Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezkrotný Bent A. Pedersen si na živobytí vydělává jako čistič oken a bydlí u svého přítele Sigfreda, protože nedokáže snést svou neurotickou ženu a svého postiženého syna. Jednoho dne mu malý kluk rozbije zrcátko na jeho novém autě a Bent s ním jde domů, aby přiměl jeho otce k zaplacení škody. Najde ale pouze hezkou a křehkou osamělou matku, která se podle Bentova mínění podobá Ingrid Bergmanové, a život v Amageru už není stejný jako předtím. (lenuse)

(více)

Recenze (2)

dank011 

všechny recenze uživatele

Scénáři a režii nelze nic zásadního vytknout, svěže plynoucí snímek na smutné i veselé vlně, s velmi pozitivním vyzněním a krásným člověčenstvím a pochopením pro všechny ty přešlapy vedle. Moje jediná výtka tedy jen vůči hereckému pojetí hlavní role - Benta : velmi oploštělý a nepřesvědčivý výkon samotného režiséra. Ovšem za zapamatování jistě stojí dědictví Bentova otce, tři moudré rady: takže až si otevřete svoji vysněnou pizzerii, nad pult si pověste fotku vlastního otce, jehož jste nikdy v životě neviděli, na dotazy odpovídejte sebevědomě a pyšně: „To je chlápek, co vynalezl pizzu…“ a nezapomeňte : " Vypřáhni koně a nech vůz stát !" " My, co máme ďábla za zadkem, umíme pohnout prdelí !" " Ze všech radostí světa jsou ženy tou radostí největší! " ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Čistič oken Bent ve středním věku se zamiluje do chudé krásky s dítětem, a tady to vše začíná. Manželka s postiženým synem jdou stranou (ovšem nikterak na škodu, manželství stejně nefungovalo), Bent dokonce dědí po tátovi - dědictvím jsou však kromě dluhů pouze cenné rady. Natolik cenné, že ho dokonce vytáhnou z celoživotní šlamastiky. A život po malých kouscích štěstí a naděje může plynout dál. Opět se prokázalo tradiční skandinávské pojetí filmů - tedy namixování životní tragédie, komedie a všeho, co k tomu patří. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama