Reklama

Reklama

VOD (1)

Strhující válečný velkofilm F. Bondarčuka o hrůzách ruské intervence v afganistanu. Syrové zobrazení války od výcviku po tvrdé nasazení ve válečném konfliktu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (364)

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Ruský válečný velkofilm? Ano,prosím! A ať jich je klidně víc,když všechny budou tak neprůstřelně kvalitní,jako 9. rota. ()

Kirman 

všechny recenze uživatele

Sice je to "velkoruské", ale i přes některé tyto momenty je to zajímavý a tak trochu jiný válečný film. ()

Merggie 

všechny recenze uživatele

Typická šablóna vojnových filmov. Najprv výcvik, potom boj. Nič extra. To všetko som už kdesi videl, ale v inom jazyku. Vidieť to v ruštine bol zážitok, ale za to sa hviezdičky nedávajú. Kvalitne natočená sonda do života jednej roty. Celkom príjemné kúkaníčko. ()

Redix 

všechny recenze uživatele

Od ruského filmu jsem toho moc nečekal ale velmi se mi líbil. Rozjezd filmu je celkem nudnej ale pak se to rozjede a je to neuvěřitelnej masakr. Pro mě jednoznačně nejlepší ruskej film a jeden z nejlepších válečnejch filmů vůbec. 100% ()

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

Surovost výcviku a následně války v ruském podání. Pro mě o dost lepší než Jarhead. Kvalitní herecké výkony a podmanivá hudba. Film podle skutečné události, kdy sovětské velení na své vojáky na afghánském návrší pod těžkou palbou "duchů" prostě zapomnělo. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Tento film u mne drží jedno docela zajímavé prvenství. Byl prvním, který jsem viděl na autorádiu, které umí přehrát DVD. Zajímavé. Jo a film? Docela ušel :) ()

Wopat 

všechny recenze uživatele

Opravdový válečný film. Žádná americká hero akce, ale skutečná válka, kde všichni umřou, protože se na ně při stahování zapomnělo. Což bylo úplně normální. První půle filmu je naprosto dokonalým a věrohodným zobrazením výcviku v ruské armádě. Druhá půle odehrávající se na bojišti je kvalitní vojenskou akcí bez žádného přikreslení. A na emoce se zde také v hojné míře dostane. Jeden z nejlepších válečných filmů. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Vynikající překvapení popisující konflikt v Afgánistánu, film lze rozdělit na dvě časové roviny, v té první můžeme sledovat výcvik ( nejlepší scéna je s plastickou trhavinou) a dále se přechází k bojovým akcím, na nováčky po příletu do Afgánu silně zapůsobí sestřelené dopravní letadlo, i útoky afgánců na konvoje jsou více než zajímavé. Film je mi přijde jako takový ruský Mariňák. Již dávno sem viděl ruský film o tom konfliktů, ale nebyl tak živý a byl namočen propagandou. Tohle je jiné kafé, pro všechny co milují techniku v akci. Taky pěkná scéna je útok raketometů na menší vesnici plnou povstalců. Také hláška na začátku: V Afgánistánu dosud nikdo nevyhrál, se mi zaryla do paměti. ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Tak nečekal jsem, že se mi tenhle ruský skoro epos bude tolik líbit. Je super, že se co do techniky natočení může ruská válečná kinematografie v klidu měřit s americkými válečnými filmy. Zdá se, že pro Rusy už není v tomto směru nic nedosažitelné. Ale ještě víc super je, jak se ukazuje, že aspoň v roce 2005 ještě nebyla ruská válečná tvorba zdegenerovaná, tak jak ta americká už dávno je. V tomhle snímku nenajdeme přemíru siláckých řečí, drsných obličejů nebo přehnaného umělého patriotismu. Naopak zde vidíme, že vojáci nebojují až tak za svou zemi, ale spíš za své kamarády, jeden za druhého. Až na ten konec, kde bych asi měl malinko výhrad, tak musím říct, že se mi příběh strašně moc líbil. A už dlouho se mi nestalo, že bych si přál, aby ten film ještě nekončil. Poslední věc, kterou bych vyzdvyhl nad americkou produkci je dnes již stará sovětská technika, kterou známe i z naší armády dnešní či blízké minulosti, a tudíž je mi mnohem bližší než amícké "supertanky", "superpušky", "supersamopaly",... Jo a ještě se mi líbilo, že se konce dožil chlapík, kterému jsem od začátku fandil. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Zkrátka jasna trochu víc válečnější Mariňák od Mandese v ruském podání. Ať si každej říká o amících jací jsou ve filmech patrioti ale o rusech platí to samé. Každej film z vojenského prostředí tak prostě působí a nikdo s tím asi nic neudělá. Film byl dobrý ve všech stránkách ale nic světaborého to nebylo… ()

Hightower 

všechny recenze uživatele

Jestliže zbylo ve skutečnosti z 9. roty 33 vojáků, tak proč ve filmu zbyl jen jeden? Chlubit se známkou autenticity v tomto případě trochu škodí. Zřejmě by film nešel na dračku, neboť kdo by chtěl být ochuzen o závěrečný epitaf jednoho přeživšího vojáka z legendární 9. roty? Zbylo-li jich 33, pak i ve filmu jich mělo zbýt 33. Jinak se film nemá chlubit autenticitou. To, že jen "vychází" neznamená, že se může upravovat. Co mě zaujalo byli herci, událost na níž snímek reagoval a kulisy. ()

Porp 

všechny recenze uživatele

Niekoľko neuveriteľne trápnych scén ťahá tento inak technicky celkom dobre zvládnutý film neúprosne nadol. Jedná sa o úvodnú scénu v kaderníctve a scénu hromadnej súlože s miestnou kráskou. Panebože Rusi! A pritom to mohlo byť tak dobré. ()

alienemo 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitný film. Prva polovica je trošku rozťahaná ale akonáhle sa dostanú do skutočnej vojny, tak sa film začne rapídne zlepšovať. Skvele spravený koniec len završuje toto kvalitné dielo. ()

POMÍK 

všechny recenze uživatele

Pěkný film. Ne dokonalý, ale příjemný a nevšední. Trošku přehnaně snažící se být slečinkovský, viz. hudba, velitel smutnící v poli květin, zdlouhavá pasáž s mlíkovou holkou, avšak celkový dojem byl moc dobrý a hlavně film byl individuální a v současné pásové výrobě válečných filmů nepřehlédnutelný. ()

Arequipa 

všechny recenze uživatele

Tohle je jediný film, který jsem viděl o válce v Afghánistánu - působivý, autentický. Několik silných scén, např. vzlet transportního letadla či podcenění afghánského chlapce ruským vojákem. Celkové to hodnotím jako nadprůměrný válečný film, na který se klidně podívám i podruhé. ()

bakeero 

všechny recenze uživatele

Mezi režisérovi oblíbené filmy bezesporu patří Čet a a Olověná vesta, protože některé scény jsou vyloženě nepřiznanými remaky. Film ale trpí podobným problémem jako "náš" Tobruk, i když v o dost menším měřítku. Ten příběh zkrátka není podaný tak, aby držel při sobě. Ale jako válečný film na jedno zkouknutí je to slušná zábava. Potěší mimo jiné to, že se podíváte na ruskou výzbroj místo té okoukané US. ()

Související novinky

Stalingrad jako nejdražší ruský velkofilm

Stalingrad jako nejdražší ruský velkofilm

11.11.2009

Syn slavného Sergeje Bondarčuka Fjodor to slušně rozjel a daří se mu kráčet v otcových šlépějích – přinejmenším co se rozmachu jeho filmů týče. Po afgánské akci 9. rota a dvoudílném sci-fi velkofilmu… (více)

Reklama

Reklama