Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Italský malíř Vincenzo (Willi Forst) je zamilován do služebné Mathildy (Trude von Molo). Těžce nese, že Mona Lisa, klenot italského umění, visí ve francouzském Louvru a jako správný vlastenec se rozhodne ji ukrást. I Mathilda, jakožto hrdá Italka, je ochotna pro svou vlast obětovat vše, a nejen pro vlast. Kromě umění má v jejím srdci místo i Vincenzo. (ČSFD)

(více)

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Natočeno podle skutečných událostí. Italský malíř Vincenzo Peruggia ukradl Monu Lisu roku 1911 a skrýval se dva roky před spravedlností. Jeho čin urychlil zavádění daktyloskopie. (ČSFD)
  • Ve filmu můžeme slyšet skladbu s názvem „Kdo zná úsměv tvůj Mono Liso?“. Jedná se o Slowfox z dílny Roberta Stolze a tato skladba se brzy dočkala i svého českého vydání spolu s notovým zápisem, kdy slova Waltra Reische přeložil Ruda Jurist. Ryl a tisknul Oscar Brandtstetter, Lipsko-Berlín, a o výhradní expedici pro ČSR se postaral F. Chadim – Nakladatel, Praha II., Vodičkova č. 48. Práva z roku 1931 držela Alrobi Musikverlag G.m.b.H., Berlín. Patisk byl zapovězen a práva provozovací, úpravy, rozmnožování i práva překladu pro všechny země byla vyhrazena. (Dymnik)

Reklama

Reklama