Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francouzský film Tajemství ložnic je složen ze čtyř povídek různých režisérů s hvězdným hereckým obsazením. V první povídce nazvané "Ubytovací lístek" se v roli budoucí maminky objevuje mladičká Jeanne Moreauová. Blíží se konec války a je samozřejmostí, že Francouzi ubytovávají anglické vojáky. Kapitán Davidson už několik nocí nespal a těší se na opravdovou postel. Ubytovací lístek ho zavede k mladé mamince. V povídce "Rozvod" je hlavním hrdinou Vittorio De Sica, jako prošedivělý dokonalý gentleman, který díky své vytříbené eleganci dosáhne všeho, co chce. Hrdinou třetí povídky "Riviéra expres" je naopak řidič autobusu, který pomůže na silnici opravit auto velmi bohaté dámě. Povídka "Postel Madame de Pompadour" je roztomilou hříčkou o tom, že střídání vlád a milenek je po celá staletí stále stejné. Ministerský předseda koupí pro svou milenku - hvězdu komické opery, nádhernou starožitnou postel, kterou prý Ludvík XV. věnoval Madame de Pompadour. Omylem je postel doručena do sousedního domu ženě poněkud lehčích mravů Agnes de Rungis. A tak se postel Madame de Pompadour stěhuje a přináší štěstí svým vlastníkům ve všech epochách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

vypravěč 

všechny recenze uživatele

"To ví přec každý - / konce dva pasu / nejprv se rozejdou, potom však spojí: / tak i my - jednou se rozejdem, / potom však budeme svoji." (Ki no Tomonori) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Povídky tak rozdílné jako životní situace samy, jediný společný jmenovatel? Výborné herecké výkony, obzvlášť u dámské části osazenstva:) Což zachraňuje především naivní povídku číslo tři, která působí dojmem, že než by vymýšleli nějakou zajímavou pointu, spokojili se autoři s tou nejjednodušší a také nejtrapnější. A přitom zde Françoise Arnoul působí jako zjevení rozkošné bohyně...škoda, no;) Taktéž škoda, že závěrečné hříčce osudu se nedostalo většího prostoru nebo remaku v podobě kompletního filmu...i když, to je asi kacířská myšlenka, druhou Martine Carol s jejím uličnickým svádivým pohledem dnes není možné najít...zásadně:) Ale byla by to povedená taškařice, jako za starých časů, kdy pan Septime a rabín Jákob válcovali kina po celém světě. Pokud by se tedy všechno vyvedlo tak jak bych si představoval... Do té doby se budu bavit vzpomínkami na Agnes de Rungis a její zásluhy o světový mír, na kterémžto má daleko větší zásluhu než kdejaká nanicovatá mis(s)ka...o půvabech a tudíž i zaslouženosti titulu královna krásy ani nemluvě:P Ale film není jen o tom, že ano:) Takže vzato kolem a kolem - nikdy nepřestanu obdivovat jak se svět nadšeně vzdal krásně ostrého černobílého obrazu a přešel cca na dvacet let k vyzvrácené barevné zrnitosti, ale co tím chci říct je to, že po řemeslné stránce je celý tento útlý sborník natočen výborně, a ze souhrnu všech pro a proti mi vychází zaokrouhleně a průměrně 70%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Čtveřice povídek odehrávajících se z větší či menší části v ložnici. Nejsou moc vtipné, neodehrává se v nich žádné velké drama, ale i díky jejich „distingované“ erotice celkem příjemně uplynou. Celému filmu také výrazně prospívají dobří herci. Hodnotit každou z povídek zvlášť, vypadalo by to takto: **, ****, ***, ***. 65% ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Povedená povídková směs o tom, co se vám všechno může přihodit v ložnici. Vše začíná víceméně rodinným a sentimentálním příběhem vojáčka, který se pořádně nevyspí, ale zato může být svědkem zrození nového života. Zajímavá Jeanne Moreau, která ovšem dostala příliš málo prostoru na to, aby svoji postavu jakkoliv rozehrála. Následující tři povídky se již nesou v odlehčeném duchu. Vittorio De Sica jako šarmantní manžel, jenž se musí rozvést, spolu s Dawn Adams nabídli velkou porci konverzačního umu. Třetí povídka - dost nevýrazná, s dětinskou pointou - je víceméně pouze romantickou epizodkou. Závěrečný příběh o posteli madam de Pompadour by si zasloužil celý film, takže má zákonitě slušné tempo a hýří vtípky a nápady. Celkově příjemný snímek se spoustou známých tváří. ()

5150 

všechny recenze uživatele

70%.. "Jsou místa, kde obnažujeme nejen svá těla, ale i charaktery." V zajímavém povídkovém filmu (4 povídky) hrají mj. Jeanne Moreau, Vittorio De Sica či Bernard Blier..)) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Styri poviedky roznych reziserov odohravajucich sa v jednej loznici. Vcelku nuda, nic zasadne sa nestalo, dialogy su len otravne plky :45 % ()

Reklama

Reklama