Reklama

Reklama

Pach krve 5: Krvavý masakr

  • USA Wrong Turn 5: Bloodlines (více)
Ukázka z filmu 5

Skupina studentů se vydala do městečka Fairlake na slavný halloweenský hudební festival. Cestou je ale přepadla skupina kanibalů, kteří dostali chuť na krvavou hostinu... Pětice studentů – Billy, Cuz, Lita, Gus a Julian – vyráží o Halloweenu na hudební festival ve Fairlake v Západní Virginii. Ve městě vrcholí přípravy na festival a celou akci sleduje televize. Televizní reportérka Kaleen si jde zaběhat, ale je přepadena a ubodána trojicí kanibalských zabijáků, které vede sériový vrah Maynard. Pětice studentů pokračuje autem na festival a cestou omylem srazí po silnici jdoucího Maynarda. Ten na ně zaútočí nožem. Mladíci začnou Maynarda kopat, když vtom na místo přijede šerifka Carterová, která zatkne Maynarda i Billyho, který vezme vinu na sebe. Ostatní studenti odjíždějí do motelu. Vše sledovala trojice kanibalů, kteří po odjezdu šerifky zabijí jejího zástupce...
Na policejní stanici se Maynard a Billy ocitnou za mřížemi spolu s místním opilcem Mosem. Maynard začne všem vyhrožovat, že pokud se nedostane na svobodu, jeho kanibalové všechny vyvraždí. Šerifka však zjistí, že se jedná o neodsouzeného sériového vraha, a hodlá čekat na příjezd policejní eskorty druhý den ráno. Kanibalové ale mezitím odpojí město od telefonního signálu a elektřiny... (TV Prima)

(více)

Recenze (248)

POMO 

všechny recenze uživatele

Prudko dementný, ale stále relatívne zábavný B-slasher, v ktorom si najiritujúcejšiu postavu strihol Doug "Pinhead" Bradley z Hellraisera. Vraždy sa uberajú "vynaliezavejším" smerom (a lá Saw), čo isto poteší nekritických fanúšikov žánru, a opäť sú odporne sadistické (čo ich poteší ešte viac). Čím ale padá séria do čoraz vačších sračko-hlbín, je chovanie obetí a absolútna neohrozenosť trojice vidláckych kanibalov, ktorá by si s lopatou, vidlami a retardovaným chechotom poradila cakom-prásk aj s vyzbrojenou americkou armádou. Už je to skôr sebaparódia než horor. Za druhú hviezdu cítim trochu guiltu, ale holt, má to neoddiskutovateľný guilty-pleasure náboj. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Šou retardovaných kanibalů pro retardované sadisty se dále zdárně ubírá zvoleným směrem, tedy k prdeli. Devadesát jedna minut semiamatérského kuchání, párání, bodání, sekání a trhání bez čehokoliv kolem je dozajista hutným materiálem pro dalších nejmíň pět pokračování a nezbývá, než se modlit, ať jim v osmičce dojdou Downi nebo alespoň ti postižení školáci, kteří se jim na to pořád ještě nadšeně dívají. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

A já už se nebudu ani rozčilovat, Wrong Turn mi za to nestojí. Tady se ani nikdo nesnažil, aby vzniknul dobrý film. Nechť si O'Brien jede klidně dál co rok to jeden díl, aspoň tím pádem nedostane šanci zmrvit nějakou další sérii. Jediné, co mě překvapuje, je fakt, že tentokrát jsou nespokojení i mnozí fanoušci čtvrtého dílu. Mně pětka, čtyřka i trojka přijdou nepovedené velmi podobně intenzivním způsobem. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Pusťte si 10 horrorů, které vyšly tento týden (samé shity!) a pak Vám bude Wrong Turn připadat jako skvělý film. Já jsem fanda Wrong turn. Neslintal jsem blahem, ale také jsem nenudil, nezaspal jsem, nemusel jsem si prohlížet reklamní letáky a nemusel jsem film pouštět zrychleně nebo ho po 40 minutách vypínat.....Prostě jsem se bavil. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ok, tak si to poďme rozobrať. Aj ja som zarytým fanúšikom tejto série a len z úcty k nej sa neuchýlim k ešte nižšiemu hodnoteniu. Ale toto bola vážne katastrofa. Ja od lacných videohororov veľa nečakám, ale toto fakt nie. Po priemernej, predigitalizovanej trojke, ktorá napriek všetkým mínusom aspoň nenudila, prišla dokonalá krvavá štvorka, pri ktorej som skákal od radosti po strop, takže Declanovi som veril, že sa jej táto časť minimálne vyrovná. A odrazu prišlo nepríjemné prebudenie. Že sa dej presunul z lesov a zasneženej kliniky do väznice v nezaujímavom mestečku, nebol chytrý ťah, ale to je to najmenej. Lenže čo fanda ako ja v tomto type hororov najviac vyhľadáva? No predovšetkým gore! Jedna dobrá gorescénka počas celej prvej hodiny? To je naozaj trochu málo, občas som sa potešil, keď mutanti priviazali chlapíka lanom k autu, lebo som čakal, že ho pekne pretrhne napoly a vypadnú vnútornosti. Ale oni mu akurát dolámali nohy a zrazili autom. Fakt suché, jeden mord horší ako druhý. Spoliehal som sa aspoň na záverečnú polhodinu, ale aj tam bola vlastne len jedna podarená gorescénka (s kombajnom, ako sa už nižšie spomína). Takže dokopy vlastne len dve chuťovky za 90 minút. Pre mňa šok, lebo doteraz som sa nezvykol pri Pachu krvi takto nudiť. Suma sumárum: Najhorší diel celej série a pre mňa najväčšie sklamanie celého tohto roka. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Bože! Ten film nemá ani Hlavu ani Patu! Totální Chaos, Rejža sám nevěděl, co chce vlastně natočit! Chválím Kanibala s bílýma vlasma, který na mně působil jako SWAGGER!! A jedna scéna s tím Kombajnem, celkem Ušla.. Ten chlapík ve vězení.. Parodie na Haniballa, or What! Čtyřka, byla Super, aspon co se týče Gore, tady nefungovalo NIC! Zbytečný Dííl! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Bolo by načase sa na to vyfláknuť a ďalšie diely poňať ako erotické s prímesov gore. Doug Bradley ma nikdy nezaujímal, takže jeho obsadenie do série vnímam ľahostajne, asi ako klokan pečené kura. Traja kanibali, z nich každý v predchádzajúcich častiach minimálne raz zomrel, sa veselo vracajú, ale vzhľadom na to, že podstatná časť deja sa odohráva za bieleho dňa, o to viac vyniknú brutálne zlé masky. Vysmiaty lukostrelec a dvaja škaredí, strapatí a veľkí chlapi v kockovaných košeliach. Panebože na nebi. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Trio zdegenerovaných mutantů se z horských lesů přesouvá do městečka, aby z policejní stanice osvobodila vůdce smečky, strejdu „Pinheada“ Bradleyho. To by mohla bejt prdel, chtělo by se říct, ale chyba! Město je vylidněnější než to v Silent Hill, podle záběrů kamery má asi jenom dvě ulice, a drtivá většina filmu se navíc odehrává na oné stanici, kterou brání jedna policistka a několik teenagerů s brokovnicemi. Jinak vše ostatní zůstalo při starém: rádoby efektivní mordování, trocha sexu a tuna stupidity. Přes všechny negativa ale stejně nemůžu poslat pětku do odpadu (svým způsobem je natolik blbá, až je zábavná), to přijde nejspíš až se šestkou. Sestupná kvalita téhle krve páchnoucí série je totiž nezadržitelná. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Takže strejda Pinhead nechal kus sebe ve sběrném dvoře a jal se zavřít do cely ve virginském městečku, kde není obyvatele ani turisty, co by měl IQ nad úrovní nižšího stupně slabomyslnosti? A jeho zdegenerovaní synové, synovci, strýcové, bratranci, tety (fakt nevím) ho mají dostat ven stejně jako vnitřnosti z ukvičených obětí? No ano, pan Vyhřezlé střevo O´Brien chce svou verzi Přepadení 13.okrsku.. Špetička soft porna, trocha ironie, přiměřeně sadistického gore, tucet na místě přešlapujících dialogů a veletucet debility. Declan se po krůčcích devadesátileté stařeny zlepšuje na poli zábavnosti - u sedmičky na něj budu čekat s rezavým srpem a očekáváním dalšího progresu.. ()

Dellamorte odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto som v podstate aj očakávala. Nie však podľa coveru. Keď som zistila, že figurínkuje aj PIN(Doug)head , vedela som, že ním si tá séria nepomôže. Niečo tak mimózne som nevidela dlhšiu dobu a snímku nepomohlo ani to, že Doug bol za mrežami. Plastické gore je na tom tak asi ako v Trome, nasadenie do krívajúceho mestečka detto. Ten riedkovlasý šašek s osádrovanou maskou vzbudzoval f*cktickú hrôzu. K tomu pridaj hopsajúcu kosačku( tá tu už bola pradávno) vysleduj prvú 45 minútovku a snáď sa ti kábel upne. Táto vražedná séria sa pokúša asi o niekoľko násobné predbehnutie " SCREAM / AMYTIVILLE / FRIDAY....série. No kým si to neodchytí niekto, kto na to má talent aj prostriedky , tak to bude blúdiť a zároveň blúzniť divákov. Kým nenabehne čerstvá adrenalínová krv ( čo takto konkurenčná skupina mäsožravých ) tak to už komentovať nemienim. BLAHH ! ( Doug je nesvoj, lebo kreveťáci upustili od HELLRAISERA - vraj pritvrdý scenár, no a takto si PINH udržiava aspoň takouto úsmevnou formou , svoju hereckú haha(!) kondičku ) ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Druhý prequel k sérii Wrong Turn voľne pokračuje tam kde skončil posledný, 4. diel a obľúbenú mutantskú rodinku umiestňuje do amerického malomesta, kde sa pohrajú so skupinkou študentov, ktorí sa sem prišli zabaviť na Halloween. Obstojné pokračovanie, ktoré síce ničím neohromí, ale ponúkne kúsok hororovej zábavy, ktorý by aspoň fanúšikovia tejto série mohli oceniť. Kto sa sťažoval už pri 3. a 4. časti, bude sa bez pochýb aj tu, no mne je to jedno, rovnako ako môže byť jedno Declanovi O´Brienovi, že tu nejakí CZ/SK blbečkovia budú písať aký je zlý režisér. Osobne mi nevadí ako sa postavil k tejto sérii a takisto mi nebude vadiť ak sa chopí aj ďalších pokračovaní. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pětka, hm, ale jo, proč ne? Režisér Declan O´Brien, který přinesl třetí i čtvrtý díl, přichází opět s rodinkou zmutovaných kanibalů, kteří dělají tentokráte nájezdy na návštěvníky kultovního halloweenského festivalu. Pokud první a druhý Pach krve nabízel ryzí brakovou zábavu, s dalšími díly to šlo výrazně z kopce. Trojka nabídla bandu uprchlých trestanců, kterým dal scénárista do hlavy teenagerovský mozek, čtyřka na tom s logikou nebyla o mnoho lépe, jen jsme stáhli věkový průměr skupinky přátel, kteří se před sněhovou vánicí schovají do chátrající psychiatrické léčebny. A jak se dá vytušit, vždy se objevila nezvaná návštěva v podobě masa milujících vidláků. Oba zmiňované díly trpěly neuvěřitelnými logickými lapsy, ne, že by tady nebyly, ale určitě ne v takové míře, takže ty tři hubené hvězdy vůbec nejsou špatný vtip. Tvůrci navíc dodají povinnou ukázku několika párů koziček, herecká dřeva se snaží víc, než jejich kolegové z minula, mordy jsou překvapivě nepřepálené, opět humorné, děj ne úplně triviální a nějaké lekačky nebo dokonce atmosféru už snad ani nikdo neočekává. Přeci jenom ale chybí různé lesní pasti a oběti už tak nějak neslouží (proč, to se nedozvíme?!?) k postupné konzumaci.. Přesto dle mého po jedničce a dvojce nejpovedenější díl téhle série.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Pach krvi" (2003) - lacná vykrádačka horrorových klasík "Texaský masaker motorovou pilou" a "Hory majú oči" - dve hviezdy. "Pach krve 2: Cesta nikam" (2007) - Henry Rollins v slasher reality show - dve hviezdy. "Pach krvi 3" (2009) - krvavá konfrontácia väzňov na úteku s degenerovaným vraždiacim kanibalom Three Fingerom - dve hviezdy. "Pach krvi 4: Krvavý počiatok" (2011) - total fuck off prequel. Strašná sračka. Jedna hviezdička, skoro odpad! "Pach krvi 5: Krvavý masaker" (2012) - úplne zbytočné pokračovanie - dve slabé hviezdičky. ** ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Hmmmm.... To se moc nepodobá předchozím dílům. Nebo možná podobá, ale vzdáleně. Tohle byla sračka. Prosím, už žádné další pokračování. Děkuji. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Pětka je tady, takže co "originálního" nám nastraží. Bezstarostné studentíky, kteří nic netuší. Mladou ambiciózní šerifku, jejímž úkolem je vyčistit město od násilí. Velitele tupounů v nesnázích .. a nakonec tupouny disponující výrazem smradlavého pukavce, projevem podříznutého podsvinčete a mozkem manipulátora Jigsawa. Halloweenská oslava může začít. Nebo už začala, nejsem si jistá. Pro jistotu se ohlédnu… ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Asi nemá cenu od těhle filmů čekat cosi mimořádného. Vpodstatě mě nakonec zajímá, jak jsou udělané gore efekty a zda se někomu podaří přežít, či ne. Škoda, že tvůrci tentokrát předvádí nejen dementní kanibaly, ale i jejich oběti. Vlastně to vypadá, že kreténi jsou úplně všichni. Pak si jen stále říkáte, proč proboha dělá postava přesný opak toho, co by udělal normální člověk. Když se řítí sekačka na hlavu nebohého mladíka zahrabaného po krk do země, vytane vám na mysli mimoděk Caligula. Asi pocta jeho žacímu stroji. Jinak jsou smrti debilní a bez nápadu stejně, jako je celý film... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Moc jsem do toho chuť neměl, ale přemohl jsem se a dokoukal tuto hororovou sérii. Poslední dva díly se kvalitativně zařadily ke trojce a čtyřce, přičemž trojka a pětka jsou pro mě největší dno, čtyřka a šestka potom jakýsi průměr a první dva díly solidní nadprůměr. Tento díl mě skoro vůběc nebavil, spousta blbých situací a dialogů, nudný děj a nezajímavé útoky staré známé partičky. Člověk se občas musí zamyslet nad tím, jestli to autorům ještě stojí za to, vytvářet taková ničím zajímavá pokračování... 25% Musel bych to zkouknout naráz, abych díly spravedlivě seřadil podle (ne)kvality. K tomu se ale zřejmě nikdy nedostanu, takže to zkusím aspoň od oka: I, II, VI, IV, V, III. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že tato série má pouze jeden skvělý díl a to ten první. Ostatní bohužel měli na starost lidé, kteří do toho nedali to srdíčko. :D S každým dílem kvalita hodně klesá. Také pro sérii by mělo být typické lesní prostředí, tak proč se tohle odehrávalo z velké části ve městě? ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Od odpadu to zachránilo jen pár drsnějších scén, kterým jsem se ale spíš vysmál (viz.rozšvácání nohou kladivama, scéna na hřišti,...). Tahle série je krásný příklad cesty od výborného hixploitationu ke sračkoidnímu slasheru...30% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po zábavné čtyřce je "Krvavý masakr" jako dranžírák do oka. První polovina amatérská (tomu říkám herecké výkony, panečku...), druhá přepísklá. Děs s velkým D, který od odpadu! zachraňuje jen pár dobře vypadajících hnusáren (odseknutí ruky, rozpárání břicha hákem, vypadávající střeva, rozprsknutí se atd.). ()

Reklama

Reklama