Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Tri roky po udalostiach z prvej série sú Ray Van Mechelen a Eddy Stoefs prepustení z väzenia. Zistia, že Jan Verplancke utiekol so všetkými ich úsporami do Thajska a založil v Pattay striptízový bar. Darí sa mu dobre, dokonca thajské "gogo tanečnice" exportuje do Belgicka. Netuší však, že jeho partneri medzitým vyšli z chládku... (esopesokeso)

(více)

Recenze (16)

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série Matrjošek měla vlastně dvojnásobného kolektivního hrdinu. Byla to skupina dívek s postsovětského prostoru, které byly vylákané do Belgie pod falešnou záminkou a skončily ve striptýzovém baru. Druhým kolektivním hrdinou byli zaměstnanci tohohle podniku, kteří stáli na druhé straně pomyslné barikády. Seriál svou pozornost víceméně rovnoměrně rozděloval mezi jednotlivé postavy a absence hlavní postavy tam kupodivu nevadila. Druhá série Matrjošek je ambicióznější a divák zabrousí tu do jihovýchodní Asie, tu do Rumunska nebo Bulharska či Podněstří, a taky postav a hráčů je tam mnohem víc. Postavy se objevují a zase mizí a scénáristisky je to celé poněkud roztříštěné. Sotva si divák vytvoří vztah k nějaké postavě, ta zemře nebo zmizí, takže dojmy jsou trochu rozpačitější - už proto, že scénárista obětoval potenciálně nejzajímavější postavy, u kterých bych předpokládal podstatně výraznější vytěžení. Zajímavý je vývoj charakterů členů pasáckého gangu, které dostávají spíš tragikomický rozměr, jak se jim postupně jejich podnikání a činy vymykají z rukou. Celkový dojem: 70 %. ()

Aky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhé sérii už ve srovnání s první dochází dech. Pořád je to po všech stránkách zajímavý seriál, už pro srovnání rozdílných světů na protilehlých koncích Evropské unie, nicméně je znát, že scénáristům i režisérům už docházela fantazie. Motivy se zhusta opakují, v samotném ději se nic moc dál neposunuje, jako by ze zoufalství přibývá vražd..., už to zkrátka trošku přestává být ono. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

SPOILER! V druhé sérii se tvůrcům podařilo udržet laťku, kterou nastavili v první sérii, ale pokračuje vlastně to, na co jsem narážel při komentování první série - hlavní postavy by měly být trošku drsnější kápové, z nichž jde strach a hrůza, zatímco oni jsou možná až nechtěně k smíchu v tom, jací jsou břídilové. Je ale vskutku možné, že to tak bylo myšleno, aby se tak drsné téma jako kuplířství, trochu odlehčilo. Díky Rusům a Bulharům se ale přece jen trochu přitvrdilo. Co mě ale vyloženě nasralo, je odprásknutí Van Mechelena, nejzajímavější postavy s výborným dabingem Aleše Procházky. Dvě série asi stačily, dalších seriálů na dívání je spousta. ()

pabulator 

všechny recenze uživatele

Naši roztržití kuplíři jsou zpět a s nimi zbrusu nový repertoár fajnových kundiček a jak už je v téhle sérii zvykem opět každý jebe s každým (rozumněj vyjebává ) a když seriál sjedu v kuse na jeden zátah co to znamená?No zajisté plná palba. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Je to velice silný příběh o dívkách, které o svém osudu přestaly rozhodovat ve chvíli, kdy překročily práh svého domu. Těžko si představím, že by to takhle mohlo fungovat. Na druhou stranu . . . třeba je to ještě horší . . . Ale - no co, jsou to prostě Belgičani .. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když stejné, tak přesto jiné. Jako plus hodnotím recyklaci původních postav (ten dojem celistvosti dělá svoje) a zároveň posun jinam. A tím nemyslím jen z Litvy do Thajska, ale obsahově. Už nejde o balamucení rusky mluvících kočenek, ale na tvrdo o lanaření prostitutek. Neřeší se "jejda, ona nebude jen tančit", ale "jejda, ona šlape až se jí z pipiny kouří, ale nedostala od pasáčka ani vindru". Úplně jiný pohled a navíc rozšířený o asijskou optiku. Postupná obměna postav také jen prospívá a když se nad tím zamyslím, veškeré klady z první série tady jen zúročily. Když se nad tím zamyslím... možná se mi "Matrošky #2" líbily o něco víc. nehraje se tam na "překvapené dámičky" (a hraný stud), ale je to o něčem jiném, uvěřitelnějším. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Daleko realističtější než první řada, ale všiml jsem si, že se autorům podařilo z gaunerů , které považuji za naprosto odporné udělat tragikomické postavičky, kterým člověk občas fandí nebo je lituje - nejsem si jistý jestli to je dobře. Nicméně body dávám za téma, který má ohromný potenciál, ale nějjak není moc zpracováno. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem ke vztahu k 1.sérii musím dát silnou čtyřku, ale pro mě to bylo velmi úspěšné pokračování hlavních postav i nových tváří ze světa podsvětí a obchodování s bílým masem. Jen tak dál ČT2, bravo! ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotím stejně jako první řadu, i když je to pokračování a to bývá slabší než původní film nebo seriál. Nejdříve je děj rozdelěn do více větví, která se proplétají až se spojí. Postavy z první řady: některé chybí, další během seriálu zmizí (nebudu psát které a proč) nebo mají epizodní roli a některé jsou tu až do konce. Pak tu jsou samozřejmě nové postavy, a i když to dějové jiné, tak to prostě připomíná první řadu. Vadilo mi měnění charakteru postav, pár dílů je zaporák i klaďas, aby se za pár dílů stal zase záporákem nebo naopak, na jednu stranu je to dobré, bo svět není černobilý, ale tady je to takové náhlé. A opět jako v první řadě nevím, co se stalo s postavami, které byly vedlejší, ale hrály podstatnou roli. ()

feryk 

všechny recenze uživatele

Druhá serie je jen opakování témat z první serie, laicky řečeno, nastavovaná kaše. Kdo viděl první serii, na druhou koukat nemusí, je to úplně to samé, jen jiné hérečky. Velmi slabé i co se týče hereckých výkonů. ()

hony23 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco první série vypovídala o nesnázích holek od tyče, druhá spíše poukazovala na nesnadný život kuplířů, kteří postupně vymírají díky drsnému konkurenčnímu boji - což je velká klika, neboť policie je opět neschopná jakkoliv jejich počet redukovat. Jednička mi však přišla o chlup lepší díky té atmosféře depresivní beznaděje, kterou všem těm multiotvorovým sexuálním pracovnicím přinášela. ()

zigy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drsné, věru gangsterský seriál jak má být, i dávkou černého humoru...jenže první řada byla ještě lepší, díky lokacím.....Thajsko zrovna nemusím...navíc hlavní gangster, jehož charisma "dělalo" první řadu, zanedlouho skončí. ()

Reklama

Reklama