Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mike Sturges (Steve Reeves) a jeho mladší brat Roy sú odsúdení do väzenia v Yume za vykonštruovanú vlakovú lúpež. Obaja znášajú kruté zaobchádzanie. Mike ale utečie, aby sa pomstil svojim nepriateľom, vedených Marlinom Maynerom (Wayde Preston). (westerns)

Recenze (2)

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Snadno zapomenutelný film s několika nezvyklými atributy. Těmi je hlavně vlastně americké pojetí. To, co následuje po začátku, vypadá na dokumentární zastavení u poklidných rančerů předvádějících kterak se značkují krávy. Záhadná skupina banditů však uloupí hned na úvod při příšerném masakru těmto rančerům koně, hlavní hrdina, kulturista Steve Reeves, se tedy vydává se svým bratrem a jedním dříve trestaným honákem získat koně zpátky. Je ovšem zákeřně podveden, přepaden a dostává se do Yumy, nejděsivějšího vězení v Americe. Poté, co zjišťuje, že hlavním hlídačem sadisticky se vyžívajícím v násilí a úpění vězňů je Nello Pazzafini zjevně si plně užívající svou nevelkou roli, rozhodne se pro útěk a pomstu. Jako že se tu mihne spousta známých postav, nikdo se tu moc neohřeje. Ať Nello (ten je aspoň extrémně odporný), Bruno Corazzari v chvilkové, přesto zajímavé roli či Rosalba Neri coby žena podivného jména Incarnacion - též jen coby oku lahodící chvilková výplň filmu. Na straně záporáků se to hemží tolika lidmi, že je těžko se v nich vyznat a hlavní týpek vypadá jak hrdina od Demofila. Co tohle vyzdvihuje, je dokonalá Barboniho kamera zachycující nepřeberné množství úžasných exteriérů v nezvyklých konotacích a závěr je točen zjevně ve stejném lesíčku jako jiný určitý film, div, že se tam nemihne Chuck Moll se svou partou sportujících kamarádů. Hudba zvláštní, celé tak trochu moc roztahané, v celku to jde. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Docela surový western, kde teče docela dost krve, což je na spaghetti nezvyklé. Střídají se silné a slabé pasáže, jak to u béček bývá. Za pozitivní považuji především věznici v Yumě se skvěle sadistickým Pazzafinim. Ovšem závěrečná půlhodinka to docela zabíjí, chybí i silnější finále. To platí i pro hlavního hrdinu, sandálového svalovce. ()

Reklama

Reklama