Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (525)

Bachy 

všechny recenze uživatele

No, poměrně jsem se těšil, ovšem výsledek je rozpačitý. V podstatě od poloviny filmu jsem čekal na konec. Už to přeci musí přijít, je to nějaké dlouhé...a nic. I 102 minut se může táhnout. Fajn atmosféra a pár vtipných momentů, ale většinu času takové podivně rozplizlé. A tyhle pocity jsem měl hlavně díky nesympatiím k hlavnímu hrdinovi. Moc hynul. Dejme tomu, že ke konci už jsem mu i fandil , ale ta sebelítost v začátcích mě téměř zabila. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Tak... a není třeba říkat nic víc. Takovéhle konce zkrátka miluju. No ale popořadě. Začínáme rozchodem a jak už to tak bývá, kopačky dostává náš hrdina - obyčejný kluk, který má nějaké to nadání (zde kreslení), nějakou tu zajímavost (zde zvládne stopovat čas) a nějaký ten problém (zde nemůže spát). A teď co s tím...jasně, sežene si noční šichty v supermarketu, kde začne malovat nahá těla znehybněných žen. Cool. Samozřejmě se objeví i klasická -rebound- girl, nějaké ty komické odbočky (fotbal, párty, supermarket) nějaký ten cliffhanger (ale ne, viděla ho líbat se se svou ex-) a pak, jak jinak, nepostradatelný happyend. Proč tedy pět, když to už znám z tolika jiných filmů ? Protože Ben je strašnej sympaťák, tak nějak mi ten jeho život vůbec nepříjde cizí (koneckonců, jsem také sympaťák), jsou tu nahé ženy, hraje do toho pěkná hudba, je to vizuálně opojné a jsou tu nahé ženy. A pak ten konec. Dokonalost :) ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Necítim sa byť oklamaný lákavým plagátom, ocenil som vynaliezavosť tvorcov, utvrdil som sa v mojom slabšom vnímaní britského humoru, ale celkový dojem som mal znížený o neschopnosť identifikovať sa s hlavnou postavou a jeho problémami. Ani komentár to zásadným spôsobom nevylepšil. Preto iba tri hviezdičky. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zaujímavou formou podaná rôznožánrová haluz, ktorou by mohol mať nováčik Ellis celkom sľubnú budúcnosť, ak teda tento podarený výplod nebol len náhodou, čo sa spájaním nespájateľných okamihov, scén a typov žánrov mohlo stať. Veď efektne spojiť totálne primitívnu a haluznú srandu s dôstojným humorom to dá buď kus šťastia alebo zručnosti. To isté sa dá povedať o monumentálnej, inokedy vážnej a aj súčasnej hudbe, ktorú by do scén, v ktorých bola použitá, nepoužil azda nikto. Len nemôžem povedať, že mi tieto mixy vždy vyhovovali. Pohľad na rôzne situácie je podaný mladým, neskúseným a vcelku pozitívnym spôsobom, ktorý som si nakoniec odniesol aj ja. 80%. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Cashback je výborná komedie, která má v sobě střípky romantického nádechu, z kterých se nakonec složí celá sklenice. Přirozený humor v ještě přirozenějším ději, jehož expozici si prožil každý z nás. Proto si vás film získá hned od začátku a mnoho postav vám bude připomínat vaše přátele či nepřátele. Režisér si při natáčení krátkometrážní verze zvykl na herce natolik, že je obsadil i do celovečerní verze. Nevím, zda je to dobře nebo špatně, protože jsem tu kratší verzi neviděl. Ale opakování je matka moudrosti, takže herci určitě vypilovali své postavy a odehráli to výbornou. V některých momentech mi to připomínalo Nauku o snech a ten patří taky k mým oblíbeným filmům, takže prostě těch pět hvězdiček musím dát. On si to zaslouží a doufám, že se mi podaří sehnat i tu krátkometrážní verzi, která byla nominovaná na Oscara. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Mezi zaměstnanci obchodního řetězce Sainsbury's se stal film velmi populární a režiséra snímku Seana Ellise u pokladen nadšeně zdravili, když viděli na platební kartě jeho jméno. (ynot)
  • Šéf supermarketu Jenkins (Jay Bowen) během svých motivačních řečí použije několik odkazů na filmy Gladiátor (2000) nebo Heat (1995). (Zdroj: LFŠ) (ynot)

Reklama

Reklama