Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Polská černá komedie o mravech vypráví příběh babičky Kornelie, která umírá několik dní před svými stými narozeninami. Rodina jí uspořádá skromný pohřeb, kterého se účastní její syn Ludwik (Franciszek Pieczka) s manželkou (Anna Miesiączek) a jejich děti. V den babiččiných stých narozenin však do Plackovy domácnosti přijíždí úředník z obce s darem v podobě sovětských hodinek a dvou tisíc zlotých. Ludwik začne spřádat plán, jak si dary ponechat. (sator)

(více)

Recenze (2)

sator

všechny recenze uživatele

Polská černá komedie o mravech, vypráví příběh babičky Kornelie která umírá v několik dní před svými stými narozeninami. Rodina jí uspořádá skromný pohřeb, kterého se účastní její syn Ludwik (Franciszek Pieczka) s manželkou (Anna Miesiączek) a jejich děti. V den babiččiných stých narozenin však do Plackovy domácnosti přijíždí úředník z obce s  darem v podobě sovětských hodinek a dvou tisíc zlotých. Ludwik začne spřádat plán, jak si dary ponechat. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Frantiszek Pieczka znovu exceluje v této komedii, která je o zmatcích kolem stoleté, ale přesto trochu brzo zemřelé babičky. Je jen škoda, že ač rozumím polsky docela dobře (jsem karvinský rodák), tak tady se používá podbeskydské, horalské nářečí a tak ve spojení z polštinou jsem některý postavám moc nerozuměl. Děj však lze pochopit lehce a většině hlášek jsem rozuměl, takže jsem se bavil velmi dobře. ()

Reklama

Reklama