Reklama

Reklama

VOD (1)

Strhující válečný velkofilm F. Bondarčuka o hrůzách ruské intervence v afganistanu. Syrové zobrazení války od výcviku po tvrdé nasazení ve válečném konfliktu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (364)

insky 

všechny recenze uživatele

Kľudne sa vyrovná americkým filmom podobného vojnového štýlu. Podľa mňa lepší ako The Hurt Locker. ()

knedliiicek 

všechny recenze uživatele

Film mě zaujal, líbil se mi,.. měl nádech není moc co k tomu dodat jediné co to nemělo je ta dokonalost pro plný počet. Ale pro mě každý dobře natočený válečný film je hodně poučný a poutavý. ()

Harakiros 

všechny recenze uživatele

Vůbec neváhám dát plný počet hvězd, protože mladý Bondarčuk směle kráčí ve stopách svého otce. Výtečně natočený film, který si v ničem nezadá s americkou velkoprodukcí. skvělá kamera, neustále svištící děj a konec, který mě fakt dostal téměř do kolen. Po dlouhé době jsem byl opravdu naprosto spokojen a Rusové dokázali, že i v novém tisíciletí umí natočit luxusní válečný film. ()

waxtrax 

všechny recenze uživatele

Velkofilm s vším co k tomu patří. Bohužel , je to takový ruský hrdinský epos, kde není prostor pro pohled z druhé strany. Mohlo to být za 4, ale vzhledem k závěru ala Butch a Sundance Kid a doslova kýčové poslední scény, zůstanu (ač nerad) u 3. ()

lopikm 

všechny recenze uživatele

Vynikající film na večer , který je podle všeho natočen podle skutečné události.Film měl srdce a dokázal zaujmout.Fjodor následuje svého tátu výborně. pro mnne za 5* ()

ondrej.b 

všechny recenze uživatele

Z meho pohledu ponekud nadhodnoceny film, zbytecne dlouhy, prvni pulka vycviku je nuda k uzoufani. V Afghanu uz to odsejpa lip a bojovy sceny jsou pekny. Jen se mi porad nezdalo, kde se na te kote berou rusti vojaci, porad se objevovali dalsi a dalsi a pritom mudzahedini to do nich sypali dost dobre. A asi nechteny zamer, ale na me ten vudce afghancu (cerny vlasatec v cernych brylich) pusobil jako John Rambo v tretim dile:-). Jednou videt bohate staci. ()

lonew 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem narazil úplně náhodou a jelikož ho natočili rusové, nečekal jsem raději nic. Výsledek? Klobouk dolů. Tohle je jednoznačně způsob, jak se mají točit válečný filmy – nic není černobílý, žádní neprůstřelní hrdinové, jen chlapi, co se uvěřitelně snaží přežít v pekle nesmyslného zabíjení, v němž můžete mít jak zkušenosti, tak i štěstí a stejně umřete kvůli těm, co (ne)rozhodují. Dávám na roveň Ponorce a Četě. ()

Sandai 

všechny recenze uživatele

Výborný film. Díky první půlce filmu, která se odehrává na cvičišti se divák sžije s postavami a druhou půlku filmu díky tomu prožije s hlavními postavami hodně intenzivně. Pobyt v Afgánistánu a temnější boje jsou hodně povedené a realistické. Film má navíc silnou atmosféru. ()

petr.mrazek 

všechny recenze uživatele

9. Rota je ukázka toho, že i Ruská tvorba se dokáže vyrovnat zbytku světa. Není to klasický příběh Hollywoodského typu, kdy hlavní hrdina projde celým bojištěm se vztyčenou hlavou a v ruce třímá těžký kulomet, kterým nemilosrdně posílá nepřátele do pekla, ale zajímavý příběh vyprávějící o skupině chlapců, ze kterých se právem stanou muži a nakonec doplatí na velikost Rudé armády. Příběh je velice emotivní, prolíná několik vrstev obyvatelstva od nejchudších pro bohaté a následně je staví do stejné pozice - vojáků velkého Sovětského svazu. Z filmu jistě vyzařuje menší propaganda a vlastenectví, ale v tomto případě to jistě není na škodu. 9. Rota si s přehledem mých 5 hvězdiček zaslouží! ()

Flashback 

všechny recenze uživatele

Válečný film na úrovni 90. let. Přiměřeně patosu, nesmyslné benzínové výbuchy a-la Rambo, nesmyslné bojové scény(hlavně finále, kde nepřátelé vycházkovým krokem jdou planinou proti kulometům způsobem Napoleonských válek...........a skoro nikdo není zasažen). Zoufale zahozená šance na vysokorozpočtový válečný opus. ()

cartyci 

všechny recenze uživatele

Neskutočný filmový zážitok.Od začiatku výcviku až po krvavé boje.Nie je čo vytknúť iba usadiť sa a pozrieť si tento skvelý Ruský film do konca ()

Strzengon 

všechny recenze uživatele

Rusko/Finský/Ukrajinský film, který mne mile překvapil až na několik chyb ve filmu (jako např. nemají čím střílet a kolem jsou desítky samopalů a munice, nebo stát v palebném poli kulometného hnízda a přežít = úsměvné). Nicméně jako válečný film dobré. ()

hotentot 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som sa trochu nudil, ale potom sa to celkom rozbehlo. Aj keď bojové scény neboli úplne na výbornú, tak nejaké napätie to vo mne vyvolalo. Chýbalo tam viac akcie. Napríklad, keď veľká vlna afgáncov postupovala hore kopcom a o chvíľku bolo po všetkom. Čudoval som sa, kde všetci tí mudžahedíni zmizli. Každopádne v Afganistane sú tvrdé podmienky, určite to nie je med lízať a v tomto filme to pekne znázorňujú. Aj sami Rusi priznali, že nikto nikdy nedokázal dobyť Afganistan. Je to jeden z lepších vojnových filmov. ()

Panel250 

všechny recenze uživatele

Proc plny pocet? Je tu mnoho vytek na adresu prvni pule... Mne ta prvni pulka krasne sedi s tou druhou. Dodava to pribehu na duveryhodnosti, realite, uveritelnosti. Kdo z vas, kritiku tehle casti, byl vubec na vojne? Vy, kteri kritizujete druhou cast za prilisnou "gerojovost" nekterych akteru, vytahli jste nekdy paty z mamincina naruci? :) Je to tak, jak by to melo byt. Mame tady obraz valky v cele sve syrovosti. Valka je proste kurva a tady ji mame. Je nesmyslna, s obcasnym a pro nekoho az nelogickem patosem, proste v cele sve "krase". V porovnani s poslednim Stalingradem tenhle film vynika jeste vic. Je jiny, nez Vojin Rayen. Ale pro me krasnym, drsnym, realistickym ztvarnenim valky. ()

jerry007 

všechny recenze uživatele

Velmi podařený film,nejhorší je že je to podle skutečné události...Nechsponé sovětské velení,nevhodná výzbroj do Afgánistánu,Americké zbraně a peníze,Afgánští mudžáhedínové,proti obyčejným sovětům,jak to asi mohlo dopadnout,i přes hrdinost obyčejných vojáků a důstojníků? Teď nám potomci těchto nejnebezpěčnějších bojovníků,kteří porazili sověty i američany-de facto,proudí do Evropy a my jim ustupuájeme,.Jak může tohle dopadnout? Bojím se ,že podobně jako ve filmu-špatně ()

prasecak_cz 

všechny recenze uživatele

Tento poměrně nový "sovětský" film mě zaujal. Byl jsem překvapen důvěryhodností a atmosférou války v Afgánistánu. Po technické stránce skvělý film, jen škoda, že nebyl větší prostor pro postavy a bojové scény. Úvod byl na můj vkus trošku táhlý, včetně výcviku. ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Nádherné zpracování života ruských vojáků v Afganistanu. Samozřejmě tím, že se jedná o válečný snímek, je do jisté míry omezený originalitou. I tak se zde povedlo vykouzlit skvělé napětí už jenom během výcviku. A moc se mi líbilo, že už od začátku to svištělo obrovskou rychlostí. Žádné rozehřívání. A poměrně dobře se mu s touto rychlostí jelo až ke konci. Prostředí bylo už jen díky námětu velmi zajímavé. Ale ta kamera se mi moc líbila. I když tu byla scénka vystřižená jak z PC hry při míření - tak i to se jim moc povedlo (v jednom filmu jsem to už viděl a bylo to děsný!). Pro mě toto bylo příjemné překvápko. Jen teda musím říct, že jeden z hl. hrdinů Vorobej a Da Vinci se mi občas pletli.... Ale rozhodně zajímavé. ()

Související novinky

Stalingrad jako nejdražší ruský velkofilm

Stalingrad jako nejdražší ruský velkofilm

11.11.2009

Syn slavného Sergeje Bondarčuka Fjodor to slušně rozjel a daří se mu kráčet v otcových šlépějích – přinejmenším co se rozmachu jeho filmů týče. Po afgánské akci 9. rota a dvoudílném sci-fi velkofilmu… (více)

Reklama

Reklama