Reklama

Reklama

Voják Ted Cogan (Rob Lowe) se po traumatizujícím zásahu, při němž bylo zabito několik lidí, vrací z války v Iráku domů. Pronásledují ho mučivé obrazy smrti několika nevinných lidí. A to nejhorší jej teprve čeká... Začnou jej stíhat duchové zemřelých, jimž nemůže uniknout - dokud mu jeden z nich neposkytne klíč vedoucí k rozřešení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

To je tak, vznikne nenápadný film, který mě překvapivý úspěch a tak se někdo rozhodne, že to zkusí ještě trochu vytěžit a natočí takový neuvěřitelný průser, do kterého tvůrci dokážou natáhnout pouze zapomenuté herce z převážně TV filmů. První ozvěny mrtvých nebyly žádným zázrakem, ale kvalitním hororem určitě. Toto "pokračování" je úplná zbytečnost. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Při prvních minutách filmu mě napadalo, jak ta americká armáda mohla vůbec v tom Iráku a Afghanistánu „zvítězit“. Jak vůbec kdy mohla zvítězit? Mnohem zajímavější by ten film byl, kdyby hlavním hrdinou byl Japonec po druhé světové válce. On je to totiž klasický asijský duchařský horror. Jen ho natočili Amíci, odehrává se v USA, hrají v něm Amíci a přidali do toho trochu toho typicky amerického nimrání se v hodnotách a posvátném svazku rodinném. Klasické, průměrné klišé. Kupodivu koukatelné. Hlavně díky Robovi Loweovi, jeho zrzavé manželce a několika dobrým nápadům. 2,5* ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná duchařina, která si vypůjčila několik scén z jiných filmů. Určitě tady nehledejte pokračování prvního dílu, protože to tak není. Podívat se na něj určitě můžete, ale za víc jak jedno shlédnutí to nestojí. Pro pyromany to však může být zajímavá podívaná a inspirace. V celém filmu se střídají Tedovy přeludy s realitou a občas jsem se v tom i lehce zamotal. Což byl zřejmě i režisérův záměr, nebo se v tom ztratil možná i on sám. Nemůžu se zbavit dojmu, že snad polovina filmu je okopírovaná z nějak jiných děl, protože většina scén je zcela viditelně přebrána z mnohem úspěšnějších filmů. Objevila se zde i menší forma rasismu a právě tato scéna se mi líbila asi nejvíc. Hudební doprovod, jako by tušil průser a raději se moc neprojevoval, protože za celý film je právě hudba odsunuta do pozadí a jen občas (zřejmě omylem) zazní pár tónů. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vojáček vídá duchy svých iráckých obětí a jak už to tak bývá, ti ho nechtějí jen a pouze strašit, ale zároveň se mu snaží říct něco, čím by svoje zdánlivé zločiny napravil. Veskrze uspávací horor se mdlými herci, který nevystraší, ani nezaujme atmosférou. Duchové mají buď podobu spálených trosek nebo jsou k nerozeznání od běžných lidí, takže ani tady tvůrci nijak nezabodovali. Sama zápletka vrcholící dilematem sice nebyla tak moc strašná, ale celkové ztvárnění jí totálně pohřbilo. S předešlým dílem se to nedá srovnávat. 30% ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Absolútne neškodný duchársky horror / thriller. Nič nové pod slnkom, veľmi štandardné "ľakačky", ale ubehlo to relatívne rýchlo, tak si príliš nesťažujem. Pochválil by som aj solídny vizuál, ale ten roztrasený úvod mi vážne nejde do hlavy. Pointa je stokrát obohratá, "prekuknete" ju pomerne skoro. Hoci nehodnotím príliš prísne, nepoznám v podstate nikoho komu by som OZVENY MŔTVYCH doporučil - nedisponujú totiž originalitou, atmosférou, ani kvalitnými hercami... odporúčam teda pokiaľ ste ešte nevideli žiaden film s duchárskou tematikou a obľubujete filmy, v ktorých sa toho veľa nedeje... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v kanadském Ontariu a Torontu. (Terva)
  • Původní název snímku byl The Dead Speak. (Terva)

Reklama

Reklama