Reklama

Reklama

Dilema

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1984, 2 min

Režie:

Pavel Koutský

Kamera:

Eva Kargerová

Hudba:

Petr Skoumal

Obsahy(1)

Muž stojí uprostřed místnosti a zoufale otáčí hlavu zleva doprava. Hledí přitom ke dveřím vlevo a ke dveřím vpravo. Oboje jsou stejně vzdálené, protože muž stojí přesně ve středu místnosti a trápí se, kterými dveřmi má odejít. (Snorlax)

Recenze (3)

Adman 

všechny recenze uživatele

Muž uprostřed místnosti, stejně daleko od dvou dveří, každých na jedné straně. Pomocí výborné animace po okénku vidíme jako má muž dilema. To přerůstá ve veliký hněv a vztek, rozpolcená osobnost se bije pěstmi sama se sebou, až když dojde k jakési beznaději, tak po odjezdu zjišťujeme, že muž stojí uprostřed hořícího domu a má dilema - kterými dveřmi že to z hořící ruiny uteče. ()

Mr.Terible 

všechny recenze uživatele

Na letošním Anifestu (2009) Jiří Kubíček objasnil genezi tohoto filmu. Na začátku byla nepoužitá, cenzurou zamítnutá scéna z Koutského předchozího filmu Katastrofy - jedná se právě o souboj dvou obrů. Protože Koutskému bylo líto oné scény, vymyslel tedy rámec příběhu, který by bolševické cenzuře nevadil, a do něj o nu scénu zasadil. Sice nechápu, jak někdo mohl v souboji dvou obrů spatřovat rivalitu USA a SSSR, ale známe přeci i jiné cenzurní zásahy té doby, že ? ()

Reklama

Reklama