Reklama

Reklama

VOD (1)

Členové nového gangu se v Londýně vydávají za policii a okrádají podvodníky. Geniální zločinec Pearly Gates proto spojí síly s inspektorem Parkerem, aby zjednali nápravu. (Netflix)

Recenze (23)

Han22 

všechny recenze uživatele

Falešná ruka zákona je krimikomedie ze starého Londýna. Lupiči jsou tu gentlemani, mají dokonce svůj parlament a nikdy by je nenapadlo napadnou policajty. Poslední dobou je ale trápí gang falešných poldů, kteří jim kradou výdělky přímo pod nosem. Totéž trápí i skutečnou policii a tak dojde k dohodě a naplánovanému fiktivnímu přepadení, při kterém mají být falešní poldové chyceni. Je tu opravdu spíše komedie, než krimi, která je dost absurdní, místy až debilní (kolotoče). Nicméně za skvělého poldu Parkera a neméně skvělého hlavního hrdinu a především za tu smršť omylů, honiček a rvaček a výbornou pointů na konci ty 4* dát musím. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nemam rad Sellersa ako herca, ale komedia sa da, je to tak trochu mix straej grotesky s konzervackou. Potom sa veci trochu zamotaju, lebo falosni policajti zacnu okradat zlodejov ..... a dej sa moze rozbehnut. Opakujem, Selklersa nemam rad, tak aspon ostatni herci sa snazia. Konkretne ide o Lionela Jeffriesa /Zajatec na Zende/, vybornu Nanette Newmanovu /Seance za destiveho odpoledne 1964, Stepfordske Panicky 1975/, videl som aj Johna Le Mesurier /Italian Job 1969/, a pre Irene Hnedu /Cervene Strevicky 1948/ to bol jej posledny film. Samotneho Sellersa som nejak obiede pretrpel : 72 % ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Banditi ztrácejí poslední jistoty a hroutí se jim svět, když to vypadá, že "už i fízlové jsou grázlové" :) Povedená komedie, která k mému překvapení a potěšení nespoléhá jen na Petera Sellerse, ale stejnou měrou i na neméně výborného Lionela Jeffriese. Michaela Cainea jsem si vůbec nevšiml - údajně tu vystupuje v malé roličce policisty v pozadí na stanici, ale rád bych aby mi to internet dokázal. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Od jednoho zdejšího kolegy a pamětníka jsem se nedávno dověděl, že Falešná ruka zákona se v době vzniku těšila velkému úspěchu i v bývalém Československu, protože Brité si v ní dělali velkou srandu z policajtů, což u nás bylo prakticky nemožné. Film slavil ale v úspěch ve mnoha dalších krajinách, do kterých se rozprodal, a já se vůbec nedivím, protože už samotná zápletka s falešnými policajtami (a to hned ve dvou vzájemně konkurenčních ganzích) je velice originální a posloužila zde k vytvoření svižné komedie. Dnes už se řadí do kategorie (polo)zapomenutých filmů, ale osobně jsem se u ní bavil mnohem víc, než třeba u prvního Růžového Pantera ze stejného roku. Anglický originál mi nabídl nejen opět (tedy chronologicky spíše poprvé) Sellersův originální francouzský akcent, ale i hodně náročnou angličtinu plnou slangu či argotu a dalšího mne nesrozumitelného výraziva, takže jsem nakonec zvolil kompletní projekci v českém dabingu z roku 2008 a k mému překvapení velmi zdařilému, nejen pokud jde o nápadité dialogy, ale i hlasový výkon Jiřího Dvořáka, který výborně zvládl základní rysy Sellersova projevu. Mohl jsem být tedy na hodinku a půl svědkem dodnes funkční zábavy na čele s tak mile galantním podvodníčkem...! :) Škoda mírné zmatenosti během vyvrcholení plného bláznivých honiček a jiných akcí. 80% ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Vychytaná "stará dobrá britská" zlodějská komedie s výborným Sellersem a neméně dobrým Lionelem Jeffriesem, který je takřka přesným klonem našeho Čeňka Šlégla. Film se rozebíhá trochu pomalu a ne úplně srozumitelně, ale od úžasně pojaté "odborové schůze" londýnské galerky už jsem se bavil (a dost často smál nahlas) až do konce. Promyšlené gagy, dějové zvraty, lehce absurdní humor, skvělé hlášky. Ještě lepší než předtím viděná podobná "sellersovka" Na každého jednou dojde. Vůbec neváhám s plným počtem! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama