtá spoustu gagů ze zvláštních situací+pro evropana je nejspíš "psina" taky odlišná kultura japonců-ani v nejmenším myšleno nějak pejorativně. ()

Reklama

Reklama