Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když jednoho dne přijde třináctiletá Rikke do třídy, sedí na jejím místě nová spolužačka Bea. Rikke má pocit, že Bea útočí na její pozici mezi kamarády, a tak soupeření s ní pojme jako velkou výzvu. Vzájemně si snaží dokázat, která má více nápadů a která má více odvahy svoje nápady uskutečnit. Jednoho dne dívky společně založí oheň na zahradě školy a při útěku před trestem se z nich stávají kamarádky na život a na smrt. Ale Rikke má pocit, že jí Bea něco skrývá a že jí dokonce mohla zradit a tak se rozhodne se jí pomstít. Filmem se prolíná i příběh Ninni, starší sestry Rikke, která se právě vrátila z jazykového kurzu v Anglii, kde poznala svojí první lásku, o dvanáct let staršího muže. Snímek se zaměřuje na problémy, se kterými se Rikke setkává na své cestě k dospělosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Norskými filmy se to ve střední Evropě zrovna nehemží, a proto jsem si nenechal ujít možnost, se na tento film podívat. Musím říct, že jsem udělal moc dobře. Děj má v každém okamžiku od samého začátku až do úplného konce spád. Jednotlivé fáze děje do sebe skvěle zapadají, každý záběr má svůj význam, a to i když se to z počátku nezdá. Výběr představitelů postav je excelentní. Charaktery postav jsou zřejmé už z jejich vzezření. Přesto, že je děj filmu s velkou pravděpodobností smyšlený, mohlo se vše docela dobře odehrát tak, jak to je ve filmu podáno. Zápletky děje, problémy -náctiletých i způsob jejich řešení jsou zcela reálné. Pokud patříte mezi dospívající a nebo jste zatoužili se do těchto let alespoň v myslích na chvíli vrátit a prožívat s filmovými hrdiny jejich radosti a strasti, vřele Vám tento film ke zhlédnutí doporučuji. (neděle 04.10.2009) ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Až raz zase budete kričať na svojich potomkov: "Ja v tvojom veku...!", pozrite si predtým, než im zhabete iPady toto, aby ste ocenili fakt, že ten váš junior je vlastne v norme - Nórskej norme :) ()

Reklama

Galerie (13)

Reklama

Reklama