Reklama

Reklama

Rodinná válka

(seriál)
USA, (2005–2007), 16 h 8 min (Minutáž: 22 min)

Tvůrci:

Rob Lotterstein

Režie:

Andy Cadiff

Hrají:

Michael Rapaport, Anita Barone, Kaylee DeFer, Kyle Sullivan, Dean Collins, Maggie Wheeler, Rami Malek, Julia Sweeney, Pat Crawford Brown, Anita Gillette (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Americký komediální seriál vypráví o rodině se třemi teenagery, kde neustále zuří domácí válka. Když Dave a Vicky vyrůstali, jejich rodiče to měli snazší... Teď mají sami tři dospívající děti a každé z nich vyvádí, až se z toho dělají mžitky před očima. (HBO Europe)

Recenze (72)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pokud vám sedne typicky americký sitcomový "nic-proti-ničemu" styl humoru, tak by vás to mohlo bavit. Mě bohužel nesedne. A zde navíc je pouhá recyklace vtipů z jiných, i u nás dobře známých, rodinných seriálů. Pouze v horším balení. Pravda, je zde jeden skvostný nápad, kdy jednotlivé postavy ve svém "jakoby nitru" říkají co si opravdu myslí. Jednoduchý nápad, který koketuje s geniální myšlenkou, kterou šlo v rámci sitcomu rozvést do netušených rozměrů. Bohužel jeho využití je tristní a až trapně nevtipné. A jako bonus navíc Michael Rapaport. Ten člověk nemá špetku komediálního talentu a dostane roli tahouna v sitcomu. Tomu říkám odvaha. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zasmál, dal asi deset dílů, ocenil netradični pojetí seriálu, vypnul bednu a tak nějak na to všechno zapoměl. Nebylo to špatné, ale nebylo to nejlepší. Táta hulič a plašan docela se vymykal z jistého stereotypů amerických sitcomových otců, mamča byla hustá, že bych jí klidně bral (domů), děcka v sobě zahrnula tak nějak všechny strasti mládí, ale to už jsem moc neřešil. Táta s mámou šlukující v garáži to u mne jednoznačně vyhráli. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Rodinný americký sitcom, ktorý neprináša síce nič nové, ale problémy dospievajúcich detí a zároveň problémy dospelých sú tu vždy a tieto sú navyše na skvelej novodobej úrovni, konečne nie len starosvetská klasika v podaní Billa Cosbyho (ktorého show ale napriek tomu milujem). Navyše podvedomé prestrihové postrehy a hlášky sú na skvelej úrovni, nebyť toho neznesiteľného nanucujúceho smiechu, bol by som absolútne spokojný. Seriál má presne toľko častí, koľko jeho nápaditosť utiahne a nevlečie sa do prázdna, ako to poväčšine býva, takže aj v tomto je veľké plus. V rodine si každý nájde svojho malého favorita, ale parchantský otec Dave ostane asi pre všetkých pán hulvát a aj keď je jasné, že väčšina situácií (aspoň teda takto nakopená v jednej rodine) má od bežného rodinného života riešenia problémov ďaleko, rád ostanem vďaka podobným seriálom v domnení, že v americkej rodine je toto všetko možné. 85%. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Něco jako Kutil Tim, ale slabší. Tento seriál nemá šanci stát se klasikou, ale zábava na jedno zhlédnutí to je. Herci hrají slušně, vtípky docela fungují a jo jako jde to. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Co jsem komu udělal, tohle ze sebe vysmrkal snad Hitler. Trapné, prvoplánovité, mnohokrát okoukané a zrecyklované odjinud. Ta šestnáctka by možná našla uplatnění v pornu, zbytek ale asi nikde, nikdy a nijak. 3/10 ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Přemoudřelá mamina, rejpacící, trochu nablblý tatínek, dcera v telecích letech, jejíž nejoblíbenější fráze je "já tě nenávidim", mutující syn, o kterém si jeho otec myslí, že je gay, jeho kamarád, který je opravdu gay (ale mutující synek o tom neví, i když se ho jeho kamarád snaží sbalit) a nejmladší člen rodiny, který je takovej malej grázlík, kterýmu byste nejradši jednu vrazili. Nic víc, nic míň. Od tun dalších se líší jen v maličkostech. No a navíc vás asi nakrkne, jak Amerikáni vychovávají své ratolesti (dobře, je to sitcom, ale trocha reality v tom je)... to se máme na co těšit. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Takových seriálů už jsme viděli mraky, ale Rodinná válka opravdu stojí alespoň za jedno shlédnutí, protože patří k těm povedenějším. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Toto nie je len tak "ledajaký" radový sitkom. Tvorcovia - naozaj netuším či cielene alebo iba nechtiac - absolútne presne vystihli tzv. tradičné hodnoty súčasnej rodiny. Hlava rodiny nie je o nič väčší dospelák než jeho deti, matka - aj keď sa snaží - chce mať v podstate od všetkého svätý pokoj, dcéra je - fakt sexi - vypočítavá štetka, jeden syn je machiavelistický rozumbrada a druhý zasa pôsobí ako zaostalý teploš. :-) Skrátka rodinka ako sa na správny sitkom patrí. Všetko na čom im záleží je užiť si (mať prachy, sex, plný žalúdok a iné pôžitky) a nejako popri sebe prežiť. Nedosahuje to zvrlhlostných kvalít BUNDOVCOV a nie je to ani sladkastá rozprávka ako STEP BY STEP. No a absolútne skvelé sú tzv. vnútorné komentáre jednotlivých členov, ktoré pozdvihujú RODINNÚ VOJNU nad bežný priemer ("deflorace - Dé éE eF eL óO eR áA Cé éE" :-))). Akí teda sú (nielen) dnešní Amíci ? Jednoducho účeloví pragmatickí individualisti. Je to takto dobre ? (2.6.2006) SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 15.1.2009 POZOR !: Dementná MARKÍZA to nevysiela s geniálnym dabingom z HBO, ale s českým dabingom vyrobeným v Brne, ktorý je na povracanie. Na Slovensku je to tak ... (15.1.2009) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

neexistuje veľa seriálov, ktoré by neboli trapné a ktoré by každým dielom dokázali pobaviť, takáto je rodinná vojna. Už samotný fakt ako je seriál spracovaný a tiež ako sú všetky úlohy zahrané robia s tohoto seriálu niečo pri čom hravo dokážete zabiť čas, Rapaport aj napriek veľmi vtipnému menu drží celý seriál na svojich bedrách a všetci zúčastnení mu skvele sekundujú. čo ma ale na tomto seriály strašne baví sú rozrpavy hrdinov s divákmi pri bielom pozadí, ktoré nám krásne ozrejmujú chod ich vnútorných myšlienok, a tým obohacujú seriál o humorný prvok. Pre mňa veľké prekvapenie a hlavne veľká zábava, a vďaka Kaylee DeFer sa dokonca dalo aj načo pozerať:D myslím po tej estetickej stránke ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepsich novodobych sitcomov typu Kutil Tim, kde sledujeme problemy rodicov pri vychove deti. Cim sa lisi od ostatnych serialov tochto typu su skvele napisane a zahrane postavy, ktore nikdy neklesnu na uroven nerealnych karikatur a skvele napisane politicky nekorektne zapletky, ktore sa bezne v tomto type serialov neriesia. Najzabavnejsou postavou serialu je jednoznacne postava homosexuala Kennyho. Skoda ze serial precasne zrusili a serial ostal neuzavrety. Rozhodne neodporucam dabing. Ani z HBO ani z Markizy. ()

sta 

všechny recenze uživatele

Normálně to je tak na 3 a půl hvězdy (možná 3 a 3/4), ale třeba včerejší díl byl úplně dokonalej...takže suma sumárum 4. ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

Vtipný sitcom o útrapách průměrné americké rodinky. Řada hlášek a zápletek ze života. Vyzdvihl bych herecký výkon Michaela Rapaporta (otec) a představitele homosexuála Kennyho. ()

Had6 

všechny recenze uživatele

Docela to ujde. Sice to nevybočuje z nekonečného zástupu amerických sitcomů, ale nápad s individuálním komentářem jednotlivých situací je docela zdařilý a seriál zachraňuje (alespoň podle mě) od zařazení do škatulky s nápisem "Trapné"...DOPLŇUJI: po shlédnutí dalších dílů, dávám o hvězdičku víc...nevypadá to tak zle a vážně jsem se několikrát upřímně zasmál:-) ()

Reklama

Reklama