Reklama

Reklama

Na úrovni

Trailer

Steve je starý sukničkář. Svou ženu miluje, ale snubní prsten mu v záletech nijak nebrání. Vždyť v Londýně je přece spousta krásných žen! Náhoda mu přivede do cesty Vicky, rozvedenou módní návrhářku. Fakt sexy kousek. Tu ale musí sbalit opravdu na úrovni. Žádný laciný hotýlek v nějakém Zapadákově. Nejlepší to bude v hotelu s výhledem na Gibraltar. Jenže oba se do sebe vášnivě zamilují a malér je na světě... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na slovních přestřelkách založená komedie o jednom mezinárodním hašteřivém záletu a taky připomínka toho, že nevěra sebou obvykle přináší problémy ani ne tak morální, jako spíše organizační.. Tři věci mě zaujaly. Jak se po prvním sexu přešlo v rámci dabingu z vykání na tykání (takhle to mistr etikety Špaček nikdy nevysvětloval), scéna s nedostatkem odvahy ukončit avantýru (tam to na sebe vzalo Ludwigovo Allegretto ze Symfonie č.7) a velmi realistický konec, kdy vztah dýchající omamnou přítomností a dychtící po bláhové budoucnosti umře na nedorozumění či nevyřčenost. We´ll always have Gibraltar... ()

Houdini 

všechny recenze uživatele

Oscar 1 : Herečka HR - Glenda Jackson + 4 nominace: Nejlepší film, Hudba, Píseň - "All That Love Went to Waste", Scénář ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl nevěrný manželce, když byla ve stejném městě. Já jsem jí tedy nebyl nevěrný, ani když byla v jiném městě a v tom se od Stevea trošku liším. Já tedy s jeho zanášením rozhodně nesouhlasím, ale v případě neuvěřitelně praktické Vicky mu hrozně moc rozumím. Jejich vzájemné dialogy byly totiž naprosto brilantní a musím se přiznat, že jsem doufal v romantickou koncovku v podobně uzákonění bigamie, ale nebyl jsem parlamentem vyslyšen. Přesto jsem si užil skvělou zábavu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snímek je zařazený do žánru komedie a určitě oprávněně. Především v první půli jde o brilantně napsanou konverzačku s jiskřícími vyšperkovanými dialogy a nápaditými gagy v duchu těch nejlepších tradic britského humoru. Záběr filmu je ale širší, snaží se téma nevěry a sexuálního povyražení pojmout komplexněji, ne jen jako povrchní taškařici. Umí zvážnět, dívá se tam, kam vášní a emocemi ovládaní milenci zpravidla nedohlédnou a hledět ani nechtějí. Snímek dostává svému názvu: scénář, režie i herecké výkony jsou vážně na úrovni, tak proč nedat nejvyšší hodnocení, zvlášť když mi tenhle kousek na ČSFD přijde pozoruhodně nedoceněný. Je s podivem, že má tak málo hodnocení, vždyť za dobu mého působení na databázi ho ČT odvysílala už třikrát. Celkový dojem: 90 %. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Nevera na úrovni, ak má ostať dlhodobá a zároveň neodhalená, si vyžaduje kombinatorické schopnosti minimálne Ostapa Bendera z románu Dvanásť stoličiek od Iľfa a Petrova plus majstrovstvo predvídania zručného hráča šachu. Na komike nepredvídateľnosti, slovných prestrelkách milencov a snahe zachraňovať zdanlivo nemožné je postavený i tento príbeh. Po väčšinou humorný, no v závere naberie kus taký vážnejší tón. Pretože, ako to už u manželskej nevery chodí, jeden z partnerov začne po čase prejavovať nespokojnosť s inštitucionálne, či aspoň verejne neprejavovanými dôkazmi lásky, ktoré sa odkrývajú len v súkromí obydlí, či z času na čas, na krátkodobej spoločnej dovolenke kdesi poriadne ďaleko. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Proč bych to nepřiznal, když se to o mně stejně ví: Někdy jsem strašlivý moralista. Proč jsem ale teď neměl nejmenší problém s romantickou komedií, jejímž hrdinou je nevěrný záletník, kterému nedělá vrásky svádět jinou ženu, ačkoliv jeho manželství je vlastně idylické? No ano, mohou za to George Segal a Glenda Jackson, zcela okouzlující pár, kterému to neskutečně sluší a který sympatiemi přímo hýří. Navíc když scénář Na úrovni je tak štědrý na situační i slovní humor, nabízí perfektní scény typu "moje žena, naše děti a tchán i tchyně poletí s námi" nebo "golfová sázka s bratranci kamarádů bratranců...". A asi úplně nejvíc se mi líbilo, že do konce filmu zbývalo nějakých deset minut a já vůbec netušil, jak scenárista a režisér v jedné osobě vše vyřeší. No... Myslím, že to vyřešil na jedničku. Na úrovni mi zkrátka udělalo opravdu velkou radost.__P.S. DVD vydané Vapetem ukrývá vynikající československý dabing z roku 1977 s Ladislavem Mrkvičkou e Evou Hudečkovou. Nenechte si ujít. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si myslel, že to bude na 5*, ale postupem času všechno trošku ztrácelo tempo a motivy se začínaly opakovat. Nicméně i tak to byla ohromná zábava. Všechno stojí zejména na skvělých dialozích a výtečných dvou hlavních představitelích. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

George Segal, respektíve jeho postava, je typ, s ktorým by som nechcel chodiť na pivo. Glenda Jackson, repsektíve jej postava, je typ, s ktorým by som nechcel spávať ani chodiť. Čiže ak sú mi postavy romantickej komédie nesympatické, predstavuje to veľký problém. Možno preto mi sadli napr. Nebožtíci prajú láske, kde mi boli "nemorálne" postavy sympatické. Hold je to umenie, nakrútiť film o nevernom manželovi tak, aby sme mu v naplňovaní jeho citov žičili a Frank ma so Segalom rozhodne nepresvedčili. Objektívne však musím skonštatovať, že Na úrovni nie je rozhodne film primitívny či prvoplánový, len mi proste nesadol. ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Na úrovni má úroveň akurát tak dobre prehnitého bahna starého smradľavého močiara. Bolo by to možno pozerateľné, ak by šlo o silný a nečakaný cit, lásku, vnútorný boj (ako to bolo napr. v Pute najsilnejšom alebo vo Veku nevinnosti), ale v tomto prípade ide len o živočíšne sebectvo. Nemám zmysel pre podobné komédie. V tomto prípade som moralista - a vôbec mi to nevadí. Podľa mňa to vôbec nie je na smiech. Dve hviezdičky dávam iba za rozumný koniec. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Časté schéma. Muž si vezme za manželkunženu, v průběhu života pozná lepší a tak co pak, když si rozumí víc s tou pro něho vhodnější? Muži to mají moc těžké. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Normálně bychom asi fandili, starému mládenci, nešťastně rozvedenému, vdovci, ale Steve nemá pro své chování žádnou obhajobu, a není to ani vtipné, ani vzrušující. FIlm posbíral ceny právě za to, že možná pomohl někomu se zamyslet: "a nejsem náhodou stejný, jako oni?". Každému vtípku kousek chybí, a ten druhý poločas jsem vůbec nepobral, to měla být romance? (ten typ, "miláčku, až uspím vlastní děti, přijdu uspat ty tvoje" mě nebere). Skvělý původní dabing z Barrandova 1977. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Tento film neodporúčam nikomu, lebo naopak môže byť poriadne unudený ako ja, mal som pocit, že tento otravný projekt s inak šarmantnou Glendou Jackson nemá nikdy koniec, ale zároveň dvojica s Georgom Segalom sú strašne otravní, po čase to začne liezť na nervy, a ja som sa nevedel dočkať konca... Už na začiatku som mal blbý pocit, ktorý pokračoval a pokračoval, jedine trošku NOSTALGIE pri videní môjho obľúbeného veľkomesta Londýna, ktoré milujem už len preto, že som mal možnosť prejsť MESTO všetkými svetovými stranami, hrdinovia sú vo väčšine zavretí na byte a oddávajú sa radovánkam, pritom On zahýba žene, Ona je vlastne sprostá, že si začína so sukničkárom, lebo takéto vzťahy končia de-facto katastrofou...Výkon priniesol Glende Oscar za hlavný ženský herecký výkon, a ja sa pýtam: „Nie je toho škoda, nenašla sa lepšia herečka, ktorá by si to VIAC zaslúžila...?” ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Dávno jsem se tak nezasmála! Brilantní dialogy, skvěle zahrané, jedna z nejzábavnějších romantických komedií vůbec. "Chceš s těmi kufry pomoci?" "Ne. Vždycky jsem chtěla mít dlouhé ruce." :)))) Dabing Mrkvička- Eva Hudečková senzační! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasická komédia s gulometnými dialógmi, v ktorej mi ale hlavné postavy pripadali strašne nesympatické a ani tie dialógy ma príliš nepobavili. Za mňa nuda a veľké sklamanie. 4/10. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Brilantní konverzační komedie s pohodovou ústřední písní Touch of Class. Není divu, že Glenda Jackson za svůj výkon posbírala trofejí, co se dalo. A to ještě na těch festivalech neslyšeli, jak k jejímu věčně otrávenýmu ksichtu famózně ladí hlas Evy Hudečkové. ()

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama