Reklama

Reklama

Šestiraňák

(festivalový název)
  • Velká Británie Six Shooter

Obsahy(1)

Pan Donnelly má namířeno domů - vrací se z nemocnice, kde dal právě sbohem své zesnulé manželce. Když nastupuje do vlaku, ještě netuší, že to pro dnešek zdaleka nebyla jediná zneklidňující situace... (Richie666)

Recenze (143)

Lupes 

všechny recenze uživatele

Sprostý kecy náctiletých spratků nepovažuji za humorné a nepomůže ani to, že se to celé nalakuje tzv. na černo. Snažím se i pochopit, že se někdo popadá za břicho při historce o vybuchlé krávě - ostatně švandu z "hovínka" mají už předškoláci, a ne všichni holt dojdou na střední. Nicméně objevovat v podobných kecech filosofická životní moudra je natolik smutné, že mne zdejší komentáře spolu se zjištěním, že autor je údajně současným nejhranějším dramatikem po Shakespearovi, uvrhly do hluboké deprese. Uznávám, Brendan Gleeson hraje skvěle a má fakt blbej den :), stejně blbej den má nakonec i pan králík (o jeho herectví raději mluvit nebudu), a díky těmhle dvěma smutným hrdinům je to jedna*. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Dostať hneď za svoju prvotinu Oscara (za najlepší kraťas) a ešte aj nomináciu na BAFTA (za to isté), tomu sa vraví vyletieť k hviezdam. A získať k tomu ako hlavnú postavu Brendana Gleesona, no klobúk dole (je vtipné sledovať jeho scénu so svojim vlastným synom Domhnall Gleesonom - debutujúceho, vtedy ešte neznámeho herca, dnes už žiariacieho na filmovom nebi). Six shooter má svoje čaro, ale ako celok mi prišiel trošku vykonštruovaný. Navyše kvôli krátkosti času sa nekonalo nejaké hlbšie spojenie s postavami. Ako štart fajn, všetci vieme, že obidva ďalšie celovečerné McDonaghove filmy boli špičkové. ()

Reklama

sanikope 

všechny recenze uživatele

Dnes som volal s mamou. Pred 3 týždňami som jej povedal že ju na mojej svadbe nechcem. Ona mi však dnes vraví komu každému povedala že už má nevestu a že aká škoda že nemohla na tú slávu prísť aj ona pretože malá chrípku. Jednoducho mi ľudia máme tendenciu si veci prikrášľovať. A inak to nie je ani s hlavnou postavou 6 Shooter. Každého sa snaží vidieť lepším ako v skutočnosti. A nakoniec na to doplatí chudák David. Alebo to bol Zemeckisov Roger? A čo keď už Alica nenájde tu svoju noru? ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Na papíře dozajista pecka, na filmovém páse jsou dojmy trochu rozpačitější. Přijde mi to celé naprosto ukrutně vykonstruované a nezachrání to ani skvělí herci, ani McDonaghova osobitá režie, která sice táhne černým humorem, ale bohužel si nechává i tu půlhodinovou absurditu upadnout do přehnaně ‚fuckující‘ rutiny. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem si říkal, že trochu zdlouhavé, pak že trochu okatě vykonstruované, ale nakonec jsem pochopil, že to je relativně malá daň pro vykreslení pointy a pro ten správný efekt v podání šokujícího britského humoru černějšího, než ta nejsilnější káva. Martin McDonagh ukazuje scenáristický i režisérský talent hned ve své filmové prvotině - zajímavé dialogy, sebevědomá kamera - a servíruje velmi vyjímečnou jednohubku, která utkví v paměti mnohem déle, než bývá u krátkometrážních snímků zvykem. 8/10 ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel ve skutečném vlaku, a to za provozu. Povolení bylo vystaveno na dobu mezi osmou ranní a čtvrtou odpolední. (HellFire)
  • Slovo fuck a jeho odvozeniny zazní 34x, což dělá jedno fuck za 1 minutu a 21 vteřin. (HellFire)

Reklama

Reklama