Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Provokativní a komický snímek podle námětu spisovatele Jerzy Kosinski vypráví příběh zahradníka Chance, který je po celý svůj život uzavřený v domě ve Washingtonu DC. a svět zná jen z televize. Když se náhle ocitne ve skutečném světě, zaplete se do úzkého kruhu protřelých vládních poradců, kteří touží po "moudrosti mudrců." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

castor 

všechny recenze uživatele

Bůh ho obdařil málem a v hlavě má piliny. Tak označuje žena, která se starala o jeho starého pána, našeho hrdinu. Jenže tenhle chlapík se nevědomky vydrápal až takřka nahoru, kde jednoduché myšlenky dokážou divy, což ostatně bývá naneštěstí mnohdy i v reálném životě. Víc mi sice sedly jiné satiry, ale zejména díky hereckým výkonům a nadčasovosti velmi dobré. ()

Aidan 

všechny recenze uživatele

Poněkud uštěpačná satira... ale na co? Absurdní podobenství... ale o čem vlastně? Příběh negramotného, retardovaného zahradníka, jenž to díky dostatečně wall-street vzhledu a pomalé dikci dodávající jeho holým větám o hnojení a růstu nádech moudrých metafor dotáhne skoro až na prezidenta USA, chce nejspíš něco zásadního říci o stavu Spojených států, o tamním propojení světa politiky a financí, o vlivu médií na člověka, o rasové segregaci a tak dál. Jasné sdělení jsem však nerozšifroval. Jen jsem se zasmál, ale tak trochu proti své vůli, protože k smíchu tu byla především lidská ubohost a trapnost. A takový humor já nerad, neb zavání posměchem a dává člověku falešný pocit povýšenosti, že se smí chechtat, jak jsou ti druzí hloupí. Bylo to příliš jedovaté a přitažené za vlasy, ale zároveň nutno uznat, že Peter Sellers hrát umí a že to není natočené zle. Film zůstal někde na půl cesty k mým sympatiím. ()

Reklama

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Musím zopakovat, co už zde napsali jiní, Peter Sellers je GÉNIUS a jeho (vlastně nejen jeho) herecký výkon dělá z tohoto filmu nezapomenutelný zážitek, ale to není vše. Celý film je opravdu krásně natočen a má dobrý scénář. Ovšem nečejte (jako já) něco třeskutě vtipného, jako je Růžový panter, je to spíš takový tichý pomalý, ale o to krásnější film. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Dlhú dobu túžil Peter Sellers preniesť na filmové plátno novelu Jerzyho Kosinského a našťastie sa mu to podarilo v hodine dvanástej. Rok na to totiž zomrel. Možno to chcel osud, aby tak dlho čakal na príležitosť zahrať si vysnenú postavu záhradníka Chanceho, lebo jeho telo bolo po mnohých infarktoch poznamenané a tým jeho geniálne herectvo dalo väčší punc postave. Sú to práve herecké výkony, ktoré zdobia tento príbeh a posúvajú ho do vyšších levelov. Je to nádherný a múdry film. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Krásný film. Něco tak milého a pozitivního jsem dlouho neviděl. Pokuď někdo očekává, že se bude smát jako u příběhů o Jacquesovi Clouseauovi bude zklamán. Protože tohle je vlastně satira, ale zabalena do velice nevinného obalu. Ale ať už to budete vnímat jako příběh s dobře skrytým satirickým podtextem o blbosti druhých, nebo milý a dojemný film o hodném a prostoduchém zahradníkovi, zaručeně si odnesete velký filmový zážitek. Jo jinak je třeba upozornit diváky toužící po akci; film plyne velmi pomalu a volně (ale za těch 130 minut jsem se nenudil ani chviličku). Takže co ještě dodat kromě 5* ohodnocení? "Bravo pane Sellersi, zahrál jste tu skvěle." ()

Galerie (95)

Zajímavosti (13)

Reklama

Reklama