Reklama

Reklama

Chrám Dodžodži

(festivalový název)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Japonsko, 1976, 19 min

Obsahy(1)

Po cestě do věhlasného chrámu kráčí řada poutníků, mezi nimi též postarší mnich a jeho mladý, ale pro své duchovní povolání zapálený učedník. Navečer se ubytují v pokoji u mladé vdovy, která se do mladíka vášnivě zamiluje. On jejím svodům odolá jedině pomocí lži, že se k ní po vykonání pouti vrátí. Vdova však jeho slova prohlédne a ve zběsilé honbě za ním se promění v obrovitého plaza, symbol žárlivosti, před nímž neobstojí žádná překážka. Mnichové v chrámu nevidí jiný způsob než ukrýt ho před bestií pod velký zvon. Ale před spalující vášní již není skrýše... Mistrovské a esteticky rafinované dílo z roku 1976. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (4)

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Opet strasidelne tema. A puvabne zpracovane. Kdysi jsem cetl cinskou pohadku na velmi podobne tema, zena se tam promenuje take v hada. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu zábavné. Cesta za osvícením mladého adepta víry, jež je pronásledován do něj zamilovanou dívkou, jíž láska postupně mění v démona. Z loutek musím zmínit alespoň démona a představeného kláštera. Jako alegorie na hledačství všeho druhu to funguje bezchybně a finále je opravdu pikantní. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Někde mezi 4 a 5 . Výtvarně a animačně zase strhující (ikdyž se to na první pohled možná nezdá), ale chvilku to trvalo než mě ten příběh vtáhnul. ()

Reklama

Reklama