Reklama

Reklama

Šestiraňák

(festivalový název)
  • Velká Británie Six Shooter

Obsahy(1)

Pan Donnelly má namířeno domů - vrací se z nemocnice, kde dal právě sbohem své zesnulé manželce. Když nastupuje do vlaku, ještě netuší, že to pro dnešek zdaleka nebyla jediná zneklidňující situace... (Richie666)

Recenze (143)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Martin McDonagh přesně v jeho oblíbeném stylu. Anglické a levné prostředí dýchá každým okamžikem. Když jste měli někdy den blbec, můžete ho porovnat s dnem Pana Donellyho (Brenda Gleeson). Obzvlášť mladík Rúaidhrí předvádí dobrou práci, nedivím se paní. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Irský humor bude zřejmě ještě sušší než anglický. "Jesus, what a fucking day!" aneb na chudáka spadne i záchod...75% ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Kraťas samozřejmě dobrej, ale taky se teda přidávám spíš k tý části, která z toho zas tak do nebes posraná nebyla. Tim tomu samozřejmě nijak neberu dobrý herce v čele jednoznačně s Brendanem (ale hned za něj bych navzdory jeho malý roli zařadil jeho tehdejšího uchosyna Domhnalla, kterej mě bavil snad úplně nejvíc), ani třeba bizár v podobě explodující krávy, vraždy králíka nebo kusů mozku na okně vlaku. Neberu tomu ani pár skvělejch replik ("vystřelil svý mámě mozek z hlavy" - "aha, a je mrtvá?"; nebo "neviděl jste mojí manželku?" - "jojo, před chvílí se rozmázla o vokno"), kromě tohodle všeho tomu ale pro mě nakonec chyběla asi nějaká ta chemie, díky který by to působilo využitějc. ()

July 

všechny recenze uživatele

Těžko zařaditelný film. Po skončení jsem si říkala: "Tak líbil se mi nebo ne?" Došla jsem k závěru, že nebyl špatný a herci byli bezchybní, ale cosi mu scházelo - možná to, co ze Six Shootera dělá oproti vynikajícím Bruggám takřka slabý snímek. A bylo to od počátku předvídatelné, škoda. ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Čiernočierna filmová poviedka a dobrý predskokan k Brugám, ktorý vás naladí na morbídny humor tohto divadelného Tarantina. Narozdiel od preceňovaného Romaina Gavrasa sa s jeho podaním násilia ako dramatického nástroja dá bez problémov zžiť i sa nad ním smiať. Už sa teším na Sedem psychopatov. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Čierny humor ako z veľkej knihy. Tento krátky film má skvelý scenár založený na fakte, že v jednoduchosti je krása... Ideálna stopáž príbehu nesmierne pomohla a tak sa ani nečudujem tomu Oscaru za krátky film. Scéna s kravou je síce drsná, ale tak som sa na nej dobre pobavil, ako dávno nie. A ten záver... :o)) ()

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Možná jsem na McDonagha kvůli výborným Bruggám nebo Billboardům příliš náročný, tohle mi ale nepřišlo jako nic moc víc než jen filmařské cvičení v jeho stylu. Které mě příliš nebavilo. ()

s.e.p.p 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle jsem na chuť nepřišel. V Bruggách jsem si napoprvé zamiloval, tohle bylo výborně zahrané, ale nudné a bezúčelně morbidní. Nějak mi uniká smysl scén vybuchující krávy a zastřeleného králíka. TO mělo být vtipné? ()

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Skutečný den blbec. Rukopis McDonagha je poznat, ale na rozdíl od V Brugách a 7 psychopatů, mě to moc nebavilo. Až ten konec a závěrečná černo-černá pointa vytahují film o kus výš. 65% ()

bloodvomit 

všechny recenze uživatele

Luxus. Rychlý, jasný, bez zbytečnejch oplejtaček. Fakt suprová povídka a ten týpek... ten týpek!!! bože ten rozsekává, takový kecy sem neslyšel, jeho reakce a kreace vůbec sou k popukání a hlavně jak se vůbec nestřetává s ostatníma, prostě paráda! musíte vidět! :-) ()

MatchencoSouth 

všechny recenze uživatele

Príjemná zmes anglického humoru, cestovania vlakom a parádnych dialógov. Six Shooter je ukážkou výborného vedenia a spájania filmových motívov v krátkometrážnom priestore. ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jak se od tohoto dalo přejít přímo k V Bruggách... Zde byly náznaky té pověstné atmosféry... Ale to je všechno... Víc než náznaky se v tom neobjevilo... A vlastně to byl takove nějakej podivnej slepenec... ()

SjamK odpad!

všechny recenze uživatele

Můj stý komentář a zrovna to musí být odpad. Ach jo. Takže tohle mělo být vtipné?? Tak to je dobrý vtip. Tohle není černý humor, to je něco beznadějně ubohého. Za celých 27 minut jsem se ani jednou od srdce nezasmála a do konce jsem to vydržela jen proto, že jsem doufala, že se na scéně časem objeví ještě něco originálnějšího než jeden užvaněněj arogantní blbeček (povšimněte si, takhle mluvím málokdy...), co všem do všeho kecá a oni si to dokonce docela dlouho nechávají líbit (vlastně se ani nedivím té paní, co už jí to pak nebavilo a vyskočila z vlaku, sama bych sice asi situaci vyřešila poněkud věcněji a šla si poodsednout, ale to je jen věc názoru...). To, čemu by se za normálních okolností dalo říkat pointa, možná nakonec v poslední minutě přišlo, ale jen kvůli tomu přece nebudu plýtvat hvězdami. Každej správnej kovboj přece ví, že ten pověstnej six shooter se nejmenuje six shooter jen tak pro legraci a když už, tak si aspoň k té špatně spočtené sedmé ráně vymyslí nějakou vtipnou hlášku. Nene, pánové, humor se dělá jinak. A ani ta přestřelka nestála za nic. Chucka Norrise na vás všechny!!! ()

Earl10 

všechny recenze uživatele

Osobitý snímek napěchovaný černým humorem a všudypřítomnou smrtí. Na můj vkus až přespříliš utahané s nevyrovnaným tempem. Některé pasáže opravdu zaujmou, ale bohužel jsou pravidelně prokládány těmi nudnějším. A tak se jedná o rozdrobený a malinko přeceňovaný film. Herecké výkony na úrovni. Bohužel nějaké šokující vypointování se nedostaví a tak film pádá do vod průměru. Ovšem s tou výjimkou, že je tak "divný", že po nějakou dobu utkví v hlavě a to zaslouhou McDonagha, který má svůj originální rukopis a podivně atraktivní pohled na svět. Každopádně zajímavý zářez! P.S. Historka o krávě se zaraženými větry krásně definuje celý film. Nafouklý a nekompaktní! [60%] ()

noby 

všechny recenze uživatele

Celkově je to poněkud vykonstruované, ale v detailech výtečné. Zejména závěr pro mě zvedl hodnocení na čtyři hvězdy. ()

Reklama

Reklama