Reklama

Reklama

Voják Ted Cogan (Rob Lowe) se po traumatizujícím zásahu, při němž bylo zabito několik lidí, vrací z války v Iráku domů. Pronásledují ho mučivé obrazy smrti několika nevinných lidí. A to nejhorší jej teprve čeká... Začnou jej stíhat duchové zemřelých, jimž nemůže uniknout - dokud mu jeden z nich neposkytne klíč vedoucí k rozřešení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

petero 

všechny recenze uživatele

Stir of Echoes je vynikajúci duchársky horor s Kevinom Baconom a v réžii scenáristu Davida Koeppa, ktorý bohužiaľ neprávom ostal doslova nepovšimnutý v tieni vtedajšieho hitu The Sixth Sense podobne ako Equilibrium ostal v tieni Matrixu. Bohužiaľ Stir of Echoes The Homecoming od režiséra vcelku slušnej Cube Zero je len nudné a veľmi voľné pokračovanie ktoré s pôvodným filmom nemá absolútne nič spoločné. The Homecoming pôsobí nízkorozpočtovo možno podobne ako Cube Zero a v dnešnej dobe je žalostne zbytočné. Koľkokrát sme tu už mali zjavovanie sa duchov jedincovi? Každý druhý horor je o tom, nehovoriac že každý ázijský a + remaky. Pointa je nulová a film je nudný i keď hlavnému predstaviteľovi sa zjavujú mŕtvy každú možnú chvíľku až je to otravné a tak môžem odporučiť tento film len tomu kto rád zaspáva pri televízii. V žiadnom prípade The Homecoming nemá takú skvelú scénku ako bola napr. hypnotizácia hlavného hrdinu z jednotky. Úvodná scéna z Iraku je ktovie prečo natočená trhane a už tá dá jasne tušiť že scenár nebude nijak objavný. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo si vždy najskôr z dvojice pozriem ten slabší film :( Ako sa po takejto nude mám prinútiť pozrieť jednotku? Bohužial na mňa tie Tedove prestrihy a ľakačky akosi nefungujú, ale viem si predstaviť, ako pri nich nežnejšie polovičky od strachu šedivejú a híkajú do vankúšov. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

jednička byla komorní pecka s úžasným Baconem. A dvojka je průměrná duchařina s trochu unaveným Lowem. Bohužel plno neduhů dvojek je tu uchyceno a ne a ne pustit. Navíc děj je až nesnesitelně předvídatelný. Barbarash už ukázal že točit umí, ale tohle se mu nijak extra nepovedlo. Ale na jedno zkouknutí to jde. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Absolútne neškodný duchársky horror / thriller. Nič nové pod slnkom, veľmi štandardné "ľakačky", ale ubehlo to relatívne rýchlo, tak si príliš nesťažujem. Pochválil by som aj solídny vizuál, ale ten roztrasený úvod mi vážne nejde do hlavy. Pointa je stokrát obohratá, "prekuknete" ju pomerne skoro. Hoci nehodnotím príliš prísne, nepoznám v podstate nikoho komu by som OZVENY MŔTVYCH doporučil - nedisponujú totiž originalitou, atmosférou, ani kvalitnými hercami... odporúčam teda pokiaľ ste ešte nevideli žiaden film s duchárskou tematikou a obľubujete filmy, v ktorých sa toho veľa nedeje... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

To je tak, vznikne nenápadný film, který mě překvapivý úspěch a tak se někdo rozhodne, že to zkusí ještě trochu vytěžit a natočí takový neuvěřitelný průser, do kterého tvůrci dokážou natáhnout pouze zapomenuté herce z převážně TV filmů. První ozvěny mrtvých nebyly žádným zázrakem, ale kvalitním hororem určitě. Toto "pokračování" je úplná zbytečnost. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná duchařina, která si vypůjčila několik scén z jiných filmů. Určitě tady nehledejte pokračování prvního dílu, protože to tak není. Podívat se na něj určitě můžete, ale za víc jak jedno shlédnutí to nestojí. Pro pyromany to však může být zajímavá podívaná a inspirace. V celém filmu se střídají Tedovy přeludy s realitou a občas jsem se v tom i lehce zamotal. Což byl zřejmě i režisérův záměr, nebo se v tom ztratil možná i on sám. Nemůžu se zbavit dojmu, že snad polovina filmu je okopírovaná z nějak jiných děl, protože většina scén je zcela viditelně přebrána z mnohem úspěšnějších filmů. Objevila se zde i menší forma rasismu a právě tato scéna se mi líbila asi nejvíc. Hudební doprovod, jako by tušil průser a raději se moc neprojevoval, protože za celý film je právě hudba odsunuta do pozadí a jen občas (zřejmě omylem) zazní pár tónů. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Při prvních minutách filmu mě napadalo, jak ta americká armáda mohla vůbec v tom Iráku a Afghanistánu „zvítězit“. Jak vůbec kdy mohla zvítězit? Mnohem zajímavější by ten film byl, kdyby hlavním hrdinou byl Japonec po druhé světové válce. On je to totiž klasický asijský duchařský horror. Jen ho natočili Amíci, odehrává se v USA, hrají v něm Amíci a přidali do toho trochu toho typicky amerického nimrání se v hodnotách a posvátném svazku rodinném. Klasické, průměrné klišé. Kupodivu koukatelné. Hlavně díky Robovi Loweovi, jeho zrzavé manželce a několika dobrým nápadům. 2,5* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vojáček vídá duchy svých iráckých obětí a jak už to tak bývá, ti ho nechtějí jen a pouze strašit, ale zároveň se mu snaží říct něco, čím by svoje zdánlivé zločiny napravil. Veskrze uspávací horor se mdlými herci, který nevystraší, ani nezaujme atmosférou. Duchové mají buď podobu spálených trosek nebo jsou k nerozeznání od běžných lidí, takže ani tady tvůrci nijak nezabodovali. Sama zápletka vrcholící dilematem sice nebyla tak moc strašná, ale celkové ztvárnění jí totálně pohřbilo. S předešlým dílem se to nedá srovnávat. 30% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Prvních šest sedm minut bylo strhující drama plné napětí. Ve filmu pak zazní zvláštní a pravděpodobně pravdivá věta...skupina manželek a jejich manželů v čele z hlavním hrdinou se baví na téma : Propouštění z práce. Vyvrcholením debaty je pak věta, která zní : Třesou se na to, až nás nahraděj bandou Pakistánců, co makaj za 50 centů na hodinu a posílaj půlku výdělku al - Káidě. Tedd Coban ( Rob Lowe ) si z toho nepřeberného množství mrtvol z války přiveze ducha uhořelého civilisty. Škoda že duchovo zjevení je vždy provázeno " výbuchem " hudby, což znamená, že se divák nelekne samotného děje ale hudby. U podobných filmů nechápu, kde se bere ta absolutní tma, která je v domech. Kdy jste takovou tmu v reálném životě viděli ? Já snad jen jednou a to uprostřed lesa bez veřejného osvětlení. Do tohoto snímku nám vnese světlo John Witzky ( nevím, kdo ho hrál ) CITÁT - Zavřete dveře, než odsud utečou všichni šváby !!! Film plný dramatické hudby, dějových zvratů kde se dá těžko určit, co je sen, realita nebo vize. Cíl je však jasný - Tedd to musí zastavit. Snímek ve mě vyvolával střídavě pocity nudy a napětí. NO MORE BLOOD FOR OIL. Ještě štěstí, že se ve filmu vraždí za doprovodu Hip - Hopu a že nebyl použit Heavy Metal, to bych dal jen dvě hvězdy. Takhle dávám ***. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Dielko je stredná trieda, v základnej výbave, bez predných okien v elektrike, s manuálnou klímou, v šedej farbe bez metalízy. Berte to s rezervou. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak rovnou musím říct za ten konec , kdy se z toho vyklubal politicko rasistický horor / thriller musím hodnocení snížit. Filmy který se točí okolo současných válek nemám rád. Atmosféra filmu byla pěkná, jen bych vytknul přílišnou temnost přesněji hodně záběrů ve tmě , kdy není prakticky nic vidět. Děj je velice čitelný a hned je vám jasné o co že tam půjde o trauma z války, kdy má veterán vidiny, ale tak skutečné až se z toho sám zranuje. Do toho se zamotá jeho rodina hlavně syn. Tvůrci by neměli míchat horory se skutečným problémem typu válka rasismus a podobně. Tohle k sobě prostě nejde. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Nepovedenej horor, nebo dobre zakamuflovanej prostestsong? Kazdopadne tohle pokracovani nic moc, pricemz k tomu malu jeste pridejte vazne slabou pointu, byt s docela efektnim zaverem. No proste dve hvezdicky a dost zabitej cas. ()

drankeryth

všechny recenze uživatele

Toto neni moc podareny film, co sa tyka lakaciek a napinavosti deja. vyjavy duchov mi pripadali nudne a nepocitil som ani raz ze by som sedel ako prikovany ku sedacke:) Vyzorovo vyzerali neskodne a nie moc presvedcivo. Film sa vliekol v pomalom tempe a posobil na mna krimi dojmom. Ale videl som aj horsie filmy a tento sa nesie tesne pod priemerom. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Jak už bývá u pokračování zvykem, i v tomhle případě se oproti původnímu filmu vytratila nezanedbatelná část napětí i zábavy a vařilo se dost z vody. Tím spíš, že šlo o TV film. Nicméně při pohledu na úroveň TV filmů (o českejch radši nemluvě), je tenhle docela koukatelnej. Příběh má příjemnej spád, herci jsou vesměs schopný a triky ani tolik nepůsoběj televizní produkcí. Ale originalita a skvělej Bacon z jedničky jsou nenávratně pryč, dvě silnější hvězdy. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnes pozreté po rokoch. Docela fajn pokračovanie, ktoré síce nenadchne ale ani neurazí. Je to taký slabý priemer. Herci sú fajn ale mne osobne prišli nesympatický. Charaktery postáv sú slabé. Na môj vkus je tu zbytočne veľa jumpscarov. Pokiaľ by nebol nejaký jumpscare každých päť minút tak by sa človek možno aj zľakol. Asi jediné plus je príbeh, ktorý je síce fajn ale slabo spracovaný. Celkové hodnotenie za mňa je 45%. ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je to o niečo lepšie než jednotka. A to už v atmosfére ale aj v rozuzlení. a neviem prečo to má slabe hodnotenie veď to nieje zle. ()

Reklama

Reklama