Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Bláznivá dobrodružství Robina Hooda představuje parodii na klasické příběhy o Robinu Hoodovi. Hodného krále Richarda Lví srdce drží v zajetí vévoda rakouský a požaduje tučné výkupné. Richardův bratr, nemotorný princ John, se musí během královy nepřítomnosti postarat o celou Anglii. Vévoda po Johnovi požaduje výkupné a slibuje, že výměnou za ně krále propustí. John se peníze pokusí získat od svých poddaných, ve skutečnosti si ale hodlá získané prostředky nechat. Lady Marian se o jeho nekalých plánech dozví a vydá se hledat pomoc u Robina Hooda a jeho družiny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nikdy nebij do břicha nikoho, kdo nosí krunýř!" Některé rady se jistě hodí do života, ale tato ztřeštěnost s poněkud odkvetlým Robinem Hoodem se vydává cestou smíchu za každou cenu, takže těch několik geniálních hlášek zůstává ve výsledném efektu zasypáno hromadou fórů pochybného původu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Parodie na známý příběh inu proč ne. Není sice prvním ale ani posledním pokusem ukázat Robina Hooda tak trochu v jiném světle, ale ve své době to celkem fungovalo. Dá se tu najít několik opravdu povedených humorných scén, nezapomenutelných skečů i situací, stejně jako několik trapných a nepovedených momentů. Ale i to k tomu patří. Někdo se bude královsky bavit, jiný kroutit hlavou…Nicméně pokud chcete vidět první autobus pro chudé, nebo si poslechnout tak trochu morbidní píseň o deseti malých černoušcích či finální požadavky chudiny na svého krále, jen směle do toho. George Segal si nevedl zas až tak špatně, jen toho charisma zrovna moc nepobral. Nejlepší na celém filmu je královna matka, kterou zahrála Janet Suzman i díky ní nakonec dám alespoň to průměrné ohodnocení. 50% ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Slušná parodie na Robina a jeho partičku. Segal je sice trochu obstarožní Robin, ale trousí tam dobrý hlášky. Na Morgan se tenkrát taky pěkně dívalo a i herecky to ušlo. Roddy McDowall byl pěkně slizkej Jan Bezzemek - "Promiň, Ríšo!". Izák a jeho partička a Janet Suzman jako Eleonora Akvitánská taky neměla chybu. Zkrátka dobře jsem se pobavil. 75 %. Takže dnes tj. 6.1.2011 jsem se na tento film znovu díval a znovu jsem se bavil. Přidávám 5 % a zaokrouhlju na zaslouženejch 80 %. ()

Reklama

Reklama