Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Oldřich Kudrna (J. Bláha) je muž v nejlepších letech, ženatý, ale zároveň velký donchuán. A rád udílí svému nesmělému kolegovi „recepty“ na svádění. Sám se ale právě rozhodl konečně sekat dobrotu. Slíbil to své ženě Emě (K. Fialová), než odjela na prázdniny. Ale v té chvíli se všechno proti němu spikne: milenka a zároveň jeho kolegyně Slávka Lacinová (A. Vránová) na něj útočí, aby se rozvedl, sousedka Rokosová (M. Myslíková) ho svádí dobrou večeří, dokonce se ho pokouší svést i známá zpěvačka Valentina (C. Mayerová). A do toho přijíždí jeho matka (M. Rosůlková)… Jak tento propletenec asi dopadne? (Česká televize)

(více)

Recenze (38)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Marie Poledňáková psávala vtipné scénáře. Tento v kostce pojednává o tom, že ať se muž snaží jakkoli, dopadne to vždy...stejně :-) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Klasický scénář Marie Poledňákové, která prostě chorobně ráda ukazuje muže jako chudáky, kteří si myslí, jak moc jsou nad věcí, ale samozřejmě nejsou. Jak vše dopadne, je jasné od samého začátku. Zachraňuje to jen sympatické obsazení. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Koketní dámičky uprostřed socialistických 70. let a Bláha jako okresní donchuán, to je dostatečně boží, aby to uneslo sebevětší hovadinu. A Recepty doktora Kudrny jsou hovadina jen tak střední, s nejedním vtipným místem. V závěru začíná pěkný šrumec a finále v podobě obou kráčejících lékařů (v geniálním dlouhém záběru) by bylo super, nebýt vražedné tečky v podobě manželek zjevivších se jako bohyně spravedlonosti a pomsty. Při tom tato finální mravokára vyznívá spíš bagatelizačně, jakože nevěrnictví je takový jakýsi mužský nešvar, podobně jako čtení novin u večeře nebo neochota vynášet odpadky. V tom hlavně poznávám rukopis M. Poledňákové. Na tři hvězdy to určitě je, ale obsadit do titulní role kohokoli jiného než Bláhu, šlo by nejspíš o málo záživnou až zbytečnou komedii. (Pro argensona jedna zásadní hláška: "Žádný kino, žádná výstava, žádný meruňky.") ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Čtyřicítka je věk, kdy by se měl každý muž zamyslet nad tím, jestli náhodou něco nezanedbal. V duchu tohoto hesla se potom rozjíždí zábavný kolotoč manželských nevěr, vrcholících nedobrovolnou konfrontací všech milenek v bytě záletného pana doktora. Je pravda, že nebýt bravurního Josefa Bláhy, stěží by tato rozverná televizní komedie obstála ještě dnes, ale koneckonců ani zástup přítomných dam není tak úplně k zahození. S čím kdo zachází, tím také schází. ()

helianto 

všechny recenze uživatele

V žádném případě tato inscenace nijak nepřekračuje rámec tehdejší produkce československé televize. Marie Poledňáková již také napsala celou řadu lepších scénářů. Jenže … Jenže je tu Josef Bláha. A Josef Bláha nám tu předvedl další ze svých hereckých etud na téma, jak naprosto nepohledný muž může být neodolatelným pro ženy. On je tím, co tuto zcela průměrnou hru, povznáší o stupínek výše. Za mě jsou to sice tři hvězdy, ale velmi silné tři. Možná bych skoro řekla, že tři v tomto případě znamená dobré spíš než průměrné. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Zase jedna podařená nalezenina z televizního archívu. Nijak nemusím Bláhu a Haška, ale tady mi nijak nevadili, snad proto, že po jejich boku excelovaly velké herecké dámy. Konverzačně a vtipnými situacemi nadupaná komedie, chybí sice zásadní hlášky, ale vcelku to byla příjemná a pohodová záležitost. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a pohodová komedie s vynikajícími výkony všech herců. Pavel Háša věděl, jak příjemným způsobem pobavit diváky a paní Naďa Konvalinková je tady krásná jak princezna. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Bláha s Haškem byli výborní, ale pořád si je oba dva nemůžu představit jako milovníky. Ženské herecké osazenstvo se taky podařilo. Ale chybělo mi ještě trošku více šťávy, abych byla maximálně spokojená. Trošku mi to připomínalo bakalářské povídky. Rozhodně by neuškodilo, kdyby ČT vytahovala více takových příběhů ze svého archivu. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Typická televizní komedie 70. lét. Záletný doktor Kudrna jako Josef Bláha je neodolatelný. Absurdní humor, zamotané situace, vtipné dialogy v perfektní režii Pavla Háši. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený, nicméně téměř zcela nevtipný film, připomínající divadelní frašku. Situace zavánějí humorem, ale působí šroubovaně a nepřirozeně. Už jen proto, že neodolatelnými milovníky jsou pánové Bláha a Hašek. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Né moc vtipná komedie o strastích a slastích doktora Kudrny. Mnoho žen a milenek má mnoho výhod, ale také nevýhod, když se z ničeho nic objeví u vašich dveří. Nemohl jsem uvěřit, že scénář napsala paní Poledňáková. Hodnocení alespoň za hereckou plejádu. 30% ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Dobová bláznivá taškařice na věčné téma s výborně napsanými postavami, jejichž představitelé (hlavně Vránová) ale občas příliš upadají do hereckých škatulek. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná a pohodová hodinová televizní komedie s výtečným Josefem Bláhou v hlavní roli doktora, který slíbí své ženě odjíždějící na týdenní dovolenou, že už je konec všem záletům a bokovkám. Jenže stačí jedná krásná zpěvačka a všem slibům je konec. V moři záplav hodinových televizních komedií rozhodně nadprůměr. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Příjemná, pohodová komedie s tak akorát dlouhou stopáží. Bláha jako milovník je skvělý, Vránová jako jeho milenka výborná ("Tak jestli tvojí ženě bylo jedno, s kým se stýkáš, mně tedy rozhodně ne!"). Dámské obsazení celkově stojí za to. No a za pány Bláhovi zdatně sekunduje Hašek: "Já jsem měl takovou radost, že jsem ani neumyl nádobí." ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od místních obdivných komentářů si myslím, že Bláha se na tu roli absolutně nehodil. On byl všechno jiné, než alfasamec, kterému žádná žena neodolá. Proto veškeré ty zbožňující a oddané pohledy, kterými ho ve filmu častovaly všechny ženské jakéhokoli věku, mi připadaly absolutně absurdní a hrané. Naopak Bláha potvrdil to, co o něm tvrdím už léta. Totiž že jeho obrovskou profesní tragédií je, že nebyl natočen film s jistou rolí, která by mu absolutně sedla, jak vzhledově, tak hereckým výrazem, kde by musel bezpodmínečně neskutečně zazářit. Mám na mysli hraného Skupova Spejbla. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Scénář mi sice zas až tak vtipný nepřipadal, ale naštěstí je tu výborná dvojka Bláha-Hašek jakožto mistr a učedník v oblasti záletnictví. ()

Reklama

Reklama