Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dodger Lane (Peter Sellers) se svými dvěma kumpány Jelly Knightem a Lennie Pricem právě naplánoval velkolepou loupež diamantů za celé dva miliony liber. Má to ale jeden malý háček - všichni tři pánové obývají společnou celu ve vězení Huntleigh a mají být propuštěni až den po plánované akci. Jaké by to ale bylo výtečné alibi, dostat se ven o něco dřív a zase se pak nepozorovaně vrátit! Teď už jenom vymyslet, kudy z basy ven. (dopitak)

(více)

Recenze (27)

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Kdybych si nepřečetla, že tam hraje Peter Sellers, asi bych ho ani nepoznala! Jo, jo, jsem ten typ, kterej ho zná jen jako potrhlého komisaře Clouseaua. Zde tedy o něco mladší, mužnější a značně chytřejší :-) I po padesáti letech jde o povedenou komedii, ve které je vidět, jak to může ve vězení vypadat, když tam jsou dobří bachaři, jak z něho jde utéct a pak se nepozorovaně vrátit a jak ukrást diamanty a pak zase o ně přijít a spoustu jiných povedených taškařic. Fakt mě to bavilo. Je škoda, že se k nám takové filmy dostávají z takovým zpožděním (dabing 2009). ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Skupinka spořádaných vězňů má v úmyslu den před propuštěním na svobodu uloupit zásilku diamantů a v zájmu vlastního alibi se včas nenápadně vrátit na pryčny. Problém nastane, když je dobromyslný bachař, na jehož laxní přístup spoléhají, nahrazen fanatikem, všeobecně zvaným Kruťas (Lionel Jeffries)... Tato komedie se viditelně snažila navázat na klasické kousky studia Ealing (Zlaté věže atd.), ale jejich kvalit přece jen nedosahuje. Ani Peter Sellers zde nemá tak šťavnatou roli jako obvykle. Přesto lehce nadprůměrný film. 60% ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Rozjezd byl úžasný a i když to potom trochu zpomalilo tempo, pořád to byl velmi vtipný film o fešáckém vězení se spoustou krásných fórků. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Většinu filmu jsem přemýšlel, co mi připomíná - ne dějem, ale tím lehkým stylem humoru, občas balancujícím na hraně možná až příliš jednoduché srandy, ale pořád účinným. Nakonec jsem na to přišel - Policejní akademii. Vážně, představte si místo bandy lidí, kteří se snaží (ne)být policisty, tři přepychově si žijící vězně, kteří se snaží (ne)být vězni a zároveň krást, a máte to. Sice nijak pamětihodná, ale moc příjemná komedie, v níž Peter Sellers neřádí jako černá ruka, ale vůbec to nevadí. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie s občasnými závany infantility a groteskna. Pokud očekáváte "klasickýho" Sellerse, budete zklamáni. Tady vystupuje jako rozvážný, přemýšlivý a vypočítavý lupič, tedy v úplně jiný poloze, než jak jsme na něj zvyklí z pozdějších let. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dobre si pamätám, ako sme sa so spolužiakmi zabávali na tejto podarenej krimikomédii. A nespôsobila to iba vtedajšia mizerná konkurencia v kinách. Aj po 50 rokoch poskytuje tento film nadpriemerný divácky zážitok a má svoje dôstojné miesto v tomto, typicky anglickom, žánri. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Jak nepozorovaně utéct z vězení a zase se do něj vrátit a pojistit si tak alibi? Peter Sellers a jeho kumpáni si ví rady v každé situaci :-D ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Film jsem shlédla celý, ale už jsem asi zvyklá na nynější akční krimi komedie, takže pomalý spád a těžkopádné fórky mě moc nebavily :( ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Půvabná komedie o kriminálnících, kterým nelze než přát v jejich nezákonném díle naprostý úspěch! Jediný mně známý film, kde je vězňům pašováno mléko a čerstvé pečivo k snídani a bachaři chodí k vězňům do cel na čaj a zákusky. Počet mrtvých: jedna dýně. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Na těchto starých filmech oceňuji originální nápady a velmi jemné provedení, ale v tomto konkrétním přípdě mi dost vadil nedostatek (použitelného) humoru i provedení závěrečné akce. Celé to šlapalo až moc dobře, ale odpovídá to také délce, která je příliš krátká. Navíc Sellers hodně nevýrazný a z tohoto díla bych nepoznal, jak se mohl stát legendou, jakýžto status požívá. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Sellers mě překvapil svou civilností. Je to opravdu dokonalé alibi, udělat fušku, když jste vlastně ve vězení. Ovšem nejvtipnější na snímku byly chvíle ve vězení, před příchodem nového vedoucího dozorců. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Pominu-li bondovky, sci-fi a horory, tak je tohle můj vstup do projíždění šedesátých let v Hollywoodu a Británii. A také po dlouhatánské době opět krimi, neboť 30-50. léta v krimi/thrileru jsem sledoval s předstihem pár let zpátky a byl svědkem souboje mistra Hitchcocka s různými noiry a gangsterkami. Bohužel tohle není krimi ani thriler. Je to je praštěná a značně absurdní krimi komedie. Trojice kriminálníků si užívá ve vězení doslova nekonečný komfort a hodlá ho využít jako alibi k loupeži diamantů. Dokud se neobjeví nový krutý dozorce. Lupičská akce je skvělá, ale první půlhodina je prostě pitomost, napětí nulové a ani na vteřinu se to nedá brát vážně. Chvílemi jsem se i bavil, ale konec je bohužel tradiční pro podobný typ filmů (hrdinové mají smůlu). Průměr. ()

krvavamera 

všechny recenze uživatele

klasická pohodová nenáročná zábava. zajímavá je koda: všimli-jste si, že pod jednou z kápí se mezi řadami diváků přihlížejících vážení sultána skrývá nenáviděný dozorce Kraut? ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Lepsi je Sellerse nedabovat, protoze soucasny dabing zabiji 50 % filmu. Lepsi by bylo, kdyby to CT davala v puvodnim zneni. ()

Joski 

všechny recenze uživatele

Trošku pomalejšia rošáda na čele so Sellersom a jeho kumpánmi z basy. Krimi komédia v štýle "Ako nenápadne kradnúť a pritom sedieť v base"... Mne to dokonca ani neprišlo vtipné?! 65% ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Trestanci se i ve vězení snaží nevyjít ze cviku a dokonce si tam dělají i vlastní školení. Pohodový pobyt naruší až nový dozorce, který by tam z toho nejraději udělal galeje, k nelibosti jak vězňů, tak ředitele. Ze začátku to vypadá jak běžná britská nudná komedie z té doby, ale postupně se tam objevují humorné momenty a není jich málo. Sice humor někdy hraničí s humorem infantilním, ale to tu není na škodu. Pro mě příjemné překvapení. ()

Reklama

Reklama