Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární postava z řecké mytologie, syn nejvyššího boha Dia, ožívá v napínavém historickém filmu, ve kterém se neporazitelný hrdina vydává do boje proti babylonským tyranům. Řecká princezna Hesperia je ve městě Babylón držena v zajetí jako otrokyně. Asyrský král Faleg s ní však má své plány – chce ji ukrást krutým otrokářům, vzít si ji za ženu a propojit tak dvě mocná království. K naplnění jeho plánu mu pomůže svalovec s nadlidskou silou Herkules. Jenže z Falega se vyklube rafinovaný zrádce, a tak Herkules bude muset použít všechny své božské schopnosti, aby nastolil v Babylónu spravedlnost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Herkules chtěl být nejspíš jedním z převelice výpravných filmů do starověku, jež v době jeho vzniku slavily značné úspěchy. Výpravnost je to však značně diskutabilní, chvílemi se může jevit velkolepě, jindy nás však kulisy svou kulisovitostí a ateliér svou ateliérovostí bolestivě uděří do očí. Historicko-mytologické reálie nás překvapí tím, že v zemi a době známé válečnými vozy a lučištníky, ani jeden z těchto prvků se nevyskytuje. Zřejmě by Herkules se svým kyjem měl problémy s takovým nečestným způsobem boje. Takto však dle očekávání poráží celé armády. Přesto všechno ale zápletka mohla přinést poměrně zajímavý příběh s nečekanými zvraty, intrikami, sváděním mužů, vražděním, zradami atd., kdyby... tam nebyl ten Herkules. To jméno příliš naznačuje, příliš křičí, že ať přijde cokoliv, on si s tím poradí, on to vyřeší, on to přepere, on to porazí. Jaképak napětí s tak mocným hrdinou. Jméno, které mělo být, a zřejmě i bylo, tahákem na diváky, je nakonec vrahem napětí a příběhu. Navíc roli Herkula ztvárnil herec, jehož veškeré předpoklady se dají popsat jako sošný, svalnatý a velký. Vadí to dokonce i u tak zploštělého charakteru jakým zdejší Herkules je. Ten mytologický je překvapivě mnohonásobně složitější, neb měl i své stinné stránky. U Petišky se lze dočíst, že byl prchlivý, zabil např. svého učitele hudby. Zde však máme pouhou horu masa nasměrovanou proti zlu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No teda čekal jsem něco lepšího, je sice pravda že začátek kde Hercules zvedá balvany a hází je na lidi a ty balvany se odrážejí jak nějaké míče je epesní, ale pak je to nude kde ani ten herkules být nemusí. NAvíc plno herců my bylo těžce nesympatických, včele s Herkulem. Každopádně já jsem se dost nudil, tohle je film který mě nedokázal zaujmout prakticky ničím. Ale i tak dám 2*, a to za pěknou výpravu a za solidní hudbu, ale je to jen tak tak. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Plochý herci se prohánějí mezi papundeklovými kulisami a pronášejí stupidní dialogy. Mezi nimi se promenáduje namakaný hrdina s obrovským kyjem (nejedná se o dvojsmysl opravdu má obrovský kyj - zbraň) a zachraňuje otroky ze spárů tyranů. Naivní báchorka, která ve svých letech možná i fungovala ale dnes je to trapně směšný. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,JA SOM GRÉCKA KRÁĽOVNÁ!" __ Možno to znie trocha nadsadene, ale Herkules mi v pár momentoch pripomenul Kubrickovho Spartakusa. Jednak na jednu bližšie nešpecifikovanú scénu, na ktorú odkazuje úryvok na začiatku môjho komentára a jednak potom záver filmu, kedy je ukázaná nespochybniteľná sila ľudskej vôle v tom, že i horda nevycvičených a chabo vyzbrojených otrokov môže poraziť v tých dobách najsilnejšiu vojenskú silu akou bola slávna asýrska bojová jazda. Holt ten Spartakus mal zrejme o nejaký ten piatok neskoršie zrejme zlý deň. Ďalej môžem napísať, že sa stotožňujem so Subjektiv-om. Na svoj žáner má film veľmi slušnú zápletku, škoda len veľmi slabého a plochého scenára a ešte horšej réžie. Herci samotní nehrajú až tak zle, takmer každý sa vedel veľmi slušne vžiť do svojej postavy až na tupú horu svalov v hlavnej úlohe, ktorá naozaj filmu len škodí a nebyť jeho mohol byť príbeh častokrát lepšie stráviteľným. Okrem toho, ako už bolo napísané, film oplýva veľmi chabou výpravou a lepšie sa mohla predviesť tiež hudba. Pochváliť však musím jednoznačne davové scény, ktoré sa snažia pôsobiť čo možno najpompéznejšie a celkom sa im to darí. Keď som bol malým, patrili rôzne príbehy o Herkulovi medzi filmy môjho detstva a preto sa na daný pseudožáner pozerám s určitým nadhľadom s ktorým vlastne aj tieto filmy boli nakrúcané. U váhania medzi 2* a 3* sa aj preto rozhodujem prilepšiť, jednak som sa nostalgicky vrátil do detských čias a tiež, že som si zo stánku za pár drobných priniesol film o ktorom dúfam, že bude mať svojich nasledovateľov v ďalších vydaniach. (4. komentár k filmu) ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Hnedka bych si nechal od Herkulese nařezat na zadeček :-D Slušně zpracovaný snímeček, který však má (jako i jiné filmy) nějaké ty típance, bijící do očí filmových diváků. Bohužel na CSFD se stále více u filmů objevuje stopáž, která v životě neviděla světlo světa!!! U Herkulese proti babylonským tyranům je to okolo 93 minut!!! ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Taková ONE MAN SHOW Petera Lupuse. Je to na něm až příliš postavené. Kulisy naivní i na tu dobu. Příběh jednoduchý, ale zase si nečiní nárok na velkou pozornost.  Oddechový, rozhodně ne špatný film, bez velkých ambicí na druhé podívání. Kdysi bych to hodnotil jinak, ale dnes tak dvě až tři hvězdičky.  Co mne překvapilo, že hlavní hrdina je stále naživu. ()

ujec odpad!

všechny recenze uživatele

Herecké výkony sa približujú hraniu detí z materskej škôlky, a to nielen u hlavného hrdinu. Rok vzniku tohto filmu je síce 1964, ale aj v týchto rokoch sa to robilo lepšie. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Hercules s polystyrenovym kyjom nahana strach babyloncanom:))) Slaby film, kde toho zas moc neukazovali, aby som mohol tento film vychvalit az na samotne nebesa:))) ()

tartan odpad!

všechny recenze uživatele

Smiešna a v každom ohľade toporná (od hereckých "výkonov" po "akciu") rozprávočka o tom ako veľký hrdina Herkules gréckych otrokov z babylonského zajatia vyviedol... Jediné, na čo sa v tom filme dalo pozerať, bola babylonská kráľovná Tanit (ako jedna zo súrodeneckého tria oných "babylonských tyranov") ;-) Inak príšerné po každej stránke. ()

Reklama

Reklama