Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život pozemného leteckého dozorcu Jimmieho Rainwooda a jeho rodiny sa v jednej chvíli zmení na nočnú moru dvaja skorumpovaní policajti Parnell a Scalise naňho ušijú búdu, a tak sa dostane do väzenia zo zločin, ktorý nespáchal. Až v tomto prostredí, plnom krutosti a násilia sa Rainwood mení a jeho pohľad na svet a spoločnosť dostáva nový rozmer. Pripravuje pomstu, ktorá by potrestala tých, čo mu prišili fiktívny zločin a je mu jedno, čo ho to bude stáť! Riskuje všetko pre záchranu svojho normálneho života, aby dokázal, že on je raz navždy nevinný muž... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nevinného chlapíka dostanú na 6 rokov do basy špinaví poliši. Popri snahe prežiť preto začne spriadať plán pomsty. Mám rád filmy odohrávajúce sa v base. Ale toto bol bohužiaľ taký detský naivný čajíček. Najlepšia časť bola samozrejme tá prostredná v ktorej sa moja obľúbená zmrzlina P.I. učí čo a jak v base funguje. Lenže jeho hrdina sa celý čas správa jak namyslený idiot. Fakt robil všetko preto, aby som mu nefandil. Jediný, kto za niečo stojí, je klasický väzenský mentor v podaní F. Murray Abrahama. Ostatní väzni predstavujú obohrané stereotypy a nikto z nich herecky nevyčnieva. Posledná tretina na slobode venujúca sa pomste tiež žiadne zadosťučinenie vo mne nevzbudila. Pretože si ma fakt hlavný hrdina nezískal a tí dvaja špinaví poliši boli tiež len také otravné prvoplánovo za každú cenu zlé figúrky. Na konci som sa najviac tešil, že už mám túto slabotu za sebou. Magnum fakt na filmy šťastie nemal. 4/10. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Když si policisté z drogového spletou adresu zásahu proti dealerovi a postřelí nevinného, nezbývá než ušít na oběť důkazy o jeho "vině". Tom Selleck se dostává do vězení, kde se z něj stává trošku jiný člověk, který se už tak lehce zlomit nedá. Průměrný snímek vzdáleně připomínající Shawshank, ale opravdu jen vzdáleně :) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já mám Toma ráda i když hrál spíš ve filmech středního proudu a hlavně je známý jako Jesse Stone, policajt, později soukromý očko. Nevadí, jsou to odreagováky od těch hutnějších pecek a tak Jesseho možná opráším a dám mu šanci mezi jinými filmy. Tady hrál jako vždy pana dokonalého, který musel časem trochu přehodnotit priority, ale fakt jen o fous. Musím říct, že casting byl super vybraný, protože např. David Rasche hrál bravurně policejního zmrda. Konec byl holt očekávaně plážový, lážový, jinak to s Tomem snad ani nejde :-) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Na Petera Yatese až nepěkně nudný snímek, který může lehce zaujmout hudbou Howarda Shorea, ale to je asi tak všechno. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

U disneyho sa svojho času niekto zbláznil a presadil do výroby divízie TOUCHSTONE - pomedzi rodinné komédie a filmy pre deti - aj túto pomerne drsnú a nekorektnú väzenskú drámu. A táto dráma sa v prvých dvoch tretinách filmu viac než úspešne darí a bez problémov svojím naturalizmom do bodky napĺňa tie najlepšie schémy "jail movie". V poslednej tretine sa ale šéfovia štúdia asi spamätali a Selleck sa po podmienečnom prepustení mení na "macgyvera pre chudobných" a pripravuje pomstu. Bohužiaľ pomstu pomerne chatrnú a nedomyslenú. Ale nakoniec - ako je u disneyho zvykom - všetko dobre dopadne a grázli sú po zásluhe potrestaní. Takže za tri falošné adresy. (27.4.2021) ()

5150 

všechny recenze uživatele

Velmi slušná krimi s mužným Tomem Selleckem, která malinko připomene Stalloneho KRIMINÁL z téhož roku. Co se týče zápletky, děje, rozuzlení, tempa, nemám výhrad. Naopak potěší řada dalších maličkostí jako David Rasche v roli záporáka nebo pecka "When The Night Comes" od Joe Cockera. Od Petera Yatese jsem zatím neviděl lepší krimi, a to beru do úvahy třeba BULLITTŮV PŘÍPAD nebo PODEZŘELÝ. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Plytký neuvěřitelný příběh, jako vystřižený z nějakého "dvojdílu" seriálu Magnum, roztažený na neuvěřitelné skoro dvě hodiny. Slabé i na detektivky z devadesátých let. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Do vězení se může dostat každý i sympaťák Tom Selleck. Žil spokojeným a obyčejným životem, nic mu nechybělo. Vše se ale změnilo. Byl obviněn dvěma zkorumpovanými policisty. Dostal se do vězení mezi vrahy a násilníky. Užil si tam své. Taková zkušenost člověka změní od základu. Změní jeho dosavadní pohled na život. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Peter Yates /Bullituv Pripad 1968, Garderobier/ natocil celkom slusny vazensky film o tom, ako je jeden clovek nespravodlivo obvineny. Chvilu trva, kym sa film rozbehne, ale potom, ako nastupi sud a vazenie, ide o slusny film s dobrym tempom a nejednym strhujucejsim okamzikom. Zapletka sa najde, ba dokonca aj herecke vykony ludi ako Tom Selleck /Pratele, Bitva o Midway/ a David Rasche /serial Muj Pritel Monk/. Kulisy su velmi dobre, dialogy este o cosi lepsie a v ramci filmografie Yatesa ide u mna o nadpriemerny kusok, ktory sa opalti zohnat a mat vo filmoteke : 70 % ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Film som videl v 90tych rokoch minimálne dvakrát a po registrácií na čsfd som pár rokov pátral ako sa volá. Po zistení názvu zase trvalo pár rokov, pokiaľ som zohnal film s dabingom. Nechápem prečo to má len 147 hodnotení a iba 61%. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to zaujímavý film vyvinutý v dvoch častiach: vo väzení a mimo neho. Najlepšia časť je vyrozprávaná vo väzení, pretože odráža úžasnú existenciu chovancov, bitiek, vyhrážok, vrážd a vládnutia najsilnejším zákonom. 6/10 ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Viděno před cca 20 lety a pořád si pamatuji na záměnu domů, fén místo pistole a vězeňské scény, kde Selleck musí udělat pro něj nemyslitelné věci. Řekl bych, že toto samotné je známka kvality. Tom Selleck byl u nás tehdy známý z kultovního Magnuma, který byl spolu s dalšími osmdesátkovými a devadesátkovými seriálovými hity jeden z nejoblíbenějších a určitě patřil k tomu lepšímu, co šlo naladit. ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Další film o tom jak se nevinný muž dostane do vězení. Svým způsobem působivé. Jinak také můžete vidět jak to vypadá, když Magnum (Selleck) potká Sledge Hammera (D.Rasche) ()

John80 

všechny recenze uživatele

Príbeh o policajtoch z drogového oddelenia, ktorý natrafila na nesprávny dom ,postrelil nesprávneho chlapa a ešte ho falošne obvinia z možnej vraždy a dostanú ho na ar rokov do väzenia, film má dobrý dej a správne tempo 3* ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Trošku zapomenutý snímek s vynikajícím Tomem Selleckem... Rád se k němu občas vracím. Co se filmu musí nechat, není to nuda. Jen ten závěr je maličko přitažený za vlasy. Ale nápad na scénář o zkorumpovaných policajtech, co dostanou do vězení nevinného slušného člověka, který se tam následně změní, není vůbec špatný. A Ladislav Frej v dabingu? Parádní výkon. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie, kde jak pasáž ktorá všetko začne, tak väzenská pasáž, i pomstová pasáž majú čo do seba. Murray príjemne potešil, Selleck fajn ako vždy. ()

Reklama

Reklama