Reklama

Reklama

Voják Ted Cogan (Rob Lowe) se po traumatizujícím zásahu, při němž bylo zabito několik lidí, vrací z války v Iráku domů. Pronásledují ho mučivé obrazy smrti několika nevinných lidí. A to nejhorší jej teprve čeká... Začnou jej stíhat duchové zemřelých, jimž nemůže uniknout - dokud mu jeden z nich neposkytne klíč vedoucí k rozřešení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Absolútne neškodný duchársky horror / thriller. Nič nové pod slnkom, veľmi štandardné "ľakačky", ale ubehlo to relatívne rýchlo, tak si príliš nesťažujem. Pochválil by som aj solídny vizuál, ale ten roztrasený úvod mi vážne nejde do hlavy. Pointa je stokrát obohratá, "prekuknete" ju pomerne skoro. Hoci nehodnotím príliš prísne, nepoznám v podstate nikoho komu by som OZVENY MŔTVYCH doporučil - nedisponujú totiž originalitou, atmosférou, ani kvalitnými hercami... odporúčam teda pokiaľ ste ešte nevideli žiaden film s duchárskou tematikou a obľubujete filmy, v ktorých sa toho veľa nedeje... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Stir of Echoes je vynikajúci duchársky horor s Kevinom Baconom a v réžii scenáristu Davida Koeppa, ktorý bohužiaľ neprávom ostal doslova nepovšimnutý v tieni vtedajšieho hitu The Sixth Sense podobne ako Equilibrium ostal v tieni Matrixu. Bohužiaľ Stir of Echoes The Homecoming od režiséra vcelku slušnej Cube Zero je len nudné a veľmi voľné pokračovanie ktoré s pôvodným filmom nemá absolútne nič spoločné. The Homecoming pôsobí nízkorozpočtovo možno podobne ako Cube Zero a v dnešnej dobe je žalostne zbytočné. Koľkokrát sme tu už mali zjavovanie sa duchov jedincovi? Každý druhý horor je o tom, nehovoriac že každý ázijský a + remaky. Pointa je nulová a film je nudný i keď hlavnému predstaviteľovi sa zjavujú mŕtvy každú možnú chvíľku až je to otravné a tak môžem odporučiť tento film len tomu kto rád zaspáva pri televízii. V žiadnom prípade The Homecoming nemá takú skvelú scénku ako bola napr. hypnotizácia hlavného hrdinu z jednotky. Úvodná scéna z Iraku je ktovie prečo natočená trhane a už tá dá jasne tušiť že scenár nebude nijak objavný. ()

Reklama

drankeryth

všechny recenze uživatele

Toto neni moc podareny film, co sa tyka lakaciek a napinavosti deja. vyjavy duchov mi pripadali nudne a nepocitil som ani raz ze by som sedel ako prikovany ku sedacke:) Vyzorovo vyzerali neskodne a nie moc presvedcivo. Film sa vliekol v pomalom tempe a posobil na mna krimi dojmom. Ale videl som aj horsie filmy a tento sa nesie tesne pod priemerom. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

jednička byla komorní pecka s úžasným Baconem. A dvojka je průměrná duchařina s trochu unaveným Lowem. Bohužel plno neduhů dvojek je tu uchyceno a ne a ne pustit. Navíc děj je až nesnesitelně předvídatelný. Barbarash už ukázal že točit umí, ale tohle se mu nijak extra nepovedlo. Ale na jedno zkouknutí to jde. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak rovnou musím říct za ten konec , kdy se z toho vyklubal politicko rasistický horor / thriller musím hodnocení snížit. Filmy který se točí okolo současných válek nemám rád. Atmosféra filmu byla pěkná, jen bych vytknul přílišnou temnost přesněji hodně záběrů ve tmě , kdy není prakticky nic vidět. Děj je velice čitelný a hned je vám jasné o co že tam půjde o trauma z války, kdy má veterán vidiny, ale tak skutečné až se z toho sám zranuje. Do toho se zamotá jeho rodina hlavně syn. Tvůrci by neměli míchat horory se skutečným problémem typu válka rasismus a podobně. Tohle k sobě prostě nejde. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Původní název snímku byl The Dead Speak. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Ontariu a Torontu. (Terva)

Reklama

Reklama