Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Paččigi“ může v korejštině znamenat nejen čelní srážku, ale i překonání bariéry (odtud anglický titul We Shall Overcome). Z jiné perspektivy se i letos vracíme ke kontroverznímu tématu korejské menšiny v Japonsku a s ním spojené specifické formě sociálního rasismu. Tentokrát na pozadí excitovné atmosféry roku 1968. Existuje jiný prostředek, jak bojovat proti násilí, nežli opět násili? V Japonsku velmi úspěšný film (možná i pro svůj milý „komiksový“ schematismus) se před dvěma lety dočkal volného pokračování pod názvem „Paččigi - Love and Peace“. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

stub 

všechny recenze uživatele

Trochu podivně zkombinovaná dramatická a komediální rovina jsou sice chvílemi v ne úplně přirozeném kontrastu, ale výsledný efekt celkem funguje. V japonské kinematografii dosti propíraný motiv je zde tak příjemně odlehčen a zároveň si uchovává slušnou intenzitu sdělení. Vrcholící šedesátá léta se ukázala jako šťastně zvolené období, zlehka omšelé téma tím získalo energii; a právě humor parodující atmosféru oné doby funguje podstatně lépe, než groteskový humor při bitkách. Několik po celou dobu +- odtržených rovin se ke konci slévá do srozumitelného, transparentního, přesto ale nebanalizovaného vyústění. V mých očích minimálně tak dobré, jako o něco starší http://www.csfd.cz/film/36285-go/ ()

WaraiOtoko 

všechny recenze uživatele

Humornost filmu šla bohužel tou jednodušší absurdní cestou... o to víc pak zamrzí, že se film pokouší o „dojemný“ konec. (btw Tolik kriplů v jednom filmu jsem už dlouho neviděl.) ()

Reklama

Reklama