Reklama

Reklama

Michael Jackson - pohled do soukromí

(TV film)
  • Velká Británie Living with Michael Jackson: A Tonight Special
všechny plakáty

Obsahy(1)

Televizní dokument, který se snaží poodkrýt zahalené soukromí zpěváka Michaela Jacksona, někdejšího krále popu. (themic)

Recenze (50)

TheMaker odpad!

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::: Ten chlap, co to uváděl, pak řekl, že nesnáší Michaela ! Proto hodnotím tak, jak hodnotím !! ,-) ::::::::::::::::: ()

tron odpad!

všechny recenze uživatele

„Nesmiete stáť hudbe v ceste.“ Moja „znalosť Michaela Jacksona“ odpovedá mojej znalosti golfových loptičiek. To by bolo asi u takto kontroverznej osobnosti férové povedať na začiatok. Poznám jeho pesničky, na niektorých som vyrastal (ZACHRÁŇTE WILLYHO) a svojho času ma strašil jeho počin „Ghosts“, na ktorom spolupracoval so Stephenom Kingom, Mickom Garrisom a Stanom Winstonom. Takže nijako zvlášť ho nemilujem, ale ani nemôžem povedať, že by mi bol ľahostajný. Čo bolo so všetkými tými deťmi... to vedia už len oni. A teraz k „dokumentu“ Martina Bashira. Bashir je kokot. To pre typy ako on nie je urážka, ale pomenovanie, niečo ako „gorila horská“ alebo „medvedík koala“. Od prvých sekúnd sa mi sprotivil už fyzicky. Pokračovalo to afektovane vliezavým smiechom, zaliečavým ksichtením, nechutným tlačením na pílu (prinúti Jacksona tancovať, hoci mu niekoľkokrát povedal, že si to neželá, lebo sa hanbí) a kladením otázok, na ktoré nech by Jackson odpovedal akokoľvek, vyzeral by ako človek, ktorý potrebuje psychiatrov, psychológov, väzenskú stráž a staviteľa elektrického kresla. Proste kokot. Za to samozrejme Bashir nemôže a šťastie ľudí ako on je v tom, že si nikdy neuvedomia to, čo sú a prežijú svojím spôsobom šťastný život, na ktorého konci nebudú „nič ľutovať“. Aj jednoduchému divákovi musí byť evidentné, že Bashirovi ani omylom neišlo o objektivitu a od začiatku túžil po jedinom: ukázať škandalózneho umelca v čo najnechutnejšom svetle. V lepšom prípade ako trápneho úbohého tragikomického kuriózneho debila, v horšom ako pedofilnú nebezpečnú psychopatickú sviňu. Ak tento "dokument" uznáva fanúšik Michaela Jacksona, VEĽMI si odporuje. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Pocity, ktoré mám z tohto dokumentu, sú veľmi rozporuplné. Na jednej strane obdivujem Jacksona ako človeka, ktorý sa musel vysporiadať s tlakom spoločnosti, s nekonečnými súdmi a obvineniami - ako on nazýva - ignorantských ľudí, no na druhej strane reportér dával jasne najavo, že mu slovné útoky na Jacksona robili doslova dobre. Ten dokument je zaujímavý, no nepozdáva sa mi, ako si reportér pospájal jednotlivé súvislosti, aby Michaela mohol čo najlepšie zhodiť. Takže ako to ohodnotiť? Ako dokument o silnej osobnosti tohto popového kráľa je to za 5*, ale nemorálnosť a strata reportérovej súdnosti to zvrhla na slabé 4*. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Lidé jsou fascinováni morbiditou, sbíhají se k dopravním nehodám, snaží se zahlédnout mrtvolu, sbírají a šíří různé nechutné klepy... Sledovat dokument o Michaelu Jacksonovi zavání podobně morbidní fascinací, jde o pohled do života jedné z nejslavnějších celebrit hudebního nebe, ovšem v tomto dokumentu je chytlavá hudba tohoto fenomenálního zpěváka a tanečníka podružností. Fanoušci Michaela Jacksona odsuzují snímek jako předpojatý, ale těžko lze očekávat, že by Michael byl do zachycených situací nucen, že by mu někdo diktoval odpovědi na otázky a říkal mu, jak se má chovat. Ne, bylo to bezprostřední, divné, úchylné, bizarní... A z tohoto hlediska i nejfanatičtější Michaelovi zastánci musí uznat: ten člověk byl psychicky zcela nevyzrálá bytost, zakrněl někde na úrovni přecitlivělého pětiletého dítěte, které naprosto nechápe běžnou realitu, nemá ujasněno, co je dobré a co špatné a musí mít vše, na co si ukáže (špičatý nos, bílou kůži, děti v posteli...). Zkrátka byl duševně nemocný, pokud měl nějaké psychoterapeuty, odvedli na něm skutečně mizernou práci. Obdivuji, co dokázal jako muzikant, spousta jeho songů nestárne a titul "popový král" není v tomto směru nijak přehnaný. Ale osobností šlo o duševně i tělesně zdegenerovanou trosku - nic na tom nezmění příčiny (zmršené dětství, otec tyran atd.). Z mého hlediska zajímavý dokument o jednom morbidně fascinujícím muži. R.I.P., Michaele, Tvá muzika je nesmrtelná. 75% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dokument je smutným obrazom kreatúry, ktorou Michael Jackson bol, prerastlým dieťaťom s voskovou tvárou a detskými očami, ktoré nechápu ostatných ľudí a ostatní nechápu jeho. ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Pohled do soukromí to sice je, ale poněkud jednostranný. Martin Bashir dokázal, jak jednoduché je ukázat Jacksona jako naprostého magora. Je pravda, že "Majkl" rozhodně nebyl úplně normální, ale vybrat záběry a situace, které ho ukazují jen ve špatném světle, slepit je k sobě a označit to za biografický dokument je podle mě prostě ubohost. Pro obrázek o Bashirovi doporučuji Michael Jackson Interview: The Footage You Were Never Meant to See ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych se neodvážil hodnotit někoho, koho jsem osobně nepoznal a o kom vím jen a pouze z médií...z médií, co si fakta a skutečnost přeměňují podle potřeby tak, aby přinesly lacinou senzaci, šokující odhalení apod. Ani tenhle dokument mi nepřinesl kýžený efekt. Bashir je odporná hajtra a MJ ho nezajímal...přesto jsem se dozvěděl něco víc a nedokážu si představit, že by takový naivní člověk s (asi) dobrým srdcem mohl být pedofil. MJ to měl v životě velmi těžké, nepatřil jsem mezi jeho fandy, ale v žádném případě bych ho nikdy nehaněl...ať je mu lehká zem. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Ano, i když tenhle film je jaký je, tak i na to má každý člověk právo. Tedy na omyly a podivnosti. Kladači otázek šlo hlavně o to udělat z M.J. co si o něm sám myslí! ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Michael Jackson byl mým idolem v mládí. Díky tomuto dobrému dokumentu jsem se dozvěděl hodně zajímavých věcí z Michaelova života. Dokonce měl prý komplexy, že ho otec bil a další nepříjemnosti. Nechápu lidi, kteří si z tohoto zpěváka dělají srandu, vždyť si sami přiznejte, že jste si taky v 90. letech min. století pouštěly kazety s tímto fenoménem a skvělým tanečníkem. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie je pre MJ, za všetkú tú zdvorilosť a náklonnosť pustiť si niekoho do súkromia, z ktorého nakoniec vzišiel parchant parchantov. ()

themic 

všechny recenze uživatele

Michael byl vážně king a pořád je, i když jeho život vypadá tak jak vypadá. Škoda, že televizní dokumenty a noviny jsou zaujatě prezentovány proti MJ. Lidé pak nevědí co si myslet. No, tento dokument až tak špatný nebyl, ale stejně nic moc, hodně věcí tam chybělo. Hodnotím tak jak hodnotím hlavně z důvodu, že je to dokument o MichaeloviJacksovi, někdejším králi popu. 70% ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil. Jistě, je kontroverzní a je otázkou proč byl natočen tak jak byl. Pěvecký idol v něm vystupuje jako nedospělé dítě, které má rádo své stromy, na něž leze, svůj obchod v Las Vegas, kde utrácí milióny a své hračky v Neverlandu nebo hotelovém pokoji. Sám o svém dětství, rodině i jednotlivých příhodách hovoří se slzami v očích a rozechvělým hlasem. Martin Bashir mapuje jeho život tak jak ho sám vidí. Z dokumentu nevyplývá, že by Michaela nenáviděl nebo jím pohrdal. Spíše mi přišlo, že ho lituje. Za každým podivným příběhem z jeho života jako by byl otazník. Aspoň já ho tam cítím. M. Jacksonovi za jeho života film určitě nevadil, protože i negativní reklama je pro umělce přínosem. Nevím, zda ho sám viděl, ale podle mého názoru by se po jeho shlédnutí rozplakal. Sám nad sebou a svým osudem a nad tím, jak dobře ho film ukazuje. ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Martin Bashir a jeho pohled na Michaela Jacksona.... poslední velká rána pro M.J.Mé čtyři hvězdy jsou pro M.J. DOKUMENT JE HODNĚ JEDNOSTRANNÝ. M-J. byl podivín. No a co! Kolik z Vás jste daleko větší a to Vás ani neznám. Stačí občas zajít na vaše slavné diskuze...........O NIČEM .Michaeli pro mě zůstaneš vždy KING !!! ()

Stanislav_H 

všechny recenze uživatele

Jako suchej,starej strom, jako všeničící hrom, jak v poli tráva ... připadá mi ten náš svět, plnej řečí, a čím víc, tím líp se mám... Dobré. Jen by se Honza mohl naučit psát/mluvit spisovně. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Tento dokument byl velice zvláštní, avšak přinesl divákovi opravdový pohled na Michaela ... pokud člověk pozorně sledoval, jak se Michael chová, bylo vidět, že tento "muž" má v sobě duši dítěte a nevěřím, že by někdy dokázal dítěti ublížit. ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

působivý, intimní dokument...dobře natočený, dobře provázený...ucelený obraz Jacksona jako specificky pokřiveného a v důsledku smutného a osamělého člověk...Martin Bashir skvěle trefil hranici mezi kritickou věcností a empatickou vnímavostí... ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Na zaklade TOHOTO dokumentu se muze jen idiot presvedcit, ze je Michael Jackson pedofil. Stejne jako ze Pitva mimozemstana neni skutecna...je to realita asi jako filmy Michaela Moorea...Pak se clovek nesmi divit ze Americane jsou tak ustraseni debilove, kdyz jim TV vymyva mozek.... ()

Mr.Dogman 

všechny recenze uživatele

On to byl úžasný dokument, který úplně změnil můj pohled na Michaela Jacksona. K lepšímu, samozřejmě. Jenže ten moderátor byl otřesný. To jak z Michaela dělá zrůdu. Neustále se snaží naznačit, že je to pedofil, ale on není. Není a snaží se to pořád vysvětlovat, jenže moderátor to schválně nechápe. Vždyť je Michael tak hodný - tolik starostí o děti, žádná zábrana k fanouškům. Je to prostě muž, se srdcem na dobrém místě. Co je komu do toho kolik měl plastik. Vždyť je to pořád on! Kvůli moderátorovi tento dokument klesl na úroveň bulvárního videa. Je mi líto Michaela, to svět ho zavraždil...:( ()

Reklama

Reklama