Reklama

Reklama

VOD (1)

Strhující válečný velkofilm F. Bondarčuka o hrůzách ruské intervence v afganistanu. Syrové zobrazení války od výcviku po tvrdé nasazení ve válečném konfliktu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (364)

geedee 

všechny recenze uživatele

Že tento film "kopíruje" hollywoodská schémata válečných filmů je sice pravda, ale režisér se vyhýbá jedné zásadní věci, která by film úplně odrovnala, a tou je: HRDINSKÝ PATOS, který je ve válečných hollywoodských trhácích tohoto typu na scenáristickém pořádku. Civilní projevy všech zúčastněných příjemně překvapily. Někde film trošku pokulhává, ale nevadí to, protože na jiných místech vás zase rozžmoulá na malé kousky. Nakonec bych zmínil ještě hudbu: Je na ruský film až moc americká, ale nevadí, protože film výborně vystihuje. ()

Usir 

všechny recenze uživatele

Nádherný válečný film o Rusích v Afghanistánu. První polovina je výcvik ruských vojáků, druhá polovina o boji v nemilosrdných afghánských podmínkách. Výborná režie, střih, efekty, prostě všechno. Napínavý příběh, ze začátku možná trochu nuda, ale druhá polovina se zvrhne v opravdu neskutečná jatka. A závěr filmu je opravdu brilatní. "Netušili jsem, že za dva roky zmizí země, za kterou jsme bojovali." "Odcházíme z Afghanistánu, my devátá rota, my, my jsme zvítězili." ()

pierre9 

všechny recenze uživatele

Po filmárskej stránke veľmi dobrý film, mal som však trochu problém s kamerou. Na jednej strane krásne zábery nehostinného afgánskeho prostredia, na druhej však pre zvýraznenie dramatického efektu v určitých scénach nechutne trasľavá kamera, ktorá mi doslova pila krv. Neraz zjavné klišé vojnového filmu, ale záver a fakt, že tentokrát som sa pri vojnovom filme nebol nútený pozerať na patriotickú americkú propagandu 9. rote predsa len zachránilo 4*. ()

gu-staff 

všechny recenze uživatele

Kdyby si Fjodor odpustil ty strašný záběry na vojáka v máku, a vykrádal konkurenci o trochu nenápadněji, mohlo to být víc. Omlouvat pořád filmy, že na Rusko (Česko....) je to dobrý, už mne nebaví. Ale akce byly docela povedený, a na konci, když jsem se dozvěděl, že jde o námět ze skutečnosti, mi opravdu zatrnulo, hned jsem si o tom něco přečetl na Wiki, a přivzdělal se trochu :) ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Ruský vojnový veľkofilm z Afganistanu zobrazujúci osudy odvedencov od začiatku ich nástupu na vojenskú službu, až po ich tragický koniec. Film sa opiera o skutočné udalosti, o skutočné postavy. Bol som veľmi prekvapený kvalitným snímkom, ale Rusi majú v krvi natáčanie vojnových snímkov. ()

Gor'seye 

všechny recenze uživatele

Veľmi sa mi páčilo: novučičké adidas tenisky, ktoré mal a nohách jeden z vojakov; rock&roll hudba, ktorá znela v rádiu asi v tých dobách.....no neviem ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Proč jen mi běhal mráz po zádech? Zase tak emotivní to nebylo. Nebo bylo? Jo bylo, hudba, scény, prostředí, postavy, příběh a konec, který byl až moc krutej. Mínus za nereálné výbuchy a pár přehnaných scén, to filmu ubralo, než přidalo. ()

tamadas 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak dobré jako Černý jestřáb sestřelen ale já dávám pět všem filmům u kterých jsem se nenudil a co stáli za to se na ně podívat ()

George89 

všechny recenze uživatele

Skvělá filmařina, která v závěru trpí nemocí zvanou velkolepost: Moc střihu. Moc děje. Moc všeho. A tak se z jinak výborného finále stává dokumentární guláš. ()

Deganawidah 

všechny recenze uživatele

Filmy tohoto typu mám rád proto, že ukazují válku v jejích pravých světlech a připomínají tak všem její zrůdnost. V tomto ohledu tedy čím autentičtější a brutálnější, tím lepší. Velice se mi líbilo, jak se ukázalo celé to peklo ještě nesmyslnější nakonci, kdy bylo řečeno, že se jede domů a válka skončila. Nerozumím moc vášnivým fanouškům takovýchto válečných filmů, kteří v sobě uspokojují nějakou radost z masakrů krve, protože já se dívám na válku s opovržením. Je to krutá realita nesmyslně zmařilých mladých životů mužů, žen, dětí a podle mého názoru zaslouší všeobcené odsouzení. Je dobře, že nám takové filmy připomínají. Líbilo se mi také autentické a osobité podání, které mi mainstreemové rozhodně nepřišlo. ()

jopal 

všechny recenze uživatele

Kazdy mame nejaky vztah k vojne. Vojna (ta civilna), bola moja pekna vzpomienka a vsetko okolo vojenskej techniky a vojakov ma nadchyna. Tento film nebol vynimkou. Jeho velkou slabinou bol trosku zdlhavy dej, i ked aj uvodne cvicenie nebolo spatne, ale chybala mi tam nejaka spojitost s jeho vyuzitim v ostrom nasadeni. Akcne sceny boli vyborne, len ich tam na vojnovy film bolo malo... Velkym plusom boli realisticke zabery. Kedze ziadne americke neznicitelne postavy neboli, to pridavalo dielu na realistickosti. Aj samotny koniec bol spravny, pretoze aby niekto natocil sam na seba film, v ktorom si nakoniec nasype popol na hlavu, to klobuk dole... Edit: po dlhsom zamysleni a aj pre to, ze to natocili Rusi, pol * pridavam... ()

GzL 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si kladl otázku, kde končí realita a začíná umělecká stylizace. Tenhle film, ač není americký je stylizace plný. Na jedné straně neskutečné, nereálné ideologické scény, na druhé straně bor..., tedy nepořádek, který nebyl ani za nás na vojně. A i tu Sněhurku by roztrhali za živa. Je to tak umělecké, že to prostě nemůže být ze života i když se to tak snaží tvářit za každou cenu a průhledné, jednoduché podvody já nemám rád, takže 2 je maximum. ()

makau 

všechny recenze uživatele

Na Rusko velmi, velmi, velmi dobrý film. Nyní jsem dokoukal a nestačím se divit. Fakt pěkný. Nemám co dodat jsem stále plný emocí. Více takových filmů? Nemyslím válečných, ale kvalitních. Nemám rád Holywood a toto je osvěžující překvapení. Děkuji všem kdo se na tomto podíleli. ()

Oxik49 

všechny recenze uživatele

Ruská kinematografie se, jak se zdá, opravdu hodně zlepšila. Film s perfektním příběhem, sympatickými herci, pořádnou akcí a výbornými efekty. Snímek si na nic nehraje a události podává tak věrohodně, jak jen může. Když se nad tím člověk zamyslí, začne si uvědomovat, že ač některří mohou považovat sovětské vojáky za okupanty, jiní za hrdiny, nikdo jim nemůže upřít to, že to byli zřejmě nejodhodlanější vojáci za posledních pár set let. I když je začátek trochu zdlouhavější, stejně filmu tu hvězdičku neseberu ()

paradoxman 

všechny recenze uživatele

Úvodní hodina z výcvikového tábora mi připomněla četbu Heinleinovy Hvězdné pěchoty. O nic méně působivý je i zbytek. Ruská syrovina v armádním balení. Musím někde sehnat to jejich epesní modrobíle pruhované triko. ()

Horác 

všechny recenze uživatele

Ruské válečné filmy většinou nedokážu vystát. Tady jsem si to ze začátku taky myslel, ale nakonec jsem vydržel a dobře jsem udělal. Schéma je klasické: nástup, výcvik, drsnej komandant, poznávání jednotlivých týpků, nějakej ten chlast&fet, nástup do akce, jatka. Takže jedeme podle šablony. Ale o Sovětech v Afghanistánu jsem toho ještě moc neviděl. Už za téma má u mě tenhle film velké plus. Navíc musím říct, že druhá půlka fakt nedovolí člověku vydechnout. Nehledě na to, že hrdinové jsou celkem smrtelní a když to dostanou, tak prostě umřou a hotovo. A umřou skoro všichni. P.S. Slovo Haram si píšu do slovníčku, mohlo by se někdy hodit. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně povedenej film. Člověk čeká, že rusové neumí udělat hodně dobrej válečnej film a pak uvidí 9.rotu. S obdivem potom hltá každou chvilku. Neni to nic přemrštěnýho, nic přeumělkovanýho a má to grády. Od všeho tam je trochu a je jen na zamyšlení, jaký to tam tenkrát muselo bejt. Určitě bych rád poděkoval za natočení tohohle filmu a můžu říct, že ani po desátý mě nenudil. Za mě 4* a DOPORUČUJU ()

ludovit14 

všechny recenze uživatele

Od filmu 9. rota som trochu viac očakával,ako nám ponúkol Fjodor Bondarčuk.Prvá hodina bola dosť nudná-kedže ten výcvik bol veľmi rozťahaný a bolo tu množstvo dialógov,ktoré doslova nudili.Druhá polovica,už bola lepšia,kde vojenské scénky boli,,cool’’.Ale,ako celok ma film ničím nezaujal-kedže som čakal,úplne niečo iné.Myslel som,že sa tu dozvie viac o tejto vojne-ale hlavne,prečo túto vojnu RUSI nedokázali vyhrať.(určite to bolo spôsobené,aj stým,,špiritusom’’čo vkuse slopaly).U mňa je to iba mierne nadpriemerný vojenský film.HOD:65%.Chcelo by to lepšie spracovanie.PS://Vojaci blahoželám vám k prideleniu slávnej a neporaziteľnej 9 roty,,hurá,hurá,hurá’’//. ()

clikclikCZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě naprosto ohromil. To jak na mě zapůsobil se nedá slovy popsat, zkrátka 5 z 5. PS: Praporčík Digala se stal v naší rodině legendární postavou a zařadil se po bok Mike Gauchera, seržanta Augagneura, Johny a Charlieho Ferpa, poručíka Bullita a dalších legendárních postav. ()

Související novinky

Stalingrad jako nejdražší ruský velkofilm

Stalingrad jako nejdražší ruský velkofilm

11.11.2009

Syn slavného Sergeje Bondarčuka Fjodor to slušně rozjel a daří se mu kráčet v otcových šlépějích – přinejmenším co se rozmachu jeho filmů týče. Po afgánské akci 9. rota a dvoudílném sci-fi velkofilmu… (více)

Reklama

Reklama