Reklama

Reklama

VOD (1)

Strhující válečný velkofilm F. Bondarčuka o hrůzách ruské intervence v afganistanu. Syrové zobrazení války od výcviku po tvrdé nasazení ve válečném konfliktu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (364)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Solidni zanrovej film, nezabyvajici se politikou nybrz osudy nekolika vojaku v nesmyslne a zapomenute valce. Hlavni hrdinove tu nebezi vstric smrti s kladivkem a srpem a nezpivaji pri tom internacionalu, coz byvame zvykli vydat predevsim v zaoceanskem bublinkovem podani (kde pochopitelne misto kladivka a srpu mame chlapacke reci a na smrtelne posteli vtipne hlasky a nezpivame internacionalu nybrz pozorujeme siroky usmev s bilym chrupem tech pihovatych mladych hrdinu) A to je vic nez jsem cekal. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Má to rychlý začátek, pak nejlepší část ve výcvikovém táboře a nakonec služba v Afghánistánu. Která jako celý film je takovou slátaninou všeho co už tu bylo, ale na rozdíl od výcvikového tábora, tady už to není tak dobře zpracované pro diváka. .... HODNOCENÍ: 65% (3*) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ruske filmy .... ani ne, sam trpim Rusofoboiu, a uz aj Putinofobiou. Jeden Tarkovskij a Michalkov vsak leto nerobi. Naopak, milujem cinema italiano, cinema espagna a europsku tvorbu, Ruskov fakt len obcas. Technicka stranka a boje su na urovni, bojova technika tiez, to je asi vsetko : 60 % ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Niezeby post sovietske rusko nenatacalo dobre ci zaujimave filmy, no az Nocna hliadka sa dokazala vyrovnat na ruskom trhu zarobkami velkouspesnym americkym filmom. (rozpocet 4 miliony dolarov, dovtedy ruske filmy zarabali max. 2 mil., zarobky vyse 16. mil dolarov doma - skoro 2x viac, nez je bezne na americky velkofilm, a o rovne 2 mil. dolarov viac, nez dovtedy najzarobkovejsi film v ruskom rebircku, LOTR3 ) Turkish Gambit s obdobnym rozpoctom a celkovym zarobkom 18 mil. tento rok dokazal, ze ruske velkofilmy v rusku mozu zabodovat. 9-rota je druhym najdrahsim post sovietskym filmom, 6 mil. dolarov rozpocet (najdrahsi, slovanske fantasy wolfhoud stal 7,5 mil, premiera februar 2006, to som zvedavy) a za tri tyzdne ma na konte 18. mil. dolarov. tymto tempom je o tyzden najzarobkovejsim filmom v rusku vobec. Skoda, ze podobne superlativy sa nedaju napisat o filme, reziser fjodor bondarcuk, syn slavneho sergeja bondarcuka, namiesal gycovy vizualne technicky profesionalne natoceny film, ktory nema proiadny dej, vojnu priblizuje skrz nasilne naznaky a zaver je absolutne nelogicky. skoda. ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Rusi vždy vedeli točiť aj vedieť budú vojnové filmy. Však majú z čoho keď vojnová história je bohatá. Namiesto 2sv tentokrát niečo modernejšie. Toto sa podarilo pekné vyobrazenie krvavého konfliktu v Afgánistane. Vojakom nechýba ruské gerojstvo, ale stále sú lepší ako amíci s ich patriotyzmom. Ak by som to mal porovnávať s Black Hawk Down tak to je o chlp lepšie. 90% ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Bondarchukova Olověná vesta. Na začátku čeká kluky tvrdý výcvik s vyšinutým nadporučíkem, který nemá problém po probuzení ze špatného snu své svěřence zmlátit do kuličky. Po překlenutí filmu do druhé půlky nás čeká vystřízlivění a uvědomění, že trénink je přeci jenom ta lepší část války. V druhé půlce se film trošku zasekává nad zbytečnostmi, které ubírají na tempu, nicméně jak se dostane do konce, který je pravým hororem, na tyhle chybičky zapomenete. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Natočeno opravdu bravůrně, ve filmu panuje atmosféra velice podobná skutečné situaci. Děj ubíhá vcelku dobře a skvělý scénář tomu dopomáhá. Bohužel, však nejsem schopen dát více než tři hvězdičky. Možná proto že ten konec na mě prostě zapůsobil velice skutečně, a dostal mě...Nevím... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

O Afghánské válce jsem toho moc neviděl, kdo ví, jestli vůbec něco. Na ruskou produkci je to tedy hodně solidní válečný film, který "krásně" ukazuje, jaké je válka zbytečné svinstvo, kde hodnota člověka nemá vůbec žádnou hodnotu, a která nakonec stejně nic nevyřeší. 80% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Velice dobre udelany film o valce v Afganistanu! Je to prijemne zpestreni po spouste filmu hlavne o obou svetovych valkach a Vietnamu. Slusna atmosfera, tempo, herecke vykony, vyprava i obraz delaji z filmu skutecne nadprumernou podivanou. Je zde sice par chybicek ( jsou ale tak male, ze je ani nema cenu jmenovat ), ktere mi nedovoli dat plny pocet i tak ale vnimam tento film v obdobi cca 20-ti let po Cete, Jestrabovi a Stalingradu jako nejlepsi, kde se hrabe Olovena vesta, Ryan... Sovetsky ci rusky film mel vzdy co nabidnout. ()

campix 

všechny recenze uživatele

''A ty Chochole, co budeš dělat až se vrátíš z Afghánu ? Budu pít. Jasně tejden prochlastáš a potom ? Budu pít znova.'' Je spousta různých válečných filmů popisující například Druhou světovou nebo válku ve Vietnamu a tím je 9. rota výjimečná. Popisuje totiž Rusko - Afghánský konflikt a podobných filmů mnoho není. V čem ale originální moc není je to, že ve své kompozici sází na osvědčený recept. Skupina noviců je nejdřív ve výcvikovém táboře, kde chytnou strašného rapla a po absolování vácviku přichází válečná sekce z Afghánu. A ta bohužel není nijak zajímavá a krom výletu do osady ani nijak zajímavá a napínavá. Takže 9. rota je film, který se zabývá pro mě docela atraktivním a nepoužitým tématem. Ale je to strašná nuda a osudy vojáků jsou takové nezajímavé a neosobní. Alternativy: filmy s podobnou kompozicí Na západní frontě klid, Full Metal Jacket. ()

kvasiva 

všechny recenze uživatele

Nakonec ty 4* přece jen dám. Film rozhodně patří k tomu lepšímu, co tento žánr nabízí a rozhodně si to zaslouží. Navíc z Ruska, kde $ v rozpočtu určitě nepřebývaly ... Akční bojové scény jsou fajn, nikterak přehrávané a celkem realistické, tak jako skoro vše. Možná dopilovat charaktery postav malinko .. ale to bychom asi už chtěli moc. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Výborný příspěvek Rusů na téma válka je vůl....Po otcově Vojně a míru to skvěle ukázal i syn jako režisér i jako herec - to má po tátovi. Viděla jsem v TV a ne úplně od začátku, takže hodnocení možná upravím. Určitě potřebuju vidět ještě minimálně jednou, ale dojem ve mě film napoprvé zanechal obrovský! Skvělé herecké výkony! ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Do konce filmu jsem neměl co vytknout. Afghánistán je nádherný a okopírovaný motiv Olověné vesty neurazí. Ovšem patosem opředená poslední věta a skutečnost, že v reálu se odehrála zfilmovaná bitva poněkud jinak trochu zamrzí. Rusko se své komunistické sovětské slávy a jeho propagadnistických manýrů očividně ještě nějaký ten pátek nevzdá....:( ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

najprv som si myslel .. fajn vojnový film .. ruský .. "pobeda" ... oslava sovietskeho vojaka , potom ze ... vojnový .. akcie strielačky ... a "povinné víťazstvo našich .. napokon hlboká depresia .. nesmierne množstvo otázok (čo tam vlastne Brežnev v tom kraji hľadal ??? všetci vedeli, ze tu krajinu ešte "nikdo nikdy nedobyl" ... film .. poukazujúci na nezmyselnosť vojny .. kto chce vidieť a užiť si vojnový film, nech to nepozerá, kto chce v sebe potvrdiť protivojnové nálady .. nech sa páči ... mate to tu ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Velmi nadprůměrný válčený film. Velmi nadprůměrný ruský film. Bojůvek sic málo, ale žádná amatéřina. Plno bojové techniky. Prostředí Afghanistánu drsný a nejlepší ze všech filmů o Afghanistánu (chch, Rambo, že?). Mnohem lepší, než většina amerických vojenských a válečných filmů. Škoda těch dojemností, když jim umřel nějakej kamarád a oni místo boje ho hladí po hlavě a loučí se s ním. Závěrečná slova pravda pravdoucí. Pzn.: Ta dávačka v táboře neuvěřitelná (ošukat celou rudou armádu, to je teda umění). ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Dobre natočený pohľad na vojnu alebo konflikt medzi Ruskom a Afganistanom. Je to kruté, surové, film sa neserie, výcvik je ukázaný zrejme tak ako to v skutočnosti bolo. Film ako taký ma nejak výnimočne neprekvapil, ale prekvapil ma trocha svojou technickou dokonalosťou. Film vyzerá ako by ho točili v hollywoode za ťažké prachy. Režisérsky je to takisto zvládnuté. Herci nie sú výnimoční, ale majú vysoký štandard. Rusi stvorili ďalší trhák, na ktorý by bol hrdý aj Hollywood. Len tak ďalej. 78% ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Nielen americkí chlapci zomierali v dokonale zbytočnej vojne - navyše zdochýňajúceho režimu - a je dobré si to uvedomiť, skôr, než sa zase začne na niekoho nadávať. FULL METAL JACKET na ruský spôsob potešil vysoko nad očakávania. Fantastický casting, kvalitná technická stránka, nenáhlivé vyobrazovanie a v celku veľmi presvedčivý obraz modernej inváznej vojny, aj so všetkým tým dlhým a otupujúcim ničnerobením a potom náhlou, nečakanou smrťou či typicky vojenským šialenstvom, nezmyselným krviprelievaním pre pár metrov kamenistej zeme. Hlavne vďaka vykresleniu každodennosti, drobnokresbe prostredia a sympatickým vierohodným výkonom bola pre mňa 9. ROTA skrze vcítenie sa mimoriadne silným emocionálnym zážitkom. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Jj, Rusové vždy uměli válečné filmy. Navíc, když znáte někoho, kdo si tím peklem prošel, hned se na to dívá jinak. Jednu hvězdičku ubírám za sladkobolnou hudbu. Mnohem více by se k tomu hodil nějaký ruský rockový podtón z 80. let. Pak by to nemělo chybu. Jo, a nedabovat, prosím :-) ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Brilantní zpracování tohoto tématu téměř bez použití Michaela Baye. Člověk se do vojáků vcítil a bylo zajímavé sledovat jejich životní příběhy. ( 19.7.16/MAC ) ()

Související novinky

Stalingrad jako nejdražší ruský velkofilm

Stalingrad jako nejdražší ruský velkofilm

11.11.2009

Syn slavného Sergeje Bondarčuka Fjodor to slušně rozjel a daří se mu kráčet v otcových šlépějích – přinejmenším co se rozmachu jeho filmů týče. Po afgánské akci 9. rota a dvoudílném sci-fi velkofilmu… (více)

Reklama

Reklama